19 juli 2012

Smugglarnas marknad...statens förlust!

Bilden lånad på Google
Trots att många storsmugglare åker fast i tullen, så är det ändå bara spott i Ålands hav. 
Bilden lånad på Google
Ju mer skatt som staten lägger på de redan dyra cigaretterna, desto mer pengar förlorar de...Dyrare cigaretter och smugglarna jublar! De tjänar ju storkovan medan staten förlorar mer och mer
Bilden lånad på Google
Smuggelcigaretterna väller in över gränserna. Beslagen i Västsverige har fyrdubblats de senaste åren.
På varje smuggelcigarett förlorar samhället 1,72 kronor i skatt. Den organiserade brottsligheten, bland annat de kriminella mc-gängen, står bakom skriver Expressen. 
Bilden lånad på Google
Nej...ska staten tjäna något ekonomiskt så borde de i stället sänka priset på tobak och cigaretter! Då blir det ingen marknad för smugglare längre och...rökarna skulle säkert må bättre och inte få i sig en massa farliga ämnen, som sedan i sin tur gör att de kostar samhället än mer pengar, då de blir sjukare än de blivit av de cigaretter som en gång gick att köpa i Sverige, till normala priser. 

Inte får man ett rökfritt samhälle genom förbud. Resultatet blir i stället att brottsligheten ökar!


16 kommentarer:

CARRO sa...

Det där med förbud och skatter är lite finurligt... Sverige är ett skämtland på många fronter...

Däremot gillar jag skarpt alla rökförbud. Tänk förr när folkförpestade ens middag genom att röka, eller när jag som jobbar mycket på krogar/restauranger kunde vakna upp morgonen efteråt och må superdåligt - trots att jag inte rökt, men bara för att håret luktade så mycket rök...

Hoppas du får en fin torsdag nu!
Kram kram

Aurora sa...

En balansgång. Jag tror ändå att rökarna kostar betydligt mer än de läggger i skatt för cigaretterna. Kram

zoega59 sa...

Inte alltid bra med förbud, i vissa fall blir det bara värre.

Hoppas solen lyser även på dig i dag.

ha det gott

Nett sa...

Förbud är aldrig bra såvida man inte ställer dem mot sig själv, som här hemma.. Det är rökförbud både för mig och mannen och vi har frivilligt bestämt så :) 2 månader nu :) Kram

kristinachatillin sa...

Där träffade du huvudet på spiken. Mindre skatt mindre langning och i slutändan vi vinner på det. Sverige är ett galet land med alla skatter och förbud och eviga sparande till vad om jag får fråga...Hört spara i 40 år nu i vården och inte blir det bättre, Vart går alla sparade pengar som det tjatas om??????

Yvonne sa...

Godmorgon!Så rätt vännen! Förbud skapar bara problem,du har rätt i att sänk priserna så tjänar smugglarna inget.Svar: Ja det finns fina grejer,man hinner inte med i utvecklingen.Morgonkram!

Siita sa...

God morgon. Solen skiner idag oxå. Men dagliga skurar kommer väl. Tur man slutat röka då. Kram

Camilla sa...

Du har så rätt.
Men det är ju Sverige i ett nötskal. Bara en massa förbud och lagar till förbannelse.
Kram!

Gilla sa...

Gudskelov, så har jag aldrig blivit rökare, så jag drabbas inte av varken höga skatter eller förbud.

Men nog är det skönt för oss ickerökare att man inte får röka överallt.

Hur skatterna ska sättas kan man ju inte vara så säker på. För rökarna gör ju att staten får högre kostnader för de som röker och blir sjuka. Vem ska annars betala om inte rökarna?

Att det finns folk, som köper oskattade cig osv är ju deras eget fel. De är ju lagbrytare.

Kram/Gilla

Gilla sa...

PS! Jag blev ju så till mej i min förra kommentar, att jag glömde att besvara din?

Sv: Då var ju mitt inlägg lite nyttigt ändå. Jag har gjort så med min dator också både länge och väl, men har inte lämnat skrivaren på. Jag har inte stängt av datorn annat än när det har behövts vid uppdateringar.

DS.

Kram/Gilla

paloma sa...

Håller med dig till viss del! Men samtidigt tror jag det räddar mångas liv då det är så dyrt att röka! Folk lägger av för det är just för dyrt!Och slipper därmed få kohl. jag skrev med om ciggen i dag! Men i gåtor! Du ser när du läser innlägget... jag är inte med barn;) hehehe
kram

Mita sa...

Det är så längesen jag rökte att jag knappt vet vad det kostar. Men förmodligen är det svindyrt? Så det är tur man har lagt av med den dumheten både för hälsan och ekonomin.
Förbud leder sällan till något positivt oavsett vad det gäller för nånting...
Kramen♥

Veiken sa...

Förbud gillas inte - men när många rökare inte begriper att man inte ska röka och blåsa ut röken nära någon annan och mitt i maten på restauranger, måste man införa rökförbud.
Sedan är det en svår balansgång med skatten. Om alla länder hade samma prissättning,kunde smugglarna lägga ner. Alltså synka priserna! Kramar

Nina sa...

Du har så rätt i det du säger. Men jag tror ändå att det är knepigare än så. Det hela är så kontraproduktivt, då det ena leder till det andra och det andra leder till det tredje :( Hoppas ivf allt staten kommer på något bättre :)
Kraaaaaaam :)

HosPetra sa...

Har väl alltid varit väldigt mycket förbud och överförmynderi i Sverige....tyvärr..

Kram

Ma sa...

Ska vi inte ta och göra likadant med spriten som också smugglas i massor. Åtminstone i mina hemtrakter. (Roslagen). Sen kan vi ju ta och skriva ut lite lagligt knark så behöver inte detta smugglas heller. Så är vi nog av med det mesta av smugglandet. Fast då minskar nog antalet arbetstillfällen för tullare, kriminalvårdare och en hel del andra...