16 maj 2013

Ge mig din morgon, ge mig din dag...

Min morgon startar någon gång mellan halv fyra och kvart över fyra. Då är jag pigg, men min kropp behöver lite längre tid på sig för att vakna och både jag och min kropp behöver kaffe. 
Denna "uppvakningstid" tillbringas vid datorn, där jag hälsar på alla som har hälsat på mig senaste dygnet. Det är trevligt och samtidigt får jag reda på hur vädret ser ut i hela vårt avlånga land.
Efter dusch och påklädning är det dags för Cesars och min frukost. Då är klockan ungefär sex. Besvarar mail, bäddar och städar undan i köket sen...är det dags att släppa ut Cesare och rusa iväg till bussen...jodå, det rusas varje morgon för givetvis så får jag för mig att jag ska hinna just den bussen som går om några minuter...fast det går fyra bussar i timmen.
Sen byter jag hemdatorn mot jobbdatorn fast jag har mycket annat också på jobbet. Min dag är fullbokad med tidbokade besök och olika möten. Oftast blir min arbetsdag 9-10 timmar lång om jag inte flexar, som jag gjorde igår...då jag slutade redan vid 16.00...
Hur ser din morgon och din dag ut?


21 kommentarer:

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Jag tycker också att det är skönt att få lite extra tid på morgonen - att studsa ur sängen och sticka direkt till jobbet är inte min grej!

znogge sa...

Jag snoozar en stund men går upp vid sextiden. Dricker te och tar en stund vid datorn. Därefter en tur med hundarna och sedan bilen till jobbet.

God morgon och ha en fin dag!

Siita sa...

God morgon. Vaknar mellan 6-7 snåret. Sätter på datorn o kaffet. Steker mej en omelett som jag äter till kaffet. Sen blir det datorn fram till halv 10. Då börjar jag förbereda lunchen. Kram

Nett sa...

Härligt långt uppvaknande, jag är lite sådan med att jag behöver ha tid på mig att vakna upp. Går upp tidigt även om jag är ledig, däremot har jag ju en del mornar då jag går och lägger mig då andra går upp som du vet :) Kram

Anonym sa...

Trots att jag inte har ett jobb att gå till, så går jag upp strax efter 7. Kaffe är ett måste, och sen såsar jag på tills kroppen har vaknat ordentligt.

kram

Gilla sa...

Usch, att behöva gå upp så tidigt på morgonen. Jag är ju kvällspigg och morgontrött, så ditt arbete hade inte passat mig. Men nu förstår jag varför du går att lägga dig så tidigt.

Sv: Nu har jag uppdaterat min blogg, så det går att se och höra gitarrmusiken. Men det går fortfarande inte att skaffa det på vanligt sätt från YouTube.

När du blir så gammal som vi, kan du också lägga upp dina dagar på samma sätt.

Kram/Gilla

Yvonne ♥ sa...

Morn! Jag är också morgonmänniska ,men så tidigt går jag inte upp.Det blir ung halv sju.Lagar gröt sätter på datorn släpper ut hundarna på kiss Väcker Kjell.Äter gröten och svarar på mail.Dricker kaffet! Solen är här igen idag! Både Bella och Ulla älskar solen precis som du. Kram!

Jenfan75 sa...

Ja hur ser min dag ut?? Ja det blir nog ett inlägg om det senare under dagen..

Melody Shih tzu sa...

Här har jag en liten Melody som tycker att det är dags att gå upp när det är ljust ute, i alla fall ska vi vakna då!
Så med andra ord har det blivit tidigare och tidigare för varje dag! Jag är egentligen morgonpigg, men klockan 4 känns lite väl tidigt! Kanske ska göra som du gå upp och ta min bloggtid där och lägga mig lite tidigare!
Här är första frukosten hallon, keso och stor kopp te!
Sedan blir det kaffe kl 9 med en surdegsmacka!
Kram
Melodys matte

Mita sa...

