22 september 2011

Så här skrev jag i min blogg den 21 september 2007.

Jag är här nu! Tillbaka efter 3 veckors ihärdigt lapande av sol. Den sol som i Sverige har lyst med sin frånvaro större delen av sommaren, åtminstone på västkusten. Jag hoppas nu att jag har inhämtat styrka för att klara av den kommande vintern. Jag tror nämligen att vi får VINTER i år. I fjol hade vi en helt fantastisk sommar som vi i år har betalat priset för, så ska den milda vintern 06-07 också betalas, då blir det verkligen vinter.Jag tror att många människor kommer att må dåligt, både fysiskt och psykiskt, efter denna regniga, solfattiga sommar. Vi behöver ju både solljuset och ljuset för att orka med den mörka årstiden. Som sagt så hoppas jag att mina batterier är ordentligt laddade då jag verkligen har intensivt laddat i tre fantastiska veckor.
Ja, så skrev jag då, den 21 september 2007, en text som kanske är lika aktuell idag som då...skillnaden är bara att här blir inga batterier laddade denna höst...bara att hoppas på guds försyn...

24 kommentarer:

HosPetra sa...

Ja du, vad ska man säga....detta evinnerliga regnande kan ju ta kål på vem som helst.

Kram

Siita sa...

God morgon. När du skrev det där då visste jag inte vad blogg var. Jo jag hade läst lite vad Ingela skrev men inget annat. Hoppas på inte så mycket snö denna vinter. Kram

biggan sa...

ja det stämmer ju detta år med, hoppas bara inte ni blivit sjuka också nu, kram biggan

Anonym sa...

Mors..Ja ni har haft en taskig sommar i år,tror jag,vi får hoppas på en human vinter..Ja denna gång blev det lite svårare..Haé Bra Kram.

Sand mellan tårna sa...

Här bjöds vi denna morgon på ett uppfriskande ösregn och åskoväder så nu är luften klar och frisk och min energi är tillbaka när värmen försvann.
God morgon!

Ellis sa...

Tittade nyss ut på den mörka himlen och nu fullkmligt vräker det ned regn, en dags frist fick vi! Tur jag har med mig regnkläder som vanligt!
Hoppas du får en underbar dag!
Kram Elenor

attis sa...

Gomorron vännen. Här har vi haft en toppensommar så jag kan inte klaga. Varmt har vi fortfarande efter årstiden men. Idag regnar det, inte så mycket dock. vi får verkligen hoppas att det blir en bra vinter och ingen hemskingvinter. Hostmedicinen är toppenbra och antibiotikan hoppas jag ska ta bort baciluskerna. Ha en bra dag.
Kramen

Anonym sa...

Men sommaren 2008 var olidlig,
speciellt då det var så varmt,
och jag hade bägge armarna gipsade,
på en och samma gång! Inte alls kul!

ansepanse sa...

nej i år har det då regnat nästan jämt
kramar

Gilla sa...

Visst känns det trist när hösten kommer och man inväntar vintern, som inte heller är min favorit. Man får ju hoppas att våra batterier är tillräckligt laddade nu efter våra semestrar.

Svar: Ja, det känns ju skönt att vi inte blev helt kasserade med vår hörsel. Det blir säkert ändå flera Va? och Va sa du?
Det måste ju vara trist att vara hörselskadad redan i barndomen. Jag avundas dej inte. Dåligt av ert Landsting, att ni måste köpa hjälpmedlen själva. Det blir ju dyrt.
Jag för min del lider av Tinnitus också och hade ett evigt pipande i öronen när proverna togs. Annars kanske jag hade hört de höga tonerna bättre.

Kram/Gilla

paloma sa...

I år vill vi inte ha lika mycket snö och kyla som i fjol! Jag och lillan skall snart ner och ladda våra batterier! Var tvungna att skjuta fram den lite dock..Tills hon får höst lov! KRAM

Petra sa...

Vad roligt att titta tillbaka på vad man skrivit!
Och det stämmer nog bra det.
Kram

Roffe sa...

Idag varit slö på f.m.bara legat myst i sängen.Fast ihelgen får man vänja kroppen gå upp 6.oo om jag ska hinna med till bussen.Ställa av bilen i 3 månader.När jag kan åka buss gratis i hel månad.Busskortet gäller ända till Tjörn.Så nu kan jag åka till er gratis med buss.skulle vara roligt få träffa er.kram

Mita sa...

Alltså här har vi inte haft så dålig sommar. Jag tror det varit sämre neröver. Men nu har regnperioden kommit till oss också. Jag som älskar hösten och hoppas på underbara klara krispiga dagar. Men Oktober finns ju kvar så hoppet är inte över än..*ler*..
Jag är´också med i Bonniers bokklubb,sen köper jag även ute också. Lånar av bekanta,sparar gör jag ju böcker som är värda att läsas om.
Ha det gott vännen,
Kramiz♥

Nillas Trädgård sa...

Jovisst måste vi har sol och värme för att orka. Jag har tappat orken totalt i dag...

Ninja sa...

Man får försöka hitta andra sätt att "ladda" på.
Kanske unna sig något roligt som man kan se fram emot....
Jag håller på och spånar om en resa till Istanbul eller Barcelona i november? Vi får se..... men bara att planera och rekognocera gör att man mår bättre :)

Nett sa...

Jaaa.. jag behöver både sol och energi, får nog kanske ta mig några stunder i solariet under hösten här. Kram

Anonym sa...

Fy vad trist när sommaren regnar bort!

Anonym sa...

Din fuling, jag tror att du gjorde slut på solen när du var i Side, så det inte blev något kvar till Sverige. Bamsekramar :)

Sladdertackan sa...

Regnet tär på humöret, men det måste väl sluta snart, eller?

Yvonne Johansson sa...

En annan stackare som inte kan resa någonstans får bara gilla läget. Funderar på att skaffa en sollampa att stoppa upp näsan i :) Jag kan inte sitta eller ligga på vad som helst eller hur länge som helst. Annars så skulle jag gärna vilja dra iväg till något torrare och varmare land. När solen ligger på på min inglasade balkong nu, så är det så skönt att sitta där och värma upp mina värkande och stela muskler. Obs! Gäddan var jätte god. :)

eva sa...

En resa till varmare trakter skulle inte vara fy skam och jag är så sugen att åka i väg och va borta hela gråa november!!
kramiz

anniepiie sa...

Visst är hon, gillar ocå agnes musik! :) hoppas att du har en bra kväll nu.:) Kram

Ninz sa...

Denna sommar här hos mig har varit helt fantastisk! 4 regndagar, det kan man inte klaga på :) Läste ditt inlägg från igår, shit vad duktig du är, vad har du gjort?! Berätta!!
Kramen