10 oktober 2011

Äldsta sonen krockade med en älg på lördagskvällen!

Familjen hade änglavakt då den stora älgen brakade in i familjens bil från högersidan, då de var på väg från Kungshamn till Hunnebostrand på lördagskvällen.  
Där på passagerarsidan satt svärdottern som fick ta emot smällen och översköljdes av krossat glas.  
De fick tag på polisen genom 112 och jakträttsinnehavaren kom till platsen och tog hand om den döda älgen.  
Barnbarnet Tobbe blev också översköljd av glassplitter och blev mycket chockad. Både mor och son skall till sin läkare på vårdcentralen idag, då de har ont i nacke och armar.

Idag börjar älgjakten på Sotenäset och kanske på fler platser i vårt avlånga land. Detta innebär att även risken för viltolyckor ökar då djuren rör på sig mer.  Kör försiktigt och sänk farten!



28 kommentarer:

Petra sa...

Nej, stackare!
Jag är livrädd att det ska springa upp en älg på vägen när jag är ute och kör med ungarna i bilen. Hoppas det gått bra för dem och att det inte blivit något "fel" på armar och nacke!
Kramar

Petra sa...

God Morgon!
Det är min fasa att nått sånt ska hända. Hoppas inte det är nån fara med dom.

Kram

Siita sa...

God morgon. Ja älgjakten börjar här uppe med idag. Änglavakt hade som inte blev mer skadade. Hoppas de inte fick wiplerskador i nacken. Kram

Roffe sa...

Godmorgon.Tur att jag åker buss nu till Tibro och låter bilen stå i garaget.ha en fin måndag.kram

Anonym sa...

Mors,,Usch,inte kul att få en älg i bilen,,hoppas det inte blir några sviter efteråt...Ja nu under jakten får man ta det försiktigt på vägarna.
Haé Kram.

Browneyedgirl sa...

Men fy vad otäckt, tur ni hade ängla vakt. Förstår att dom vart rädda, hoppas nu att dom inte får skador av det i nacke och så. Stor kram till er och dom...

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon! Vilken tur de hade! Hoppas att de klaeae sig från skador..Tråkigt att du ser så dåligt.Egentligen så räcker det mad att kunna ringa i sin mogil. Ha en bra dag! Morgonkram!

biggan sa...

så hemskt, tur att allt gick någorlunda bra. hoppas det inte är något med deras nackar. ja det gäller verkligen att vara försiktig i trafiken, fast det är inte alltid det hjälper. är olyckan framme så är den många gånger. ha en fin måndag vännen kram biggan

Stattinskan sa...

Men herre gud vilken änglavakt de har haft. Blev alldeles skakis när jag läste ditt inlägg. Så snabbt livet kan ta en oväntad vändning!
SKÖNT att det ändå gick så pass bra!
Gomorron

Gilla sa...

Så hemskt! Men en sån tur att de tydligen klarade sej från värre skador. Man blir skakad,när man hör sådant om vänners anhöriga.

Svar: Tack för kommentaren i min blogg och även för den i Reseguiden.

Jag tycker bättre om krabba än både kräftor och hummer. Det är Så god mat i krabborna och jag förstår att du också är krabbälskare. Var våra krabbor kom från har jag ingen aning om.

Kram/Gilla

Ellis sa...

Hej!
Skönt att det inte blev värre, hoppas de kollar upp dem ordentligt nu!
Förkylningen finns kvar, men klarade helgen genom att ta det lite lugnt emellanåt också! =)
Ha en fin dag!
Kram Elenor

anniepiie sa...

Men fy va otäckt! :O Tur att det gick som det gick iaf och att de inte ska få några bestående skador... Kramis

Camilla sa...

Fy vad otäckt!
Men vilken tur att det gick "bra" för dom som satt i bilen.
Bra att dom kollar upp det onda i nacken.
Kram på dig!

paloma sa...

