5 januari 2011

Teknikens under och slipade försäljare.

Nu är jag tillbaka hos Telia...Vi har under flera år haft Tele2 men så träffade gubben, en driven försäljare, av Telenor. Gubben skrev kontrakt och kom glad i hågen hem med nya fina mobiler...Det var bara jag som inte tyckte det var så fint för jag klarade inte av att se på dem, alldeles för små knappar var det... 
Inget problem, sa försäljaren dagen efter...åk bara upp till butiken i Trollhättan så får ni en annan telefon för frun...Jaha, det var ju enkelt. Vi åkte dit men då var det slut på det enkla! Inte gick det att göra så inte...Nej, då skulle Telenor skicka en påse och i denna påse skulle vi så lägga kontrakt och mobil och skicka tillbaka till dem.
Så gjorde vi och trodde att allt var frid och fröjd, ända tills i måndags morse då vi inte längre hade någon fast telefon, den var deporterad av Telenor...Jag ringde Tele2 som då ville ha 975 kronor för att föra över abonnemanget på mig och öppna vår telefon, men för att kunna göra det så måste de ha ett telefonnummer till en granne med fast telefon!!! Herregud...där föll det...den enda granne som vi visste har bara mobil! Ja, då får du återkomma sa killen på Tele2.

Nej, så sjutton heller...Jag fixade i stället en ny mobil hos Telia och igår kväll ringde jag Telia och tog ett nytt abonnemang på fast telefon! Idag är redan min telefon inkopplad! Det kallar jag för service och en snabb sådan!! Bra gjort Telia!!


32 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Morn!Sicket kludd!Bra att det fixade till sig till sist. Brukar inte ha namn ,men jag tyckte att denna kanske skulle kunna få ett namn.
Ha en bra dag! Morgonkramen!

Farfar-Hebbe sa...

Mors..Usch dessa telefonmarodörer, jag svarar alltid när dom öppnar munnen on sina fina erbjudanden, att du du får snacka med min chef..då blir dom tysta..
Ja fy farao nog räcker den snö vi nu har snöandet har startat igen lite lätt....Haé.Kram.

biggan sa...

godmorgon, ja fy för dessa telefon försäljare, man kan bli galen, står överallt när man ska handla. osv. men skönt era telefoner funkar nu. ha det gott på sista arbetsdagen nu kram biggan

eva sa...

Skönt att det löste sig tillslut efter allt krångel!
kramiz

Anonym sa...

Jag har haft telenor i snart 3 år, bara väntar på att kunna säga upp abbonemanget! Telenor är skit! Dålig täckning, dyra räkningar & ingen bra service! Ha en fin dag

Mita sa...

Vad trött man blir på dessa försäljare. Här kör vi med Telia och har gjort i alla år. Kan möjligen bero att vi båda jobbat på Televerket som det hette från början, och följt bolaget under alla år med dess förändringar.
Ha det gott i snöeländet,
Kramiz!

Siita sa...

God morgon. Hade Telenor ett tag men det är det sämsta jag haft. Nu har vi 3 till allt. men när abonemanget går ut 2012 då blir det nog Telia igen. Kram

Anniepie sa...

Usch för allt krångel med mobiler och telefoner, skönt att det löste sig sen tillslut iaf! :D SV: Jaa, litte sommarkänslor behövs verkligen nu! :) Kram

Stattinskan sa...

Det låter så attans fint när försäljarna kollrar bort dem. Dessvärre glömmer dom att berätta om det finstilta :-/
Ha en härlig afton :-)

Gunilla sa...

Dessa försäljare som står i köpcentran... "vilket abonnemang har du???" ... och nästan ställer sig i vägen för en...blääää skulle aldrig stanna för en sån

Skönt du fick igång det igen, vi har hela familjen tele2 sen många år, superbra och billigt

attis sa...

Men vilket strul. Dess påträngande försäljar skulle bannlysas. Bra att det ordnade sej. Här suger jag oxå på julkaramellen. Brukkar ha kvar allt så länge som möjligt. Det är ju så vackert med alla dessa juleljus och dess sken. Önskar dej en härlig trettondagsafton. Ha det bäst.
Kramen

Ninja sa...

Alltid finns det någon hake när dessa försäljare är i farten....
En ville ge mig två eltandborstar gratis....men det slutade med att jag måste köpa refilltandborstar för 900 kronor samt måste teckna en värdelös försäkring för 300 kronor så tandborstarna skulle kosta mig 1200 kronor. Nej tack, sade jag de är billigare på ICA...

ansepanse sa...

att det alltid ska vara så svårt och bli sådan strul med allting när det gäller telefoner och annat
kramar

Roffe sa...

