17 mars 2018

Arbetare har inte möjlighet att själva bestämma.

Vi möts nästan varje dag av tidningsrubriker om pension. Tips om hur pensionen blir större och uppmaningar att jobba längre.

 Det är ingen självklarhet att få jobba längre. Vi  har ingen rätt att få jobba längre än till 67 år, inte än i alla fall. Därefter beror det helt och hållet på vår chef om vi får fortsätta jobba eller inte. 

Själv hade jag hoppats på jobb året ut, men tyvärr så behövs inte mina tjänster längre än till september månad ut.

Så hur ska då vi kvinnor få en högre pension? Jo, det gäller att planera från början...Överlåt barnafödandet på mannen, som oftast har ett bättre utgångsläge ekonomiskt. Jobba inte halvtid för det kostar mer än det smakar. Se till att du jobbar hos en arbetsgivare som ger dig tjänstepension och spara så mycket som du bara kan, helst i madrassen, så du inte behöver skatta bort ditt hopsparade kapital.

7 kommentarer:

wiper sa...

Du har så rätt i det du skriver för det verkar inte hända nåt för oss kvinnor. Jag tror kvinnor måste gå ihop nån gång och säga Nej! och kräva sin rätt. Det har jag gjort själv när dom försökte ge mig lägre lön än män för samma jobb. Det godtog jag inte.

Tänker på dom yngre för själv är jag ute ur bilden för jag har varit sk pensionär i många år nu. Sen är det ju inte alla som kan jobba tills dom är 75 år på grund av sjukdomar och andra problem med kroppen. Hur kunde pengarna räcka förr så folk fick gå i pension vid 65 och då få lite ledigt och njuta av livet.

Jättebra skrivet av dig längst ner också. Jag ser många i min ålder och äldre som jobbar för dom får inte tillräckligt med pengar att leva på annars.

Tack för ett bra inlägg och både snygga och roliga bilder

Ha en skön helg
kram
Malin

Eva-Lotta sa...

Personligen tycker jag inte man ska jobba längre. Livet går inte ut på att jobba. Kanske man är död dagen efter pension. Så många det drabbar. Skulle hellre gått tidigare, jag lär ändå bara få minimi summan. Inte mycket man kan påverka, när man blev sjuk mitt i värsta jobbåldern och då bara jobbade 60%. Det reder sig på något sätt! Det jag helst skulle önska, det är att Maken kunde gå vid 61. Men då får det bli en storvinst ;)

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hej!Så sant så!Men var glad för din pensionering!Du har ju hobbies och skaffa nya!Släktforskning är beroendeframkallade o det finns trevliga kurser.Fin bild du fick ihop.Kram,Inger

Anonym sa...

Jag tror att det blir hur bra som helst när du blir pensionär. Mycket bättre än du tror. Det brukar vara så. Kramar

Veiken sa...

Jag är inte anonym....

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hej!
Du får ändå tänka positivt.Nästa vinter behöver du inte gå ut.När det snöar ligger du kvar i sängen.
Och det med resor kan du visst.Spara och åk vartannat år.
Kram,Inger

Kristina sa...

Härligt det ser ut. Är det Spanien???

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...