25 januari 2013

Man vänjer sig, eller hur...

 Kallt men vackert!
-10 grader på torsdagseftermiddagen

med strålande sol.

 Fast priset för solen får vi får betala med att få mer kyla, men nu känns inte kylan så farligt längre, vi acklimatiserar oss och våra kroppar tål mer av det kalla efter denna köldperiod.

Denna fredagsmorgon noterar jag -15 grader, lite mildare än igår morse faktiskt. Då lyser förmodligen solen med sin frånvaro denna dag...precis som de sa på väderrapporten igår.

19 kommentarer:

fialia sa...

Nä fy , jag vänjer mig aldrig vid kylan, nu har jag sexton dagar kvar tills vi åker till la Gomera.
ha de Fia

Anonym sa...

Idag är det fredag och vi har -20 grader här. Jag tyckte att jag hörde igår på vådret att det skulle bli varmare i nästa vecka. Ha det bra !

Anonym sa...

-19 har vi haft inatt, och jag har haft frossa hela natten.
Tyvärr har jag ingen energi för att strax bege mig iväg till intro ang ev nytt jobb
Men imorgon är en annan dag

mvh

Znogge sa...

Jo men lite så är det nog. Man vänjer sig på något vis. Inrättar sig. Fast i dag har vi -12 vilket jag tycker är lite för bra...

Kram och god morgon!

Yvonne ♥ sa...

Godmorgon!Minus 17.4 här Och de har lovat på radion att vi skulle få sol.... Oj då! Har Bosse kört på så många djur.Hur har det gått med Bosse? Inga skador hoppas jag. Morgonkram!

Siita sa...

God morgon. När jag kom ner så var det -14 grader, men nu mildat på sej så det står -12.4 . Ska ut o luncha med Ingela idag, ska bli kul. Bara hon o jag. Kram

Anonym sa...

Mors..Vänja sig med kylan,,knappast,det tror jag är omöjligt,,håller med om att det är vackert med dom kalla soliga dagarna,men grader under -5 är önödiga...Haé Kram.

Camilla sa...

Men snart ligger jag i 35 graders värme. Och det ska bli sååå skönt :)
Kram!

Gilla sa...

Datorn visar att vi har -16, men vår temp, visar -8. Vad ska man lita på? Jag slipper ju att gå ut med Baloo på morgonen, så jag kommer ju förbi den värsta kylan i vilket fall som helst.

Men det har varit rätt vackert väder, så det har varit skönt att vistas ute.

Sv: Det är första gången jag har fått nåt så tokigt. Men jag förpassade mejlet till att vara skräppost med en gång.

Jag har provat på alla sätt och vis att ta bort eländet. Jag går då in på Laouten och har letat över allt efter inlägget. Det finns nåt som heter Navbar, men det går inte att redigera. Jag kommer inte in överhuvudtaget på det. Jag ahar kontaktat Blogfame, men de kan inte heller hjälpa till, eftersom de inte har tillgång till mina sidor. Jag blir galen.

Kram/Gilla

anniepiie sa...

här är det - 20! Brr hoppas verkligen att kylan inte är här för att stanna... Kraam

Anonym sa...

Skulle mycket väl kunna gå i ide under denna kalla tid, tacka vet jag sommar och sol. Men tyvärr, man kan inte få allt här i livet, så det är bara att klä sig ordentligt och försöka härda ut. I Haninge visar termometern på -17gr. Ha en trevlig helg, kram till er båda från Nenne

Yvonne Johansson sa...

Det är också 15 minus här hos mig, och det har börjat att blåsa upp så all rimfrost lär nog försvinna. I morse fick jag uppleva en riktigt fin soluppgång som jag tog en massa kort på. Ha en skön fredag.

ansepanse sa...

jovisst vänjer man sig på sätt och vis men riktigt så här kallt vill jag helst inte ha det
kramar

Gunilla sa...

du må tro älvbriken var otroligt vacker i morse, pga att vatten flyter på vissa ställen, det var frost som var centimetertjock på alla grenar !

Helen sa...

Hej och Gomiddag!
hänger inte riktigt med i dina svängar ;)
Här är -2.6 just nu och solen vill igenom men inte riktigt ändå.
Nej, jag vänjer mej aldrig vid kylan, stelfrusna händer mmm, inte min grej :) men snart är det VÅÅÅÅÅR!! Hurra! :) Kramisar <3

syren sa...

En av det kallaste natt här i Kristianstad det var 21 minus,nu är det ca minus 10.Har inte varit ute men hade mer än gärna viljat det men min förfärliga hosta hindrar mig. Fick smittan av en fransk affärsbiträde som hostade rakt ut på en och var otroligt snuvig.Så det blir att kurera mig och vila.Ska försöka göra ett blogginlägg så fort det känns bättre.Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, visst är det vackert! :)

Ninja sa...

Jag tycker nog det är lite för kallt för min smak,minus fem räcker.....

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Godeftermiddag!
Här i Örebro har vi endast 3 minus grader.Skönt!
Kram,Inger

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...