Fy vilken mardröm! Gud vad chockade de måste vara! De hade kanske tur i oturen! Fick ingen av de uppsöka sjukhuset? Livet är skört och man skall ta till vara på varje ögonblick! Tack gode gud de klara sig! Stackars lille älgen med! kram

Sand mellan tårna sa...

Nä men fy så otäckt men så skönt att det gick bra. Älgar är ju så stora.

Nett sa...

Hua då, man får säga att dte var bra att det gick så bra som det gjorde ändå, hoppas att de inte får några bestående men. Kram

ansepanse sa...

vad hemskt vännen, vilken tur att ingen blev värre skadad än så, ja nu gäller det verkligen att ta det försiktigt därute i trafiken när alla älgarna sätter sig i rörelse
bamsekramar

Carina Sjölund sa...

Usch vad otäckt! Skönt att dom inte fick några allvarliga skador.
Men att krocka med dessa biffdjur på 500-600 kilo är inte bara det!
Att köra sakta och försiktigt nu på hösten är bara ett måste!
Kramen vännen♥

Mitha sa...

Ja nu lever vi alla farligt på hösten. Både människor och djur.
Vilken tur dom trots allt hade,och vad fort det händer.Man har inte en chans....
Måtte det bara inte bli nått elände efteråt nu i nacke och armar,
Varma kramar till er alla♥

Yvonne Johansson sa...

Usch! Jag höll också på att krocka med en älg som var på väg upp ur diket precis när jag körde förbi. Jag såg den inte förän den var precis intill, för det var kolsvart ute. Jag minns hur kallsvettig jag blev efteråt. Älgarna vet vad som är pg. nu och blir oroliga vid den här tiden. Dom har lärt sig det sedan små av sina föräldrar att det är en tid att vara orolig och röra på sig. Tur att det gick som det gick. Jag har sett otäcka bilder där älgen hamnat i vindrutan och hamnat inne i bilen.

Anonym sa...

Hej! Vad tråkigt ! Här oppe finns det nästan inga älgar kvar. Hjorten och rådjuret tar dess mat. Däremot finns det desto mer vildsvin som dom gärna får skjuta. Hrmm !!! Fenixmona du har glömt att sätta dig som följare. Välkomen till galningen från Björkviks blogg He He !!

Anonym sa...

Men Gud så otrevligt. Skönt att det gick någorlunda bra! Det är stora djur och inte att leka med när man kör bil i gryning eller skymning. Helt rätt. Det gäller att ta det lugnt! Bamsekram!

Anonym sa...

Men fy vad läskigt! Tur att det gick såpass bra, och hoppas VERKLIGEN att det inte blir några framtida men av detta.

Karpstryparn sa...

Hemskt med viltoloyckor, både för djuret/djuren ifråga och personen/personerna i bilen.

Svar: Japp, hehe, SD:s Linus Björklund hade en bra poäng där, med tanke på hur Socialdemokraterna och Vänsterpartiet betedde sig.
Förresten, idag recenserade jag debatten i ett blogginlägg från idag, det har redan fått 60 visningar, men ännu har ingen kommenterat.
Kramiz

Ninja sa...

Oj, oj, oj....här finns det mycket vilt så det är en mardröm att råka ut för något sådant.
Så här års gäller det att vara extra försiktig. Älgbrunst, Älgjakt och förvirrade fjolårskalvar inträffar nästan samtidigt....
Vilken tur att endast älgen fick sätta livet till!

Sladdertackan sa...

Oj, oj, det kunde ha gått riktigt illa! Jag såg en intervju på TV om att man faktiskt inte har en chans när älgarna kommer rännande. Och då är tunga. Det värsta är om de kommer in i bilen.

De hade änglavakt, jag förstår hur chockade de måste ha blivit och du med förstås.

Ninz sa...

Tack o lov att dem klarade sig!
Sv; Prisa din man, han fixar dem godaste bullarna på burk åt mig & det är dem i dillsås *jummi*
Kramizen

eva sa...

Vad hemskt och va med om en sådan smäll och vilken tur att dom klarade sig!!
kramiz

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...