14 maj 2011

Vad händer denna lördag då...

Som ni vet så drabbades ju pappas Margareta av demenssjukdom och bor sedan en tid på ett särskilt boende.  
I onsdags föll hon med bruten lårbenshals och opererades här på Uddevalla sjukhus.  
Vi var hos henne igår kväll, men det är inte så bra med henne och det var väldigt svårt att prata med henne.  
Pappa har inte mått bra sen Margareta flyttade, så nu är han också i flyttartagen. Han har fått en mindre lägenhet I Kungshamn, dit han flyttar 1 juni.  
Idag åker vi till Hunnebo till pappa, men först ska jag tvätta nu på morgonen. I morgon ska pappa vara hos Margareta, större delen av dagen...men jag hoppas att vi får hämta upp honom till middag. Det är säkert gott för Margareta att få vila en timma mitt på dagen...Jaja, vi får väl se hur det blir...
Apropå släkten, så gjorde jag ett nytt bildspel igår, som jag la in på Långrydssläktens FB sida...Jag lägger in det här ovan så även ni får se det...där ligger också bildspelet från Louvren som jag gjorde i torsdags...


25 kommentarer:

Anonym sa...

Mors,,Tråkigt med din fars Margareta,,men hon har det säkert bra,,hoppas din pappa också får det bra...Jag tyckte mycket om ditt bildspel om dina rötter,vacker melodi,fina bilder.
Haé Kram.

Camilla sa...

Nä...vad tråkigt. Hoppas att hon kryar på sig snart.
Och hoppas att din far kommer att trivas i den nya lägenheten.
Ha nu en toppen dag.
Kram!

Petra sa...

God Morgon!
Hoppas det ordnar sej för båda 2.
Idag verkar det som allt funkar som det ska igen :)
Kram

Yvonne :-) sa...

Morn vännen!Tråkigt med din pappas Margareta,hoppas att det ordnar till sig... Tänk då blev jag först med något! ;D Är jordgubbarna lika goda som här? Ha en bra dag! Morgonkram!

Anonym sa...

Hej! Vad tråkigt att höra om dom sjuka. Hoppas att det blir bättre med dom. Här skiner solen men det åskade natten mot torsdag. Det var i kanten av sjön Yngaren så det var inte så nära men man såg blixtar och hörde dunder. Ha en fin dag nu !

Stattinskan sa...

Kommer han närmre henne nu då? Ja, det är sannerligen inte lätt när det händer såna här saker. När den ene blir dlig och den andre inte finns i närheten. Hoppas att det blir lättare/bättre för din pappa nu!
Svar: Ja, Blogger har raderat inlägg för mig också och dessutom stökat till det. Bloggabstinens fick jag faktiskt inte den här gången ;-)
Gomorron Fenixmona :-)

Siita sa...

God morgon. Tråkigt att bryta sej när man är gammal. Idag ska vi till Ingela som fyller år. Thea ska med oss. Kram

nett sa...

Vad tråkigt med Margaretha, hoppas att hon frisknar till, vet ju att det brukar ta tid på sig detta med lårbenshalsen. Grattis till blogglottovinsten idag *kram*

biggan sa...

ahh tråkigt med margareta, så bröt hon lårbenshalsen med. förstår din pappa saknar henne mycket. inte konstigt alls. hoppas det löser sig i helgen för er. massa kramar biggan

Vicke sa...

det var tråkigt, men jag hoppas att ni får en fin dag hos din pappa

Maria sa...

Vad tråkigt för Margareta och även din pappa. Ja det är inte alltid så lätt att bli gammal. Hoppas ni kan förgylla dagen lite grann för pappa så han får annat att tänka på.
Visst är det roligt med släktforskning också trevligt att kunna få besöka de platser man kommer från. Jag fick ju möjlighet att se min mormors födelseplats och det var väldigt roligt.
Ha en bra dag/kramizar

Ninz sa...

Usch vad jobbigt. Hoppas verkligen att tillfrisknandet går som det skall. Dem uppskattar att man kommer å hälsar på, även om dem inte kommer ihåg :)
Kramar om massor :D

Anonym sa...

Det är extra tråkigt när gamla bryter lårbenshalsen. Det tar så lång tid att läka, tyvärr.
Hoppas det går bra för henne och din pappa.... Kram

eva sa...

Hoppas det går bra för Margareta och din pappa och önskar er en fin dag tillsammans.
Jag blev farmor till en liten kille på 3178 och 50 lång 3.04 i morse:)
kramiz

Anonym sa...

Demenssjukdomar är verkligen grymma... Men det är ju dom anhöriga som lider mest.
Kram!

Carina Sjölund sa...

Tråkigt med henne!
Sådana sjukdomar skulle man inte behöva uppleva.
Hoppas du får en bra dag hos din pappa :)
Kramen på dig♥

Gilla sa...

Så tråkigt för din Pappa och er att hon har demens och dessutom skadat sej. Det är inte lätt att bli gammal. Hoppas bara att din Pappa kommer att trivas i sin nya lägenhet.

Svar: Jag kunde inte heller vare sej göra en ny blogg, eller att kommentera, för jag har inte mina vänner sparade på annat sätt, än genom Blogspot, där jag följer med alla.

Om en timma tar vi taxi och sen flyger vi iväg. Ses snart!

Kram/Gilla

Mi sa...

Så jobbigt när dom kommit upp i åldern och skadar sig. Dom brukar tyvärr förändras efter det.

Kramar!

Sladdertackan sa...

Det är inte lätt att bli gammal. Hoppas att de får det bra var och en på sitt håll.

Jag tittade på dina bildspel, men kunde inte kommentera Louvren. Fantastiskt, där skulle jag vilja vandra. Lite förvånad är jag att du fick fotografera, i Sverige får man ju inte göra det på Nationalmuseum t.ex.

anniepiie sa...

Ska kolla bildspelet nu med en gång! :D ha en bra kväll! :) Kramis

Jenfan75 sa...

Fy så tråkigt att hon brytit lårbenet.. Själv har jag en svägerska som drabbades av en lätt hjärtinfarkt igår endast 35 år gammal..

MICKAN sa...

Ussch, det är aldrig roligt när sånt händer. Hoppas ni får äta middag tillsammans iallafall. // Vikingagården ligger på 45:an innan du kör in till Älvängen från Kungälvshållet. Det går inte att missa, finns en stor skylt på vägen.

MICKAN sa...

Ussch, det är aldrig roligt när sånt händer. Hoppas ni får äta middag tillsammans iallafall. // Vikingagården ligger på 45:an innan du kör in till Älvängen från Kungälvshållet. Det går inte att missa, finns en stor skylt på vägen.

Siita sa...

God morgon. Idag har vi regnspruten runt öronen när vi går ut. Kram

syren sa...

Härliga bilder! Skulle haft med fler bilder på min blogg men råkade trycka enter,får ta dem sen på fb. kram

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...