7 oktober 2011

Vad blev då bra med flytten till stan och vad blev dåligt!

Jag saknar inte det stora huset men...jag saknar närheten till barn och barnbarn. Jag saknar festerna då barnen kom och vi kunde äta lite gott och ta en öl eller ett glas vin tillsammans. Idag bor de allihop för långt bort och vi har inte plats så alla kan övernatta så det går ju inte längre...Helgerna försvinner när vi åker runt och försöker att träffa så många som möjligt, fast vi hinner sällan med allihop ändå... 

På kalas och större helger försöker jag att samla dem så gott det går, men det blir oftast bara några i taget. När vi bodde på Väjern kunde ungarna slinka in då och då och ta en kopp kaffe och prata en stund...Idag är det sällsynt att någon tittar in...Kanske det också beror på att vi för det mesta är på väg till någon...

Jag saknar havet och mina badställen, jag saknar att kunna sticka ut och fiska! Ska vi iväg från Uddevalla för att fiska på Väjern så blir det ju avsevärt senare innan vi kommer ut...det är ju några mil att köra.

Här i Uddevalla har vi i alla fall en härlig altan...men dessvärre ingen trädgård att påta i då våren kommer...Fördelen med Uddevalla är att jag har 10 minuter till jobbet!! Sista året vi bodde på Väjern fick jag ha en övernattningsbostad i Uddevalla för jag klarade inte av att pendla med buss längre...Hade väldigt mycket värk en period.


En annan stor fördel är att vi har mycket närmare till flygplatsen...Det är ett hinder om vi vill flytta "hemöver" efter pensioneringen...Uddevalla är helt klart mycket bättre att bo i om man vill komma sig iväg på resor ibland.25 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Ja får se hur länge vi orkar med huset. Alltid något som måste göras. Kram

Sand mellan tårna sa...

Allt har sina för och nackdelar men närheten till en flygplats, bara det kan vara värt en flytt;)
God morgon på dig!

Mollan70 sa...

Godmorgon!
Du får försöka hitta de positiva delarna i flytten. Som du skrev är närheten till jobbet ett stort plus!
Kram

biggan sa...

ja du, det är både för och nackdelar med saker, och man får ju väga det för och emot när man flyttar, att ha närmare till jobbet, är ju en stor fördel. det är jobbigt pendla långt till jobbet varje dag. så jag tror ni gjorde rätt när ni flyttade. vi blir ju inte yngre, så det blir ju jobbigare för varje år. tyvärr, ja jag hoppas det blir en lugn helg för dig. ha det fint kram biggan

Camilla sa...

Det finns alltid för och nackdelar.
Kram på dig!

Roffe sa...

Godmorgon.När du bli pensinär har du tid träffa alla barnen oftare.ha en fin helg.kram

Anonym sa...

Mors,,ja det finns alltid 2 sidor av det mesta..hoppas det positiva ändå väger över..när du blir pensionär får du minst 8 nya,göra vad du vill timmar...Haé Kram.

Ammis sa...

Ja, allt har sin tid. Men jag förstår det där med att man inte kan ha alla nära o. kära inpå sig och plats för dom... vi bor i 5 rum o. kök o. har plats men tror du dom kommer??? Jo,dom små barnbarnen men inte hela familjen och inte Jens barn heller...??? I dagens läge har ingen tid, alla har fullt upp med jobb o. karriär. Skönt ändå att ni trivs inne i Uddevalla o. det finns för o. nackdelar m. allt. Man får vara nöjd för det man har. Ha en go helg. krAMelikram

Ellis sa...

Hej vännen!
Känns lite bättre idag, hoppas det ska gå bra med dansandet i helgen!
Ja du, det finns fördelar och nackdelar med allt. Hoppas vi slipper regn nu, ser lite oroligt ut!
Ha en fin helg!
Kramar, Elenor

Yvonne ♥ sa...

God morgon! Det har sina nackdelar och fördelar med allt.. När ni blir pensionärer kan ni flytta närmare barnen igen... Ja Johan är en mycket fin person som förstår vilket arbete vi anhöriga gör.. Ha en bra dag! Morgonkram!

HosPetra sa...

God Morgon!
För och nackdelar med allt..
Fast visst är det trevligt när barnen bara kan ramla in på en fika :)

Kram

paloma sa...

