30 december 2010

Giganternas tid är nu!

Dessa enormt stora istappar finns att se i vår stad just nu. De som växer från detta taket gör i alla fall ingen skada, för här finns ett tak in under som får ta smällen.

Där det inte finns något som tar emot, där ramlar de rätt ner, så det är verkligen förenat med livsfara att gå på våra trottoarer just nu!

Andra giganter här i Uddevalla är fåglarna! De burrar upp sig till både två-och tredubbel storlek nu i kylan.

Tror inte att jag sett en så stor skata tidigare! De har det svårt nu alla våra djur, både med kylan och att hitta mat. Många dukar under denna vinter...

Än finns det lite öppet vatten kvar i Bäveån, men det kommer snart att vara helt islagt...handlar bara om några dagar skulle jag tro.

Nu blir det lite mildare ett par dagar, men sen är kylan tillbaka med full kraft igen!
"Vad många människor mest behöver är någon som hjälper dem att göra vad de kan"

24 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Morn på dej!Det var en stor skata du har fått in i kamerasiktet.Vi har också stora istappar här. Vi hade 17,7- igår och inatt Nu är den -9,5.Kram!Kör försiktigt!!

Farfar-Hebbe sa...

Mors,,Ja nog är det tufft för både människor och djur,när kylan slår till..
Ja den blir bra att elda i när dom är ute och busar i snön,,den kan värma en frusen kropp,men även funka som grill och mätta hungriga magar.Haé Kram.

Siita sa...

God morgon. Kul att du gillar min kletiga stumpa. Igår fick hon dillkött o potatis av mormor, då blev hon inte alls kletig. Ha det gott, -12.8 här. Kram

biggan sa...

ja fyy vilken vinter det är, vi hade 15 grader kallt i går ca, brr, fåglarna matar vi varje dag, och vatten. viktigt för dom. i morgon sticker vi opp till ebba ska bli kul. ha det fint i dag nu kram biggan

Anniepie sa...

Åhh vilka fina bilder på fåglarna samt isbilderna! :) Jaa, det samlar sig väldigt fort när man bara är borta ett tag. hehe Men ska försöka svara till alla och läsa ifatt idag när jag hinner! :)Kramiz!!

ansepanse sa...

jo, nu är det svårt för de vilda djuren, hjälp fåglarna genom att ge dem lite goda fröer, fina bilder
kramar

Carina Sjölund sa...

Önskar dig ett riktigt gott nytt år :)
Kramen

Gunilla sa...

Ja en istapp i huvudet vill man inte ha. Såg nått roligt häromdan, ett par kom gåendes på trottoaren, plötsligt dimper en shok av lössnö...dom stannar upp, borstar av sig, tittar uppåt, då kommer nästa lass. En person står och skottar av sin balkong, och kollar inte om nån är under !!

Mita sa...

Ja det är tufft för djuren.Här trippar rådjuren in så försiktigt när det börjar skymma och äter av äpplena,ja även fåglarna. Mitt fågelbord är välbesökt nu.
Jisses vilka istappar, dom brukar man ju se längre fram på vintern,
Kram vännen!

Anonym sa...

Kanske dags för en ny satsning istället för Körslaget - Kylslaget :-)

eva sa...

Vilka istappar!!
De e synd om djuren när de e så kallt men nu blir det ljusare för varje dag och förhoppningsvis ger kylan med sig för nu har det varit kallt länge nog.
kramiz

sladdertackan sa...

Det är en riktig vargavinter vi fått. Synd både om djur och människor utan husrum.

Tabletter med paracetamol har en 18-årsgräns, men de flesta butiker kollar inte. Jag har själv fått paracetamol på recept för migränen och även av läkaren uppmanats att ta det för allt möjligt under längre tid.

Tre reportrar på SvD har under en vecka tagit rekommenderad maximal dagsdos av paracetamol (alvedon) under läkarövervakning. En fick symptom på leverskador och försöket avbröts.

Vi har dödstabletter som säljs utan restriktioner.

syren sa...

Vargavinter även här i Kristianstad också vi har haft upp till 24 minus då var det kallt att vara ute och jobba. Ser hur fåglarna lider i kylan.Önskar dig Gott Nytt År! kram

Camilla sa...

Men jag ser att ni har i alla fall sol.
Vi har kallt och grått :(
Gott Nytt År!
Kram!

Vicke sa...

dom vill man inte ha i huvudet, och så vill jag passa på att önska dig ett gott slut och ett gott nytt år

Anonym sa...

Jag begriper inte att vintern orkar att fortsätta, fortsätta och fortsätta! ISCH! Kram

Maria sa...

Det är nästan förenat med livsfara att gå utmed husen där dessa istappar finns. Ha de gott i kylan.
Nyårskram från Maria

Gilla sa...

Vi hade överblivet, inte mögligt bröd, som vi la ut till fåglarna nu. Det kanske kan hjälpa lite. Jag har inte sett så många fåglar på sista tiden, men häromdan såg vi ett stort sträck med svanar. Det såg så härligt ut, men det betyder ju att det är dåligt med maten längre norrut.

Svar: Det var ju bra att jag kunde roa lite. Hoppas att du får ett gott slut och sen ett fantastiskt fint Gott Nytt År.

Kram/Gilla

mia systeryster sa...

Vill önska dig ett Gott Nytt År! Kram/Mia

eva sa...

Godmorgon!
Önskar dig en en mysig Nyårsafton och ett Gott Nytt År vännen:)
kramiz

biggan sa...

godmorgon, ett riktigt gott nytt nu, så hörs vi efter helgen, massa kramar hälsa alla biggan

MICKAN sa...

Skator är ganska roliga djur. De som föds på gården brukar anpassa sig bra till de djur som man själv har. De sitter och pratar med dem. Hahaha ... jo, det är sant. Härliga bilder!

MICKAN sa...

Skator är ganska roliga djur. De som föds på gården brukar anpassa sig bra till de djur som man själv har. De sitter och pratar med dem. Hahaha ... jo, det är sant. Härliga bilder!

charlotte sa...

ett sant ordspråk. kjul att se en del filmer ige
kram

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...