22 november 2011

Så mycket konstigheter, vart är vi på väg...

Många människor har idag två liv...livet vid datorn och livet utanför datorn. För många blir detta en kamp och datorn tenderar att allt mer ta över livet.

Många bloggare känner nödvändigheten av att ta en bloggpaus, precis på samma sätt som många gör när de inser att de dricker för mycket...då brukar dessa ta en vit vecka.

Ibland kommer tanken upp att människorna sitter där inne i sina apparater och väntar...men självklart är det ju inte så...eller? För då kommer ju onekligen frågan...Vilket liv är egentligen det riktiga livet?

Njut av dagen idag och det härligt milda vädret, låt inte datorn ta över ditt liv...det sitter inga människor där inne och bara väntar på att höra av dig!31 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Det var kul bilder. Ingen väntar det vet jag men jag tycker det är kul. Ha det gott. Här är -grader. Kram

HosPetra sa...

God Morgon!
Visst är det så att datorerna tar över mer och mer....på gott och ont.

Kram

biggan sa...

ja det är så sant så sant, men bra tidsfördriv, för den som har massor tid över, ha en fin tisdag, kram biggan

Aurora sa...

Du har helt rätt. Visst har man tom fått abstinens efter vad som händer på bloggen. Sunt bonnförnuft måste råda. Kram

Anonym sa...

Mors,,ja detta är mer eller mindre en sanning,,i mitt fall gissar jag på 3-4 timmar vid datorn/dygn uppdelat på 3 pass,,däri ligger det mycket bildarbete, pga mitt stora fotointresse.Vissa dagar kan det bli ännu mer tid,så visst blir det många timmar vid datorn,,men jag tror inte det hämmar mitt övriga sociala liv.Haé Kram.

Yvonne :-) sa...

Godmorgon!Jag var inte vid datorn på hela dan igår ,svarade bara på kommentarer. Det är ryggen som får ta stöten.Hostar så att ryggen håller på att knäckas. Morgonkram!

Mita sa...

Det där går i perioder tycker jag.Är jag en periodare då??*fniss*.. nej men allvarligt talat.Datorn har en förmåga att trollbinda fast människan på stolen,ja sen blir man sittandes där ett bra tag fast man kanske inte tänkt det. Men det är ett tidsfördriv helt klart,fast det får inte ta överhanden, det finns ju faktiskt ett annat liv också.
Gosiken vilka fina valpbilder du hade i förra inlägget.Man smälter som smör eller hur?
Klart jag ska sms:a på Cesare..
Kramiz♥

Sand mellan tårna sa...

Visst blir det några timmar framför datorn varje dag men känner jag inte för att blogga/läsa bloggar en dag så struntar jag i det. I början när jag började blogga kunde jag känna mig lite stressad över det och en press att blogga/läsa bloggar men inte längre. Tänker alltid att det måste kännas roligt och inte en press. Känns det inte roligt, ja då tar jag mina pauser eller skriver mindre.
God morgon!

mormia sa...

Jo lite tid varje dag får nog datorn ha sedan e de ju inte nödvändigt att blogga i tid o otid men roligt är det. Nu har jag röstat på Cesare får hålla alla klor vi har på att han blir kalenderkille.
Kramen

Ellis sa...

Hej vännen!
Här är det kallare idag och vitt av frost överallt, hade -4 imorse!
Hoppas du får en fin dag!
Kram Elenor

Petra sa...

Mycket bra skrivet!!
Förut satt jag vid datorn flera timmar varje dag, nu för tiden är det mer som en kul grej. Lyckas jag få datortid några gånger i veckan är jag nöjd. :)
Kram på dig!

Gilla sa...

Jag har svårt att slita mej från datorn, men så har jag ju tiden för mej. När jag läste vad du skrev, så undrade jag lite: Vill du inte ha hälsningar från mej?
;-D.
Sv: Jomenvisst är det bra att bara vara där hemma också.

