14 januari 2014

En ledig dag...igen!

Vädermässigt så är jag helt nöjd med att få vara ledig denna dag och slippa att gå ut! Det har snöat här i natt och det blåser friskt där ute just nu, termometern visar på -3,2 grader. 
 Fast nu är ljuset på väg tillbaka till oss och snart byts den vita kalla snön mot annat vitt i våra marker. Detta år kommer att bjuda på många lediga dagar för alla som arbetar. Både april, maj och juni ger oss extra lediga dagar, ser väldigt bra ut när jag kollar i almanackan! 
 Jag har fått hjälp av svärsonen Christian att installera en ny dator.

Sen tog han hem min gamla dator och tömde den för att sen installera om den. Så nu har jag två datorer och en ovärderlig hjälp av Christian. Han fixade in ett program så han kan fjärrstyra min dator och hjälpa mig när jag strular till det, vilket jag gör titt som tätt...Tack snälla Christian!! 

22 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Snöar o blåser här med. Har tur jag handlade igår så jag behöver ej gå ut idag. Har nog 5 cm på bilen när jag kikade ut. Men termometern står på -8.4 just nu. Kram

znogge sa...

God morgon! Här är snön borta tack och lov men än är säkert inte sista ordet sagt...

Härligt när man kan få hjälp med datortekniken! Husse är min räddningsplanka titt som tätt!

Kram och god morgon!

Aurora sa...

Morn. Varmare idag men ändå minus. Ytterst lite snö har kommit till oss. Vilken tur du har som har privat It-konsult. Jag får förlita mig på att dottern och jag slår våra kloka huvud ihop. Kram

farfar0hebbe sa...

Mors,,-3,2 och halv storm,,det motsvarar ca -20*...
Att få datahjälp på distans är skitbra,sonen har hjälpt mig många gånger,han använder ett program som heter "Team Wiewer" funkar hur bra som helst..
Ha en skön ledig dag..Kram.

Janne sa...

Morron ! Det ser ut som ni har mer snö än vi om man tittar på busskuren. Här hade vi -13,5 grader igår och ca 6-7 cm snö. Ha det bra !

yvonne sa...

Godmorgon! Snällt av honom att hjälpa dej!! Jag har en firma här som kan ge fjärrhjälp......Stanna du inne!! Morgonkram!

Ezter sa...

Privat support är bra att ha, själv fattar man ju inte så mycket ;)
Oj, vad snö ni fått. Vi har några cm, räcker gott!
Ja, ni hade ändå tur med soffan! Som det kan gå :)

Camilla sa...

Jag gillar hellre det vita på sommaren :)
Vilken tut du har som får så bra hjälp.
Kram!

Helen sa...

Önskar jag hade en "Christian" :) Kram <3

Ellis sa...

Hej! Vi har -13 och klart idag, så lär bli kallare under dagen! Men å andra sidan kanske vi får se solen! =)
Skönt med teknisk hjälp, fjärrstyrning är inte helt fel! =)
Hoppas du får en fin dag!
Kram Elenor

Anonym sa...

Visst är dom bra att ha dom här svärsönerna, vi har två stycken som vi får hjälp av mellan varven, icke att förglömma vår son som även han ställer upp när mor och far behöver hjälp.Hoppas nu att nya datorn blir till belåtenhet och vi andra kan se fram emot många fina bilder och kommentarer från dej. Ha en fin tisdag. Nenne

Mita sa...

Gott att få hjälp med tekniken,man har ju en knepig förmåga att strula till det emellanåt. Här är det ena sonen som rycker ut när mamma sitter i knipa..*L*..
Snöar gör det och det är fint att sitta och titta ut på det. Men dags nu för första promenaden,som tur är det lite mildare i dag med "bara" 8 minus..
Kram och ha det gott på din lediga dag♥

Ama de casa sa...

Anders brukar också bedriva support via fjärrstyrning. HELT fantastiskt att det finns sånt :-)

ansepanse sa...

härligt när man får sådan hjälp med dateriet :)
det där vita vill jag inte heller ha, nu har vi dock lite plus, så vem vet, snön kanske smälter bort snart
Sv: det var inte så bra :(
kramar

Chintoh sa...

Hej!
Så bra det är med händiga söner.Hur kunde vi klara oss utan dom?
Kram,Inger

Veiken sa...

Det är tur att vi har ungar och svärungar när man inte begriper sig på tekniken! Hur klarade man sig före dom fanns??? KRamar

Henrik Olsson sa...

Vad skönt att ha en privat datasupport att ringa! :)

Gilla sa...

Såna svärsöner eller söner eller barnbarn är omöjligt att betygssätta. De är värda sin vikt i guld.

Kram/Gilla

Yvonne Johansson sa...

Heter programmet Teamweaver8? De är ett häftigt program. Skönt att du fick rätsida på datorn. Jag har också 2 datorer men min gamla dator som har xp installerat har microsoft slutat skicka säkerhetsuppdateringar till. Det gäller alla xp-installerade datorer. Just nu har det börjat snöa mer i Lidköping. Det kanske är den snön som kommer från ditt håll ;)

Melody and M.E sa...

En sådan där support skulle jag också behöva ibland, men här finns det inga kandidater till uppdraget!
Igår höll jag på att slänga nya skrivaren i väggen innan den ville samarbeta med min dator.
Låter bra att vi kan se fram mot många lediga dagar!
kram M.E

Sessie sa...

Åh, men guld värt att ha en datakunnig person i sin närhet som kan hjälpa till när man rör till det lite - eller mycket;)

Kramar

Eivor sa...

Datorn fixar jag själv. Men barnbarnet kringgår alla kringelikrokar som leverantörerna har för inställningar, vet inte hur han gör men det fungerar bra.

Hoppas det här går iväg för nu har bloger blivit en osäker sida, ska jag verkligen använda sådana. Ja det ska jag och det har jag skrivit också för det gäller alla på blogger. Även min egen sida här.Vet inte vad Explorer (Microsoft) har emot dem
Ha det gott, jag återkommer om någa dagar. Det ska borras upp plats för skrivare oh annat här nu och det klarar inte mina händer.

Kramen