Torsdagens frukost med inkokt makrill som smakade helt gudomligt efter 10 timmars kokning.
Nästan hälften av onsdagens fångst blev inkokt.
Resten blev rökt! Alltihop var slut på torsdagskvällen...
Fredag drog vi ut med dotter Jeanette och barnbarnet Teo. Åtta fina makrillar fick vi.
Fredagens lunch åt vi tillsammans med pappa och havet intogs på eftermiddagen. Denna lördag ger vi oss ut tidigt. Idag tillsammans med Wictoria och Christian. Vi tror att vädret är hyfsat bra under förmiddagen, men sen har det spåtts sämre väder i eftermiddag.
14 kommentarer:
Med den mängden makrill man brukar få måste man vara uppfinningsrik. vi gjorde alltid makrillbullar. Frös in dem och hade hela vintern. Makrill kan ätas på både längden och tvären. Kram
Såg väldigt gott ut.. Och vad trevligt att vara ute på sjön..
Såg väldigt gott ut.. Och vad trevligt att vara ute på sjön..
Mums! Ser väldigt gott ut!
Nu får vi ta vara på dom sista sommardagarna. Fast jag ska njuta i 2 veckor till. För jag har semester i 2 veckor till :)
Kram!
Mors..Härliga dagar på böljan ser jag..
Så vitt jag vet så har vi ingen Roland i släkten..Här uppe blir det ännu en skitvarm dag,är rätt nöjd nu,tar gärna ett dagsregn..Haé Kram.
Godmorgon! Oj! Ska man koka makrillen så länge??........Jag är rädd att ballongerna ska smälla när jag blåser..Jag har inte behövt hjälpa mina praktlysingar. Kram!
Det var lång koktid för makrillen! Lycka till med fångsten i dag.
Kram
Hej!
Sån tillagad makrill måste vara guddomligt gott!
Kram,Inger
Så synd att vi inte bor närmare varann. För jag hade gärna smakat både på din inkokta och din rökta makrill. Favoritfirren.
Sv: Vi är ju inte i Klippan varje vecka utan högst en gång per två månader.
Jag får nog kika en gång till på Knäpphärvel.
Kram/Gilla
Jag blir hungrig :) Rökt makrill är ju så himla gott. Brukar köpa rökt makrill på Netto när dom har det. Jag hoppas jag snart kan följa med Mikael ut och fiska snart igen. Jag har varit jätteförkyld i snart 14 dagar. Inget kul när det är sommar. Förkylningar har en tendens att bita sig fat länge sommartid. Hoppas du får mycket makrill.
Makrill som är en sån god fisk, nu rinner snålvattnet,hehe....
Hoppas ni fick en fin dag till,
Kramiz♥
Jag har aldrig smakat inkokt makrill som du gör den. Vi kokar i ca 10 minuter och låter makrillen svalna i spadet som blir! Vad är skillnaden i smak? Makrill är havets guld! Kram
Så mysigt! Nu är semestern slut och det blir kanske lite ordning på bloggandet :)
Vad roligt att se att det blev lite rökt makrill denna gång.
Nu blir jag hungrig .. måste nog gå och äta lite :)
Skicka en kommentar