6 januari 2014

Nu städas julen ut!

Köket är klart och idag ska granen dansas ut...jodå, Bosse har lovat att han ska ta en svängom med tomtarna innan de går i ide. 
All julmat är slut och ingenting behövdes kastas detta år. Det är en konst att försöka vara måttlig när julhysterin griper tag i oss människor.
 Nästa helg får vi byta gardiner och plocka bort julen hos pappa. Det fordras lite planering att få allt att fungera, för nu är det ju slut på sötebrödsdagarna och all extra ledighet.  

17 kommentarer:

yvonne sa...

Ser så fint ut i ert kök Och jag ser att ni också gillar Jonnys senap....Men du... Cesare kan väl inte hoppa så högt?? Jag har ju hundar som jagar fåglar med de kommer inte åt fåglarna !! kram!

Gilla sa...

Så läckert det ser ut i ert kök nu efter att julpyntet är borta. Jag kommer att vänta till tjugondag Knut.

Vår julmat är också slut i det stora hela. Skönt att ingenting behöver kastas.

Sv: Jag har handarbetat på många sätt ända sen 1953, då min äldste son föddes. Då var det av tvång, så pengarna skulle räcka till kläder till honom och senare till hans två yngre syskon.

Jag var hemmafru i sju år, så det var tvunget att vända på slantarna ordentligt.

Kram/Gilla

Siita sa...

God fm. Här ska stakar o stjärna undan idag. Får se om jag orkar med gardinerna med i köket. Kram

Anonym sa...

Här hemma jular vi också av. Skall sortera ut lite julsaker som jag tänker överlåta till barnbarnen, jag har alldeles för mycket. Under veckan skall jag se om jag hittar några vårlika gardiner till köket och vardagsrummet,alltid kul med lite nytt och fräcst i fönstren. Ditt kök såg fint ut Mona. Nenne

Henrik Olsson sa...

Ja, nu är den årstiden över! :)

syren sa...

Så mysigt det ser ut i ert kök! Ingen gran att dansa ut här hemma. Här ska städa ut julen i morgon. kram

Chintoh sa...

HEJ1
Nu är den glada julen slut och det blir ljusare.I rabatten såg jag,några snödroppar som vågat sig upp.
Kram,INGER

Yvonne Johansson sa...

Imorgon börjar jag att städa bort Julsakerna. En dag till så får det vara Jul, men precis som naturen så luras jag in i att tro att det är vår istället för vinter. Idag kände jag riktigt för att börja vårstäda. Jag hade tvätt tid i tvättstugan idag så jag tog och började tvätta lite extra. Nästa gång blir det ännu mer som åker med. Ha en skön kväll.

Mita sa...

Ja nu har ni fått vårkänsla i köket härligt. Jag började plocka lite i går,och granen har vi tagit bort. Resten tar jag under veckan. Än så länge är det mysigt att ha kvar ljusstakarna i fönstren när det är så pass mörkt och gråtrist.
Kram vännen och tack för eran juldans..*L*..
Kramar♥

Veiken sa...

Det är så härligt n´är man välkomnar våren, även om det bara är i början av januari! Kramar

Kina sa...

Har städad bort det sista av julen idag. Nu blickar vi framåt mot våren. Och som du säger sötebrödsdagarna är över, nu ska julekilona som lagt sig som ett smäck över magen bort ;)

Kram Kina

Sessie♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag städade bort julen hos oss också denna helgen. Men så tråkigt det blev när julgranens fina ljus försvann, det blev så mörkt och tomt.
Hihi, här har vi inte haft någon direkt julmat hemma, bara julskinka och den är slut:)
Kramar

anniepiie sa...

Vi har inte heller kvar julen, och maten blev också uppäten iår! :D hihi SV: Aldrig för sent att besöka Harrods, en upplevelse i sig! :) Kramis

Ellis sa...

Hej!
Hoppas det gick bra att städa ut julen! =)
Det får vi ta någon dag denna veckan eller nästa helg!
Ha en bra start på tisdagen!
Kram Elenor

Eivor sa...

I morgon åker mitt pynt ut. Blev inte länge och inte mycket i år. Men ut ska det.
Kanske blir mitt köksbord lika tomt och fint som ditt. Ja hela köket. Än är det lite upp och ner. Men det är på gång. Nu måste jag vänta på hjälp med borrning och lyft.Så nu kan jag lösa mina korsordstidningar också. Iget ont som inte har något gott med sig.

Dansa lugnt nu.

Kram

Ezter sa...

Blogger behagade visa detta först nu ;(. Skönt att få bort allt!

ansepanse sa...

här slängdes heller ingen mat
mysigt kök
kramar