15 oktober 2011

Lördag och dags att tvätta!

Det är ett måste att tvätta en gång i veckan så gubben har rena arbetskläder. Så varje lördag klockan sju startas tvättmaskinen...Den finns en trappa ner och det är aldrig några problem att få tvättid, för jag bokar ju om direkt när tvätten är klar...så jag har alltid en ny tid till nästa vecka...
men...i vår tvättstuga får man inte tvätta mattor!!! För att kunna tvätta sina mattor måste mattvättstugan bokas och det går inte att boka båda tvättstugorna för det tillåter inte vårt datasystem...och jag måste ha tvättid för gubbens kläder varje helg...är det sånt här som kallas för moment 22...
Hittills har jag löst det genom att ta semester en halvdag då och då för att kunna tvätta mattor i början av veckan, så jag därefter har kunnat boka "våran" tvättstuga för den ordinarie tvätten på helgen.

Nu är jag trött på att behöva använda mina semesterdagar för mattvätt, när det borde vara mycket lätt att lägga in i datasystemet så man kan boka båda tvättstugorna en tretimmarsperiod!
Påpekade problemet igår för vår ordförande i bostadsföreningen...som bara skrattade åt mig och verkade tycka att det är utmärkt bra att KVINNOR tar ut semesterdagar för mattvätt...nej, själv hade han ju inte gjort det...och varför inte det då???

Ska det vara så jäkla svårt att lägga in mattvättstugan i våra datasystem, så vi kan boka tvättstugorna parallellt!!!??
24 kommentarer:

attis sa...

Hej vännen. Det låter ju helt sjukt. Det ska väl måsta gå att ordna. Ingen ska behöva ta ut semester för att tvätta. Ha en bra dag.
Kramiz

Siita sa...

God morgon. Varför ska karlar vara så tröga i skallen. Roligare sem kan man väl ha. Kram

Browneyedgirl sa...

Godmorgon =) Ja du vad ska man säga *suck* ibland undrar man ju. Men hoppas du får en toppen fin lördag nu. Kramen

Roffe sa...

Godmorgon.Låter helt skjukt att behöva ta semester för att kunna tvätta mattor.Ha en skön lördag.kram

Anonym sa...

Mors,,Håller med dig,,hur svårt kan det vara att fixa detta???
Hoppas dina ägg blir bra,,ska bli kul att höra..Haé Kram.

HosPetra sa...

God Morgon!
Vilket krångel. Mattvätten skriver vi bara på ett papper här.
Tvättstugan däremot ska man vara glad om man får varannan vecka. 2 maskiner till 60 lägenheter delat på 3 pass om dagen. Det blir tajt.

Kram

Stattinskan sa...

Haha, då har vi samma upphetsande göromål idag :-)
Vilket krångel - ja, det är sannerligen ett moment 22 :-/
Gomorron Fenixmona

eva sa...

Otroligt!!att de inte fixar det så svåååårt ska de väl ändå inte vara och för att inte tala om vilken MANSGRIS till ORDFÖRANDE!!
Här blir det Dop idag så det blir att träffa folk man inte sett på mååånga år och vissa hade man föredragit att aldrig mer se!
kramiz

Camilla sa...

Oj...innan jag skulle ta en semesterdag bara för att tvätta.
Nä...roligare kan man ha det på sin semester.
Gör som jag. Ha nästan inga mattor :)
Kram på dig!

Yvonne ♥ sa...

Fattar inte varför det skulle vara så krångligt att lägga in tvättstugorna på samma dag! Ge dej inte! Kram!

Gilla sa...

Det borde ju till och med fungera att man skulle kunna ha båda tvättstugorna samtidigt. Så att när man väntar på maskinerna, så skurar man mattorna under tiden. Typiskt karlar! Dom är dumma i skallen ibland.

Svar: När vi var på hemväg, såg jag den fina himlen tidigt, men det var inte läge för att stanna och fota, så när vi kom precis in till Gamla Viken, så stannade Bert bilen, så jag kunde gå ut och gå en bit och välja den bästa positionen. Det var SÅ vackert.

Jag älskar ju solnedgångar och -uppgångar. Det är ju inte så ofta man har möjlighet att se det så vackert mitt inne i stan.

Kram/Gilla

Anonym sa...

Vilken tur en annan inte har mattor!
:o)
När jag ser bilden på Din pojkvän, så kom jag att tänka på en bagare då hans kläder är vita.
Och då han liknar en bagare så kom jag att tänka på att jag norpade receptet på Ditt valnötsbröd hos Sita.
Och när vi ändå pratar valnötter så kom jag att tänka på när Piff och Puff krigar med Kalle Anka. Då de sju skjuter med valnötter.
Så medan vi ändå talar om Kalle Anka, så undrar jag om Du använt det tvättmedel han gjorde reklam för, när Du tvättade Din gosses vita bagare kläder. Kalle utlovade i tvättmedels reklamen att det tvättade allt vitare än vitt och absolut tvätta bort fläckarna. Fast Kajsa blev ju inte glad att hennes nya Rosa blus blev "Vit".
:o)

ansepanse sa...

det borde verkligen inte vara så svårt, inte ska man väl behöva ta semester för att tvätta sina mattor
Sv: visst är han elak, Barden, han skulle inte få vara med i juryn alls
kramar

Nett sa...

Såå sjukt att inte kunna boka båda tvättstugorna samtidigt, skulle heller inte uppskatta av behöva ta semester för det. Kram

paloma sa...

Hos oss får man inte heller tvätta större mattor! Som tur är ar jag inga mattor ens! Men funderar på att köpa en att ha under vardagsrummsbordet! Ha en trevlig lördag!

paloma sa...

Hos oss får man inte heller tvätta större mattor! Som tur är ar jag inga mattor ens! Men funderar på att köpa en att ha under vardagsrummsbordet! Ha en trevlig lördag!

Tommy sa...

Hejsan!
Jag har aldrig bott i hyreshus så jag har inga erfarenheter av tvätt-tider.
Nu har jag startat en ny blogg som du kan kolla in..

Ellis sa...

Hej!
Vad knasigt, såklart borde båda kunna bokas samma tid, så att det går att göra undan all tvätt samtidigt!
Hoppas du får en fin helg, ikväll blir det middag med kompisar!
Kram Elenor

carinasjolund sa...

Du får göra som jag... vara utan mattor :)
Kramen vännen♥

anniepiie sa...

Så himla knasigt dedär lät! :S SV: Låter som ni hade uderbar kväll. :) Kram

fina frun sa...

Ja, det var konstigt att man inte kan boka båda tvättstugorna...

Sand mellan tårna sa...

Med tanke på att tvättmaskinen gå minst en gång om dan här är det väldigt skönt att ha tvättmaskin i lgh.

Yvonne Johansson sa...

Psst! Vi får inte heller tvätta mattor, men jag brukar tvätta platsmattan i köket ändå. Har sedan bara en hallmatta som jag tvättar för hand i badkaret. Har ingen matta i rummet. Blev less på att kattorna kräktes hela tiden på den. Vi har bara en sorts tvättmaskin i tvättstugan så om man vill tvätta mattor får man vända sig till kemtvätten. Livet är inte lätt. Man ska väl inte behöva ta ut semester för att få sina mattor tvättade heller. Ha en riktigt trevlig helg på dig.

Mita sa...

Nej men så galet att det inte går att fixa,klart det är frustrerande att behöva tvätta på sin semester. Eller jag menar att ta semester för att tvätta...gubbtjyv som är så trög,haaa...
Kram vännen!