25 juli 2011

Får jag presentera ett härligt semestertips från min gästbloggande dotter...

Min yngsta dotter har varit på en härlig semestertripp som hon vill dela med sig av!
"Den turen jag red var turen till Hellekis Säteri.
Priset var 1300 kr och då ingick fin mat och kaka till kaffet. Maria (som leder turerna) tog väl hand om oss och var en god guide ute i den vackra naturen, där hon informerade väl om vad man såg i form av både byggnader, växter samt lite allmän historik, såsom sandstensbrottet (man ser det i bakgrunden där jag sitter på hästen).
"Hästarna vi red är Nordsvenskar. Det är en kallblodshäst och vikten ligger runt 500-600 kg ...mycket muskler! Mankhöjd ca 150-160 cm. Jag rekommenderar att man har ridhandskar på sig, då de är oerhört starka och vill de ta ner huvudet och äta så gör de det, har man handskar så får man bättre grepp och kan hålla emot lättare. Jag som är en kontorsråtta med supermjuka händer fick ett litet brännsår av tyglarna - men det och ont i ryggen, rumpan och benen efter sammanlagt 4 timmars ridning var ett litet pris att betala för denna fantastiska rid- och naturupplevelse!"  
"Det finns i princip inget bättre sätt att få uppleva den svenska naturen och sommaren! Jag är säker på att jag kommer att åka tillbaka för ytterligare turer. Ett tips som jag själv tänkt mig är att om man bor en bit bort (så som jag gör, 2 timmar med bil en väg) så kan man ju rida en kortare tur och sedan tex. besöka Läckö Slott, om man kikar lite till höger om mitt huvud på bilden ser man en vit fläck - det är Läckö Slott som ligger längst ut på Kållandsö. Man kan också välja någon annan sevärdhet, eller varför inte gå någon av de natursköna vandringslederna i området"

Tack Wictoria för detta fina semestertips!
Jag vet ju att många av mina bloggvänner är intresserade av sådana tips! Ha en fin måndag alla och har ni semester så gör det bästa av er lediga tid!







19 kommentarer:

Yvonne :-) sa...

Godmorgon!Jag vet att det är en härlig upplevelse din dotter haft .Vi har ju själv haft hästar ,och anordnat ridläger..Jag du det är bra att bara få vara .. Då får din pappa snosa idag då?! Ha det så bra

Yvonne :-) sa...

glömde ge morgonkramen!

Stattinskan sa...

Låter och ser underbart ut, men jag och den där djurrasen är inte de bästa vänner, om man säger så ... inte sedan jag blev instängd i boxen av en gammal trotjänare vid namn Felix - på den tiden jag var hästskötare på I21 i Sollefteå ;-)
Gomorron

Roffe sa...

Godmorgon.Min morfar var hästhandlare i över 50 år och födde upp 2 föl av Nordsvenska rasen.så jag är uppväxt med hästar.Varje sommar lov var jag nere i skåne, under hela skol tiden,så jag lärde mig rida tidigt.Ha en skön dag.kram

Camilla sa...

Det där ser ju bara för underbart ut.
Jag har alltid tyckt att det ser så befriande ut att rida i skog och vid vatten.
Men jag har aldrig provat :)
Kram på dig!

biggan sa...

härligt, jag red mycket förr i min ungdom. det är roligt, tack, hoppas det går bra med, kramar biggan

Siita sa...

God morgon Mona. Min svärfars sista häst var en Nordsvenk valack. Han hade hästar jämt. Men på slutet orka han inte mer, så det blev slakt. den sista var inte inriden, men gubben försökte iaf, fick dyka i snödrivan. Skulle vilja ha haft en film på det. Kramar

Carina Sjölund sa...

Tycker det ser så mysigt att vara ute och skog och mark med hästarna, men jag är för feg för att prova! Mina föräldrar har fyra nordsvenskar, underbart vackra :)
Ha en fin dag!
Kramen♥

Vicke sa...

tack för det tipset, det såg inte så dumt ut

ansepanse sa...

vad härligt :) men själv måste jag nog avstå, har bara suttit på en ponny en gång och då var jag 10 år, vågar inte rida helt enkelt, men promenera på vandringslederna skulle jag kunna tänka mig
kramar

Ninz sa...

Guuuuuu vilken häftig semester!! Det där är något att testa :)
Kramen till dig :D

Yvonne Johansson sa...

Det är väldigt fint däruppe. Brukar åka upp dit och gå omkring lite. Det var nära att jag en gång tog med mig Mallen upp dit, bara för att rida lite omkring i Robin Hood miljö, ha ha. Jag tränade western för en instruktör däruppe också, fast på andra sidan i närheten av Husaby. Gå tillbaka lite i min blogg så får du se lite bilder däruppe ifrån. Har bilder även på sandstensbrottet, Lasses grotta och lite mer. Ha det så gott på västkusten. Jag hoppas vädret snart blir bättre. Hade tänkt att ta en båt tur i Läckö skärgård den här veckan med Navaren som går där ute.
:)

anniepiie sa...

Fin häst! :) Själv har jag aldrig varit så mkt för hästar dock. :) Hoppas att du har en bra start på veckan nu! :) Kram

Mita sa...

Det är fina hästar det där.Underbart är det att rida,fast för min del är det länge sen nu,och ryggen skulle inte palla för det tråkigt nog. Vilken fin natur det är där,superbra semestertips tycker jag.
Kram vännen!

4U2 sa...

Verkar härligt fast jag hoppar över häst och går direkt till Slott! ;)

Anonym sa...

Nordsvenskar är så härliga hästar - det både ser underbart ut och låter fantastiskt :-)

Anonym sa...

Jag använder andra hästar när jag är ute....apostlahästarna ;) Roligt med en gästbloggare:) Kram

gunilla sa...

mysigt !!!!!

Anonym sa...

Vart ska ni? Nyfiken i en strut! :) KRam

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...