I kruka ett finns det paprika, Szitas. De är riktigt stora och håller nu på att mogna.
I kruka två finns chili, Jalapeño...där finns massor av frukter.
I min tredje kruka finns det också chili, Cayenne.
Jag fick plantorna som små bebisar av min yngste son Roger. Nu får han också tala om för mor, hur man på bästa sätt använder dessa. Kanske någon av er känner till dessa olika sorter och hur de används.
10 kommentarer:
Blanda i mat! Skiva tunt tunt. Vansinnigt stark krydda!
Gomorronkram!
Vissa ska i alla fall användas med försiktighet. Så mycket vet jag! Kanske kan man torka dem och ha som krydda framöver...
Kram och god morgon!
Du kan torka dem och använda i mat! Trä dem på en sytråd och häng upp! Gnid dig inte i ögon eller resten av ansiktet när du hållt på med dem ;)
Hej!
Fina plantor, du kan torka och mala ned dem sedan, gjorde det förra sommaren. Paprikorna kanske du kan fylla med något gott och gratinera i ugnen! =)
Vaknade till sol idag! =)
Kram Elenor
Snacka om närproducerat ;)
Kram!
Hej!
Så spännande.Du kan ju pröva vilka du o Bosse gillar bäst.Men det är nog bra att stötta dom i en mortel.Jag gissar att det är en annan styrka i de färska än på burk.Lycka till.
Kram;inger
Åhh vad härligt med eget att torka o krydda med.
ha de Fia
Sånt är jag inte direkt bra på, även om jag önskar att jag var det! :)
I en gryta skulle du kunna lägga lite av de starka sorterna.
Peta inte i ögon eller näsa när du haterar dom. Det känns :)
Det kommer att bli goda heta rätter av dom där frukterna. Jätteroligt att det växer så bra! Kram på dig.
Skicka en kommentar