16 juli 2012

Mannen lider alla helvetets kval just nu!

Förra söndagen var vi ute på det vackra, idylliska Röe Gård och solen hade trängt igenom molnbarriären och allt var så underbart fint.

Idag gäller ingenting annat för mannen än denna bil...Ja, enligt honom så är det inte ens en bil...Inte just nu i alla fall, även om den går som en klocka och startar utan mankemang...Nej, nu är den skrotfärdig och borde köras till tippen!

Har du inte förstått vad det handlar om så är det faktiskt B_E_S_I_K_T_N_I_N_G på tisdag och nu är det som det är, vartenda år med mannen min...Han är färdig att byta bil...före besiktningen! Allt för att slippa denna pina...Kanske du har lite medkänsla med honom, för jag bara skrattar, så det kanske är lite synd om honom i alla fall...21 kommentarer:

Aurora sa...

Det är inte lätt. Jag brukar besiktiga bilarna här. Gubben gjorde det för första gången i år.Kram

Siita sa...

God morgon. Jag får besiktiga min bil o gubben sin. Min ska visas upp någon gång runt jul. Blir kke en del sol idag, hoppas jag iaf. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon!Hälsa gubben din att jag håller tummarna att bilen klarar besiktningen. En smörgås sitter kan sitta fint med goa vänner! ha en bra dag! Morgonkram!

zoega59 sa...

Det är sällan lätt att vara karl, eller hur.
Men hälsa din man från mej och ge honom en klapp på axeln. Det går nog bra.

Solen visar sig hos oss idag, kanske bäst jag passar på och går ut en stund.

Ha en bra dag
kram

HosPetra sa...

Så länge man inte får spanska flaggan i rutan är väl en besiktning ingenting ;)

Kram

Anonym sa...

Goddag ! Då är vi hemma igen! Allt var bra på Öland utom vänträffen vi hade i helgen som blev totalförstörd. Ha en fin dag !

Gilla sa...

Skratta inte i förväg! Han har det svårt ändå!

Sv: Tack för länkningen till bildtävlingen på FB. Du kan det not, men det går att gå vidare med högerpilen till flera av mina bilder så man kan rösta på alla om man vill.

Kram/Gilla

Margit sa...

Hmm..ja dom flesta dom har "spritt nya fina bilar"..MEN VI som har lite ädre..med rosthål och sånt...då kan man våndas för besiktning...Jag hade min Toyota i förra veckan för byte av ljuddämpare..ch när jag hämtade den tillbaka, så sa han som jobba där: "Jag tycker du ska byta bil"!! Ja vd säger man då..Jag hade uder dagen fått låna en NY FIN LITEN Toyota.och när jag körde den så tänkte jag..."vilken fin myisg liten gullig bil"...Men jag sa: När jag köpte den här Toyotan för ca 10 år sedan så tänkte jag att en skulle jag "köra med "livet ut"..Den får duga och jag ska lämna in den för att fixa stötdämpare också, som dom anmärktepå förra hösten...
Hoppas att din mans bil...gär igenom besiktningen..ytan anmärkningar...
Kram!!!!

Nett sa...

Hmm, kan nog förstå honom där.. jag har inte besiktigat en bil på länge. Så köp ni en sprillans ny så slipper ni besiktiga :) Kram

Karpstryparn sa...

Hej, Mona! Hoppas allt är bra med dig. Demonstrationen i Grums i lördags blev mycket lyckad, alla som deltog var nöjda. Även de poliser som bevakade den (var hela 10 stycken) lovordade hur den hade genomförts och hur noga arrangörerna var med att inga regelbrott på den fick förekomma.
Inget bråk blev det heller, inga bråkstakar kom dit.
Många medier som t ex Nya Wermlandstidningen, Sweden Confidential, Värmlands Folkblad, Svenska Tryckfrihetssällskapet och Fria Tider har skrivit om den, samtliga medier (utom en) skrev både sakligt och bra om den, ingen smutskastning förekom. Var även ett filmteam där från SVT, de filmade och intervjuvade.
Vill du läsa mer om den? Kolla då in min blogg, skrev om det idag.
OBS! Jag var med på demonstrationen förresten.

Chintoh sa...

Hej!
Bilar är bara till besvär.Fast de kan vara bra att ha tillgång till en.Just nu skulle jag önska mig en gubbe med bil.Har sopor och när jag öppnar förrådet kommer man inte ens in med foten.
Ha en bra dag allihop,
Inger I Örebro
Chintohs.blogspot.se

paloma sa...

När det gäller besiktning! Är jag glad jag inte har en bil just nu! Har bara haft en enda bil! det var på 90 talet i usa! En fiat cabroiet!Den brann upp under Ryatten! Ras kriget du minns kanske Rodney king? Sedan dess har jag bara haft bil med mina män! så nu överlåter jag sådant som besiktning åt dem....med VARM hand! KRAM

Yvonne Johansson sa...

Stackarn ;) Jag gillar inte heller att besiktiga bilen, men jag har vänenr som tur är som hjälper mig gå igenom den och hittills så har bilen gått igenom utan att jag behöver besiktiga om den, trotts att den är 24 år. Jag fick beröm på besiktningen för att bilen var så fräsh. Önskar bara att jag haft ett garage att ställa in den i. Solens Uv strålar är inte bra för lacken. Obs! Gå igenom bilen och fixa det som ni ser och vet att ni får 2:or på, sedan får man laga ev. felen efteråt. Vänta med att skrota bilen förrän efter besiktningen då ni vet mer. Jag lider med honom ;) Ha det gott.

Yvonne Johansson sa...

Hejsan igen ;) Jag använder Google chrome som jag surfar snabbare med. Det går så trögt i windows 8 som jag har. Jag har nu upptäckt att bilderna i din blogg blir randiga och svarta när jag går in i din blogg genom google chrome, så jag har skickat en felrapport till dom nu. När jag går in på din blogg genom windows 8, så ser jag alla bilder i din blogg. Jätefina bilder. Ha en riktig skön vecka nu, kram Yvonne.

Augusta sa...

Haha, men stackars dig skulle jag vilja säga. Höra det varje år är väl inte roligt. Tur att du tar det från det glada sidan :)

Men förstår honom också :)

Kram

Maria sa...

Jag förstår precis hur han känner sig, skulle också vilja ha en ny bil inför varje besiktning. Å vad gott det såg ut med kantareller känner nästan lukten genom datorn.
Ha en fin dag/kramen

Veiken sa...

Hahaha! Det finns faktiskt värre saker här i världen.... Jag har ingen känsla alls för honom. En världslig sak som en herre i sina bästa sa en gång! :) Kramar

Carina Sjölund sa...

Lika spännande varje år inför besiktningen.
Men det är klart att den kommer att gå igenom :)
Kramen på dig vännen♥

Mita sa...

Ha,ha..tänk att han ska vara så pirrig inför besiktningen. Går det så går det,
Du får berätta hur det gick..*L*...
Kram vännen*

Jenfan75 sa...

Ja det är en pina med dessa besiktningar..

Ma sa...

Här i Norrtälje på Bilbesiktiningen brukar de vara trevlig och har man tur blir man bjuden på kaffe medan man väntar. Man kan göra en liten snabb koll på synen. (Dvs man ställer sig bakom en linje och tittar mot en tavla liknande den de har hos optikern. Kan man läsa 6:e raden är det ok. (Jag tror det var 6:e). Det värsta är att det kostar. De hittar ju alltid så mycket fel.Hade jag en sprillans ny bil skulle jag inte oroa mig för att åka dit med bilen. (Fast det kanske blir annorlunda i och med privatiseringen av den.)...