12 januari 2014

Igår fick vi hjälp hos pappa!

 Dotter Wictoria kom ut till morfar och hjälpte till att städa bort julen. Sen gick vi igenom lite annat och rensade bort lite ur garderober och förråd.
 Pappa har fått bifall till ett särskilt boende, men det kan ta tid innan han får någon plats. Det är ändå bra att börja att förbereda lite, så blir det lite lättare den dagen som han ska flytta.
Pappa var trött och nedstämd när vi kom, men efter några timmar var han mycket piggare. Ensamheten tar hårt på honom då pappa alltid har varit väldigt social. Jag hoppas att väntan på ett nytt boende inte ska bli alltför lång utan att pappa ska hinna att få lite livskvalité. Som det är just nu så tynar han bort i sin ensamhet... 

20 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Stackars din pappa som får vara ensam hela veckorna. Hoppas han får sitt boende snarast. Kallt o snöigt här nu. Kram

Gunilla sa...

Hoppas han får ett boende, jag ska till min mamma idag, hon är "bara" 76 men väntar på nästa höftop. så hon är väldigt stillasittande och inne, och beroende just nu av att får besök !

Helen sa...

Hoppas det inte dröjer! Känns att han måste ha goda vänner, liv o rörelse runt sej. Härligt få hjälp med att röja lite. Kramis <3

farfar0hebbe sa...

Hoppas attdin far får sitt särskilda boende snart,så han får byta bort ensamheten,till vardagligt umgänge.Håller tummarna..
Ja det finns några lokaler vars namn slutar med Borg..Haé Kram

Anonym sa...

Ja ensamheten är nog bland det värsta man kan ha. Jag märker det på mina ensamma äldre grannar, så fort man hälsar på och sitter och pratar en stund så blir dom strax lite piggare. Hoppas nu att ni inte får vänta för länge på ett annat boende, utan att din pappa får lite folk att umgås med på dagarna det kommer nog att kännas lite lättare för dej med om du vet att han är i trygga händer. Nenne

Gilla sa...

Jag förstår om din Pappa inte är på humör, om han inte kan träffa så mycket folk. Jag håller tummarna för att han får ett sånt boende snarast.

Sv. Mössan känns mycket varm och go. Vi har öronklaffar om det skulle behövas.

Kram/Gilla

Ezter sa...

Håller tummarna att han får en plats snart :)

znogge sa...

Så bra att din pappa fått bifall till det. Precis vad min mamma skulle behöva men i stora staden pumpar man bara in fler och fler besök av hemtjänsten. Jag är inte säker på att jag vill kalla det livskvalitet... Roligt att din pappa piggnade till under ert besök.

Kram

Henrik Olsson sa...

Vad snällt av henne att hjälpa till :)

fialia sa...

Hoppas det går fort, vi skrev ett "yttrande" o fick svärmor till ett väldigt trevligt boende, hon har blivit så pigg av det.
Vi åker om ca 28 dagar, skönt!
ha de Fia

Aurora sa...

Det är ett helt galet påfund det här med att de gamla ska bo kvar hemma och få hjälp via hemtjänst. Som sagt. De har ett socialt behov som 4 väggar inte kan tillgodose. Kram

ansepanse sa...

vad ledsamt det låter <3 de gamla ska inte behöva sitta ensamma så där, hoppas att det går fort nu, så att din pappa får komma till det andra boendet
kramar

Ama de casa sa...

Håller tummarna för att din fina pappa får ett nytt boende snart!
Kram

yvonne sa...

Han kommer att piggna till på ett annat boende.Där är många han kan prata med.....jag hade på telenor,Så det är samma bolag! .Jag hade Ett på IPaden och ett på den stationära datorn Nu slog vi ihop till ett med en WiFi Och det blev 300:- billigare i månaden.Jag tog bort min hemtelefon.. Kram!

Chintoh sa...

Hej!
Men det är svårtatt bli ensam,så är det!
Han har ju så mycket hjälp av dig!
Kram,Inger

Mita sa...

Så sorgesamt att din pappa tynar bort i sin ensamhet.Det är nog det som är värst för våra gamla. Även om vi som anhöriga försöker göra så gott vi kan.
Hemtjänsten är inte som den var förr. Då hade dom dels fler timmar hos dom gamla och kunde disponera timmarna lite mer så det passade in för dom enskilda behoven. Till och med kunde dom gamla följa med till affären och handla lite. Väldigt uppskattat.
Nu springer dom bara in och kollar till läget och säger några ord, sen vidare till nästa ställe. Är det livskvalité för dom gamla?
Skulle inte tro det, och så ska alltfler bo kvar hemma tycker dom som bestämmer. Fy farao säger jag bara...
Kram vännen♥

Augusta sa...

Jag tror en viss Mona är väldigt lik sin pappa :)Dessutom har denna Mona en väldigt sött dotter :)

Ensamhet är inte trevligt för äldre. Demens börjar med att inte prata med andra och uppleva saker med andra. Det är iallafall min teori.

Trevlig Dag!
Kram

Yvonne Johansson sa...

Det är tur att han har dig som tittar till honom. Det finns så många både gamla och yngre som sitter ensamma runt om i Sverige. Jag har min dator och utan den så skulle det vara väldigt jobbigt. Jag har vänner också men dom har fullt upp med jobb. Tänk vad mycket minnen din pappa sitter och tänker på i sin ensamhet. Det är inte lätt att bli fången i en gammal kropp som har värk och stelhet. Var rädd dig nu när det blivit vinter.

Veiken sa...

Det är ett elände att man inte kan flytta när man vill och är gammal och trött! Jag håller verkligen tummarna så att han snart har ett annat boende! Kramar

Eivor sa...

Hej hej

Säger som övriga att hoppas det går ganska fort, men har han blivit lovad brukar det inte ta så lång tid. Där brukar de ha underhållning och andra olika aktiviteter för dem som vill också. Det skulle han må bra av.

Jag känner, ja inte känner precis men vet några som fått det och de har blivit som nya människor.
Hoppas din pappa kommer att tycka om det och trivas. Men det tror jag säkert, han slipper ju sitta ensam om dagarna ialla fall.

Kram