Ja din dag börjar tidigt,men visst är det skönt att komma i gång i lugn och ro. En stressig morgon gör inte kroppen glad.
Jag har blivit både kvälls och morgonmänniska på äldre dar..**..
En lugn stund på morgonen med frukost kaffe och tidning. Hundarna är med mig ut på morgonkissning när jag hämtar tidningen.
Hur dagen ser ut sen beror mycket på dagsformen och min ständiga följeslagare värken.Men mina promenader med hundarna betyder mycket för att hålla kroppen i gång någorlunda.
Idag har vi sol och graderna ska tydligen stiga till runt 20,toppen låter det**
Ha det gott vännen
Kramiz♥

Gunilla sa...

Ja att du är morgonpigg har jag förstått :) ... men att du då skall behöva hamna i stress ändå till buss är ju trist !!

Åker jag buss, går jag upp kl 6 och bussen går kvart i 7. Duschar bara och drar... käkar frukost på jobbfikat, får inte i mig nått om mornarna !!

Anonym sa...

Jag tillhör inte dom allra tidigaste på morgonen, ligger gärna till fram emot åtta men sedan blir det kaffe och macka som Sören fixat. Sören kan däremot vara uppe och tralla redan vid sexsnåret, men det är inte riktigt min melodi.Se det positivt, tiden går så fort snart slipper du stressa till bussen på morgonen. Ha en bra arbetsdag kram Nenne

Carina Sjölund sa...

Morgonpigga människa *L*
Minns när jag jobbade fortfarande dag, då klev jag alltid upp 1½ timme innan jag började. Tycker det var så skönt med egentid♥

Ha en fin dag!
Kramen♥

Chintoh sa...

Hej!
Egentligen vaknar jag klockan sex av ett flygplan.Går upp på toan och lägger mig igen.Går upp på riktigt gör jag klockan 9,och då blir det kaffe.Sedan datorn o.s.v.Frukost ungefär vid elva tiden.Städar o sånt.Jag är pensionär.Förr hade man tufft,gick upp kl.5.Såg till min man som skulle skötas om efter sin bilolycka,var han förlamad-Se till barnen o sedan jobbet.När jag kom till jobbet var jag redan trött.Usch ja.Härligt att vara pensionär.Nu fångar jag dagen.Kram.Inger

ansepanse sa...

uj, vilka långa arbetsdagar, varför jobbar du så många timmar?
du är väldigt morgonpigg, jag brukar inte gå upp förrän 7.30 men nu några veckor har jag gått upp lite tidigare p.g.a värk
kramar

Veiken sa...

Här är det upp och hoppa vid 7-8 tiden. äter frukosten i lugn och ro, medan jag läser tidningen och kollar datorn. Sedan gör jag vad jag vill. Just nu är det med ändan i vädret bland alla växter som har lämnat detta jordelivet i vinter. Är snart klar med det. Kramar

Anonym sa...

Du startar din dag tidigt,,Jag åkte från Uppsala i morse,strålande sol då,och sen har den hängt i hela dagen,inte ett moln..Nu har solen nått min tempgivare den visar +29,så jag tar en solstund på balkongen innan hockeyn börjar..Haé Kram.

Ma sa...

Du var då morgonpigg. Jag börjar min dag betydligt senare. Straxt före sjul. Frukost, dusch, påklädning. Om bra väder cykeltur till "jobbet" och jobbar sen tills dagen är över...

syren sa...

Min dag börjar tidigt med frukost läser dagstidningen och lyssnar på radion.Sommaren är jag ute så mycket jag kan.Naturen och trädgården är det nästan varje dag.Läser gör jag mycket.Data blir det en stund också,lite mindre nu på sommaren.Naturligtvis blir de också de vanliga hushållsarbeten. Så ser min dag ut.Nu kan jag njuta varje dag utan alla måsten.kram

Ellis sa...

Hej!
Min morgon blev solig och varm, ca 2 i solen så åt första frukosten på balkongen för i år, dock bara 6,5 i skuggan! Jobbat på till ca 17 idag, solen har verkligen gett en försmak av sommaren. Cyklade sedan om mamma, efter det upp tll torsdagsmiddagen och susade sedan hemåt!
Det slår ut mer oh mer nu så snart lär björkarna bli jobbiga!
Kram Elenor

Patricia♔✞ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Usch usch så tidigt du går upp. Jag behöver lång tid på mig för att vakna jag också.

Ja mycket är sent i år i naturen, men det kommer nog snart ska du se:)
Kramar