Ja det är för och nackdelar med allt! Du får göra som jag brukar göra! Skriv en lisa med alla fördelar!(Med i ditt fall bo i Uddevalla) och nackdelana) Skönt det är fredag! Jobbig vecka! KRAM

carinasjolund sa...

Visst finns det nackdelar, men ännu fler fördelar :)
Ha en fin dag vännen!
Kramen♥

Gilla sa...

Vi flyttade för lite mer än 10 år sen och där bodde vi i nästan 20 år. När min man levde bodde vi inte mer än 5 år på vart ställe.

Jag förstår att du har längtan efter dina barn, att ni inte har chans att träffa alla på en gång. Vi har bara en tvåa på 64 kvadrat, så det får bli en familj i taget och övernattning är inte till att tänka på. Det flesta bor ju i Stockholm också, så det blir resor för oss alla.

Som en annan skrev, tänk på fördelarna du har med närheten till jobbet och andra fördelar som att flygplatsen också är närmare till, så ni snabbare kommer till Side!

Svar: Båda kommentarerna kom fram och jag fick mejl om dom, men inte om nåt av de andra tre. Lustigt va? Jag få inget mejl numera om nån annan som skrivit hos mej.

Jag gillar också Camilla Läckbergs böcker och har nog lästa alla hennes gamla, men inte den nya än. Jag har så många olästa böcker att ta i först.

Kram/Gilla

anniepiie sa...

Blev några över som faktiskt blev till frukost idag! :P men blir ju inte lika gott som nybakat dock! :) ha en bra fredag nu! :) Kram

ansepanse sa...

en klar fördel att nu bo i Uddevalla men att flytta tillbaka efter pensioneringen, för ut och resa, det kan ni ju göra även om det är lite besvärligare första biten
bamsekramar

mormia sa...

Ja det är för o nackdelar med mycket här i livet men att bo i ett så stort hus blir nästan ödsligt när man bara är två. Ha nära till jobbet och mycket annat kanske väger upp lite av det ni hade. Ja men jag tycker du verkar ganska nöjd ändå.
Kramen

Margit sa...

Förstår att det är stor omställning.och annorlunda efter eran flytt!!!
Naturligtvi..så kommer sknaden av familjen..som ni bott nära..att kännas svår...och ni inte kan träffas lika ofta...
Med då gäller det att se..och ta fram ALLA fördelar..som flytten innebär...och det har du gjort...ATT bo nära jobbet.. 10 min väg..måste vara toppen!!!
Önskar dje en TREVLIG HELG!!
Kram!!!

Mita sa...

Jag blir nästan lite sorgsen när jag läser det du skrivet. Att ni har mycket omkring er det har jag förstått. Jag kommer inte ihåg hur många barn ni har,men en stor familj är det i alla fall.Klart man vill försöka träffas så mycket det går.Det gäller verkligen att väga in för och nackdelar sen när du slutar jobba hur ni ska göra,
Varma kramar till dig vännen♥

Nett sa...

Både fördelar och nackdelar som väger upp varandra. Huvudsaken är att ni trivs och det verkar ni göra. Kram

Anonym sa...

Ja, man får ta det goda med det onda. Det är sällan det BARA är till det bättre eller sämre...

Ha en riktigt mysig fredagskväll!
Kram

Anonym sa...

Det är konstigt, det finns aldrig två framsidor av samma mynt. Det gäller att väga för och emot hela tiden. Kramar

Yvonne Johansson sa...

Ja man får väga över för och nackdelar. Man kan inte få allt. Jag hoppas i alla fall att vädret blir fint hos dig till helgen så att ni kan vandra ut i naturen och njuta. :)

eva sa...

Förstår hur det känns men de kanske blir så att ni flyttar tillbaka efter pensioneringen och bor där på sommrarna och i Side när de e som kallast i Sverige:)
kramiz

syren sa...

Jag har läst om er flytt från hus till lägenhet. Ni precis som vi så flyttade från hus till lägenhet.Hade jag haft bilder ifrån huset skulle man också berättat men så är ju inte fallet. Härligt att se dina fina bilder. Jag får se om jag orkar uppdatera bloggen i helgen för jag blir ju så fort trött och har ju inte mått så bra i veckan. Försöker skriva lite på fb då och då. Har ingen data på sjukhuset så det är datafritt hela veckan. kram