Kram/Gilla

eva sa...

Det är väl så som med mycket annat..Så länge det är avstressande,givande och inget tvång och tar över allt annat i livet så är datorer bra på många sätt:)
kramiz

ansepanse sa...

FY FAN VAD BRA - där har du fått ett inlägg som är det absolut bästa jag läst inom bloggvärlden
ha en fin-fin dag - bamsekramar

Kajsa sa...

Det är så sant, men datorn är även en bra vän när man, som jag, har svårt att leva ett "normalt" liv, pga div handikapp.
Datorn är då ett fantastiskt sällskap.
Kramisar

Browneyedgirl sa...

=) Ja visst är det så, men när det känns som ett tvång är det dags att sluta. Leva livet varje dag och njuta här och nu =) Ja tack! Kramen

Chiquita sa...

Du har så rätt..kanske borde skaffa mig ett liv...;-) Nämen visst rinner tiden iväg när man sitter vid datorn... det är ju så mycket man vill hinna med .
Sv: Visst kan jag vara tuff emellanåt... men vad då banankartong??? Det ser du väl att det är en Chiquitafälla och ingen banankartong...;-D

Frogprincess sa...

Jag har märkt att jag bloggar mindre sedan jag började med Nillas Trädgård eftersom den är så riktad mot trädgård och inte "allmän". Jag fick slita mycket mer för att få någon som läste "Frogprincess in Cyberspace" mot vad jag gör nu då jag bara skriver om hobby.
Men jag saknar det där allmänna ibland så det händer mer och mer att jag är inne och klottrar lite i "Frogprincess" ;-)
Jag är ju ledig när många andra jobbar så jag har mycket egentid.
Ha en fin dag!

paloma sa...

Tänk när man var liten! Då lekte man ute i ur och skur! Sällan man var inomhus.. man hade alltid lekar att leka! Nu mer sitter både barn och vuxna vid datorn! Ja sitter nog själv 3-4 timmar med datorn. i bland får jag ångest..suck kram

gunilla.vardenaer@spray.se sa...

jag tycker jag är ganska klok användare av datorn. Har den framför mig hela dagen på jobbet, på kvällen kanske jag använder den...max en halvtimme. På helgerna tittar jag in nån kortis då och då, aldrig länge...vissa dagar inte alls så inga problem för mig tror jag :)

Nett sa...

Nog finns det ett liv även utanför datorn och det livet prioriterar man extra mycket då och då. Jag brukar aldrig känna press över mitt bloggande och liv på datorn som tur är. Kram

carinasjolund sa...

Så sant du skriver!
Mycket dator blir det i mellanåt, men har faktiskt börjat att ta blogg pausar i mellanåt.
Roligt att din söta misse gick till final :)
Kramen på dig♥

syren sa...

Ibland lite mer på datan men inte sitter man någon längre tid,i alla fall inte på våren och sommaren. Visst blir det mer när man är sjukskriven.. kram

Ninja sa...

Ja, mycket tid...men jag pausar ibland :)

Karpstryparn sa...

Nej, tar datorn över är det illa.

Svar: Ja, dessa fackledningar sköter inte sina jobb, de struntar i sina medlemmar.

Alltså ska de bort.
Kramiz

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag påminner på många sätt om skelettet :P

Smörblomma sa...

Bra skrivet. Tänkvärt! Kramiz

Augusta sa...

Sant! Men det är verkligen roligt med datorn också :)

Hur mår finalkillen då?

Kram

anniepiie sa...

Vilket bra inlägg du har skrivt! :D Jag önskar att jag inte satt så mkt vid datorn... Men en promenad varje dag MÅSTE jag ha! :) hihi Kram

fina frun sa...

Det är ju så skoj med bloggen :) Men den kommer alltid i sista prio såklart! Familjen först :)

diana sa...

Bloggen är för mig en del av livet. Något jag gillar att ta mig tid med. Men det är ju inget måste.