27 oktober 2011

Duktig, snål eller bara dum...

visst, våra löner är inga höjdarlöner, men varför utsätta sina kollegor för onödig smitta?
Massor av folk är just nu förkylda och har ont i halsen, den ena värre än den andra. Jag kämpar förtvivlat att försöka hålla mig på avstånd från dessa kollegor men det är inte enkelt.
Är det ett duktighetssyndrom människan lider av, att gå till jobbet och visa hur duktig man är som jobbar fast man är sjuk...då bör man ha klart för sig att ingen tackar en för det, allra minst företaget.
Eller är det så illa att folk på grund av sjukregler, inte har råd att stanna hemma? I så fall borde ju dessa ändras snarast så att arbetarna kan stanna hemma när de är sjuka! Det borde i så fall prioriteras före jobbskatteavdrag!29 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Jag håller med dej, ändra så folk har råd att vara hemma. Hoppas du får en trevlig dag. Nu jobbet. Kram

Mollan70 sa...

Vilket system vi har när folk inte har råd att stanna hemma från jobbet när de är sjuka.

Anonym sa...

Mors..Jag tror att det är ekonomin som är orsak till att många går till jobbet trots att dom borde stannat hemma.Ha visst är det så,skalet förändras/åldras men rösten är densamma..Haé Kram.

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Jag tror att folk inte har råd att stanna hemma.. Mat är viktigt,att samlas kring matbordet är mysigt.. Morgonkram!

biggan sa...

jag tror inte dom har råd att stanna hemma, det kostar för mycket, det är lungt mona, skriv när du har tid, i går var jag inte mycket hemma, var på skolan, ungarna hade uppvisning, roligt att se sånt, alla ungarna är så duktiga, kram biggan

Roffe sa...

Godmorgon.Igår ringde en tjej att hon tyclte att jag var rätt person som Media säljare.så jag skulle fundera tills idag om jag vill ta det.Såklart måste få prova på det,se om jag klara av det.Älska ju prata med folk.kram

Sand mellan tårna sa...

Ja som det är nu har väl folk inte råd att vara hemma.
Haha sköna bilder!
God morgon!

Anonym sa...

Håller med!
Då jag tog blodprover på sjukhuset här om dagen, tänkte jag faktiskt på vilken smittorisk deras toaletter är.
De rengör ju inte dessa efter varje besökare, vilket toalettmannen i Monaco gjorde. Kanske dax att skaffa blöja när man går ut.
:o)

Ska på MR hjärta idag i Lund.
Här är det Dimmigt just nu.
:o(

Ha en skön Torsdag!

Kram
Stevie

Anonym sa...

Håller med!
Då jag tog blodprover på sjukhuset här om dagen, tänkte jag faktiskt på vilken smittorisk deras toaletter är.
De rengör ju inte dessa efter varje besökare, vilket toalettmannen i Monaco gjorde. Kanske dax att skaffa blöja när man går ut.
:o)

Ska på MR hjärta idag i Lund.
Här är det Dimmigt just nu.
:o(

Ha en skön Torsdag!

Kram
Stevie

Anonym sa...

Håller med!
Då jag tog blodprover på sjukhuset här om dagen, tänkte jag faktiskt på vilken smittorisk deras toaletter är.
De rengör ju inte dessa efter varje besökare, vilket toalettmannen i Monaco gjorde. Kanske dax att skaffa blöja när man går ut.
:o)

Ska på MR hjärta idag i Lund.
Här är det Dimmigt just nu.
:o(

Ha en skön Torsdag!

Kram
Stevie

Ellis sa...

Hej!
Varmare här idag också, var 4 grader nu imorse, grått och dimmigt ute. Fick tom ha reflexväst och lysen när jag cyklade till jobbet!
Ha en fin dag!
Kram Elenor

HosPetra sa...

Tror det är en blandning av allt.
Förlorar för mycket.
HUR sjuk ska man vara för att vara hemma? Själv är jag sån att har jag ingen feber har jag svårt att acceptera att jag är sjuk.....tyvärr...

Kram

Gilla sa...

Jag håller med dej. Det är oförskämt att gå till jobbet om man är förkyld. Men det är väl ekonomin som talar tyvärr. Man kan helt enkelt inte vara utan lönen.

Baloos Matte jobbar på restaurang som servitris, så hon stannade hemma i går, när hon kände sej dålig yr och dan. Men hom klarade av att gå ut med honom ändå.

Sv: Jag kan inte vara utan min skrivare. Men eftersom Sibbe är ointresserad av teknik så är det jag som sköter sånt. Lagar sladdar lägger in tillbehör till datorer med mera.

