6 oktober 2014

Väldigt mycket höst i skogen!

De flesta av trädens blad ligger redan på marken, så det är redan nu svårare att se svampen. 
 Fast en del svampar syns på långt håll och finns dessutom i överflöd, dit hör Fårtickan, som jag inte plockar längre för jag gillar den inte.
 Även Öronmusslingar syns och finns i överflöd, de är ätliga, men efter alla skriverier som varit om dem så plockar jag inte med dem hem.
Söndagens skörd blev därför bara en knappt full korg med Gula kantareller, Taggsvamp och Trattkantareller. 
Kantareller och Taggsvamp satt fint till söndagens kvällsmat.
Trattkantarellerna torkades och är nu, denna måndag, klara att läggas i lådor.

11 kommentarer:

siitawelamsson sa...

Go´morron. Taggsvampen gillar jag inte, trattisar tål inte Kjells mage. Bara dom gula kvar o har ingen som plockar åt mej i år. Ha en bra måndag. Kram

znogge sa...

Som vanligt såg jag bara flugsvampar på min promenad :-)

Kram

Aurora sa...

Samma svampar som hittas i min korg. Men trattisarna är inte lätta att hitta mellan alla löv. Våra vanliga ställen är förstörda av skogsmaskiner så vi har fått leta upp nya.

Gilla sa...

Jag blir riktigt avundsjuk på er, att ni kan ta er ut i skogarna att plocka svamp. Skogarna runt oss ligger långt borta och de är inte precis underlag för svamp ens.

Kram/Gilla

Ezter sa...

Som du vet plockar jag inte svamp :) Men jag hörde ett tips i helgen. Min granne, hon plockar svamp, sen hade hon kommit på att om man la dem framför luftavfuktaren i källaren, så torkade de snabbt!

yvonne sa...

Du har ju själv en härlig höstbild på din blogg.Jag plockar bara kantareller... Kram!

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hej!
Ja nu är det ordentligt höstväder.Idag när jag var i affären va det en unge ,helt okänd,som puttade på mig i kön ideligen.Sa åt mamman håll reda på ungen!Förstår inte att ja inte får vara ifred!Jag är gammal!
Kram,Inger

Ama de casa sa...

Jag törs inte plocka svamp annat än i affären där det finns tydliga skyltar om vad det verkligen är... Men jag älskar svamp! :-)

Veiken sa...

GOTT! Jag tror att alla svampar som jag se är supergiftiga! Med andra ord är jag skitskraj för att plocka. Det lämnar jag åt proffsen!'
Svar: Nu är det jättefint i sidokolumnen.Så duktig du är som kan fixa och trixa med bloggen! Kramar

Gilla sa...

Sv: Visst är den nya orkidén vacker. Den är ju lite annorlunda.

Än så länge står våra pellisar fint på balkongen. Men blir det kallare på nätterna ska jag sätta dem i trappfönstret i stället.

Kram/Gilla

Första året i Hjo sa...

Taggsvamp är en utmärkt bra svamp - som bland- eller ensamsvamp. Tycker jag. Avundsjuk.

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...