Godmiddag.Jag alltid haft Telia,sen jag flyttade hemifrån.ibland missnöjd,men hållt mig till dom hela tiden.du ska ha en skön kväll.kram

Gilla sa...

Vi hatar dessa telefonförsäljare. Nej kanske inte maken. Han brukar ge sej i slang med dem och påstå att han inte kan ha telefon, för att han är dyslektiker, eller för hans döttrar jobbar till sjöss och då telegraferar dom till varandra.

En gång hjälpte det i alla fall inte. Han åkte på en ny telefon med en kostnad på 99,- i månaden, som han får ringa för. Det är bara det, att han har fullt schå att hinna med det.

Svar: Jag sitter och bloggar, eller kollar andras så fort jag hinner, men jag är ju passionär. Guben tycker att jag ägnar det alldeles för mycken tid. Jag hinner inte med alla mina vänner på nätet i alla fall.

Kram/Gilla

Kajsa sa...

Man ska ju tyvärr aldrig göra affär med telefonförsäljare som står ute i butiker, marknader, köpcentran och liknande platser. Det är alltid nåt lurt med dom. Men tur att allt löste sig till sist.
Vi har ett mobilabonnemang som går ut nu i dagarna, och vi har ett efterhängset företag som ringer om och om igen. Detta företag har vi också blivit varnade för att göra "affär" med via telefon. Så det får vara.
Kramis

Frogprincess sa...

Ja ibland så undrar man varför man grejjar och krånglar och byter hit och dit när det gamla beprövade fungerar. (Jag har också bytt och grejjat, men det är slut med det!)
Bra gjort av Telia!!!
Ha en fin dag!

Camilla sa...

Ja..tacka vet jag Telia!
Kram på dig!

Petra sa...

Att det ska vara så krångligt tom om dom gör fel.
Dålig stil. Jag kör med comhem och peppar peppar har det nästan aldrig krånglat.

Kram

Sladdertackan sa...

Jag avskyr dessa försäljare som haffar en överallt och bara ljuger sig blåa i ansiktet. Jag har också gått på en nit när det gällde mobilt bredband och nu är jag fast i två år med en månadskostnad på 169 spänn.

MICKAN sa...

Med såna rivstarter på året kommer du inte att vara förundrad över saker som händer rester av de dagar som är kvar. Ersättning för allt borde ni ha för detta, även resan till Trollhättan. Kram

MICKAN sa...

Jag skickade fel adress till min länk ... hahaha. Så här får du den :)

Mia systeryster sa...

Men usch vilket extra jobb ni fick, jag avskyr dessa telefonförsäljare, de ger sig ju aldrig!
Kram

Maria sa...

Vilket strul det kan bli men lycka till med ny telefon. Jag skulle också vilja ha en ny mob. med kamera i men det får vänta, tror jag.
Ja fy för den lede va halt det har blivit.
Önskar dig en bra kväll o dag.

p.s Hur går det med promenaderna?

diana sa...

Att det alltid ska krångla på något vis :/ Tur att det löste sig i alla fall.

Anonym sa...

Jag hade vidtagit rättsliga åtgärder utan snack om någon stängt av min telefon. Nu har jag bara mobil med Telia Kontantkort. Inga avgifter och telefonen köpte jag på Elgiganten för 199:- en Samsung med massa finesser. Så ta du och fixa kontantkort och en upplåst telefon så är du inte bunden till något. Kram !

Farfar-Hebbe sa...

Mors,,Ja denna helg har varit en kort en..Hoppas nu att du laddar dina batterier ordentligt..Här har kylan gett med sig.Haé Kramen.

biggan sa...

godmorgon, ja jag går inte ut i dag heller, full snöstorm här, blåser och bara vräker ner, suck kram biggan

Vicke sa...

ja, man får passa sig när man tecknar nya avtal, ha en trevlig helg nu

Yvonne :-) sa...

Morn på dej!Håller med att varje dag är en gåva.Men jag vill inte ha mer snö nu,den kan jag vara utan.Morgonkram!

Anonym sa...

Fy så fräckt och irriterande. Allt låter alltid så bra men det är oxå alltid en hake med det hela.

Yvonne :-) sa...

Du menar krånglet med telefonen.
Kram!

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...