Kram/Gilla

Sladdertackan sa...

Visserligen jobbar jag inte längre, men det var så även då jag jobbade. Att folk gick till jobbet även om de var sjuka berodde på två saker:
1. arbetsbelastingen, var man borta så vankades övertidsarbete in absurdum. Frånvaro måste planeras i god tid innan.
2. sjukkassereglerna

Camilla sa...

Jojo...så är det. Dom flesta går på jobbet fast dom är sjuka. Just för att dom inte har råd att vara hemma.
Det är för djävligt,tycker jag.
Men så här går det då det finns folk som sjukskrev sig fast dom inte var sjuka. Då får vi andra lida.
Kram på dig!

ansepanse sa...

självklart ska det vara så att man ska ha råd att vara hemma när man är sjuk
härliga bilder :)
kramar

fina frun sa...

vilka söta bilder!!

Ja, jag håller med. Det är själviskt att utsätta andra för smitta. Det är ett jätteproblem på skolor och dagis också. Föräldrarna lämnar barnen trots sjukdom, bara för att de inte kan vara hemma från jobbet. Smittorna går bara runt runt...

carinasjolund sa...

Det är så tråkigt att dom som är sjuka inte har råd att vara hemma :(
Jag måste säga att jag har väldigt tur som " nästan" aldrig är sjuk.
Men nu blir jag väl det bara för jag säger så *Ler* :)
Kramen fina du♥

Nillas Trädgård sa...

Jag tillhörde de duktiga som tänkte på mina arbetskamrater (och mig själv!) och stannade hemma när jag var förkyld. Nu ifrågasätts det om du är hemma för många gånger på ett år så därför går man nog för att slippa den förödmjukande lappen om krav på läkarintyg från första dagen under ett år. dessutom jobbar jag själv med folk som knappt vet hur man fyller i den där blanketten om sjukfrånvaro... Går och jobbar när de knappt kan gå eller med migrän. Tyvärr påverkar detta mitt samvete också och jag går och jobbar ibland fast jag kanske skulle må bättre av att vara hemma.

Karpstryparn sa...

Bra inlägg absolut! Du kan ju komplettera det genom att länka till mitt inlägg från igår.
Kramiz

Anonym sa...

Jag har också dragit på mig en förkylning och är på jobbet. Fast det är klart, mitt jobb är ju hemma...
;-)

Mita sa...

Många tror också att dom är oumbärliga och att ingen annan kan göra det dom gör..men såklart också att man förlorar för mycket pengar att vara hemma. Men går man till jobbet och smittar ner andra så blir det i slutänden så många fler som måste vara hemma. Det är tacken det,phaa....
Kram vännen♥

paloma sa...

Oh! Jag kunde inte sagt det bättre själv! Personligen tycker jag inte ens man skall gå ut när man är infekterad och snorig!! Jag tillhör dem som får lunginflammation bara någon nyser på mig nästan! jag blir ordentligt sjuk! Sitter det någon på bussen och hostar...r det bara för mig att gå av!!! SÅ känslig är jag! både jag och min bror har lungsjukdom med livet som insatts, så jag får hela tiden vara försiktig vilka som kommer hem till oss, inte sitta o skottgluggen för nysningar!m,m, så snälla alla som är sjuka stanna hemma då ni är sjuka! det kan rädda någons liv! Tack du tog upp detta Mona! kram

veiken sa...

Du får bada i sprit varje dag..... om det hjälper. Du får sluta andas också... :) Kramar

Ninz sa...

Å vad arg jag blir när jag läser detta! Har tagit upp det ämnet på min blogg ett flertal gånger då det syndromet är en farsot utan dess like! Tydligen är det så att...den som går till jobbet sjukast vinner!! Men vad i hela friden vinner vederbörande? Jo, dem är frikostiga & delar med sig av sin skit. Jag är den där hemska människan som skickar hem den som kommer till jobbet å är sjuk! *asg*
Kramen

anniepiie sa...

Bra skrivet!!! Många som är sjuka nu, själv har jag lyckats klara mig än så länge iaf! :) Kraam

mormia sa...

Dom där bilderna va roliga, jo men de är nog så många gånger att folk har inte råd att vara hemma vid sjukdom.
Ha en bra helg/kram

paloma sa...

Bilderna till detta var jätte gulliga! KRAM

eva sa...

Alla förlorar på detta system i längden när fler blir sjuka... då de tvingas till jobbat av både för höga krav på sig själva och på grund av för stort inkomstbortfall!!
Söta bilder:)
kramiz