12 januari 2015

Städning, storm och smärta...

Lördagen tillbringade vi ute i Kungshamn hos pappa. Julen städes bort och han fick nya fina gardiner, som gav en känsla av vår. Fönsterputsningen blev av lättaste slag för stormen Egon hade börjat sitt intåg över bohuskusten.

Under lördagseftermiddagen och kvällen förvandlades Uddevallas centrala delar till en stad med gator av vatten, ett nytt Venedig!
Söndagen tillbringade jag i sängen med hemska magsmärtor på grund av irriterande, förmodligen inflammerade tarmfickor. Jag klarade inte att stå eller sitta, men ligga gick bra. Det är lite bättre idag, så jag tar mig till jobbet!!
 
Våra vägar har nu fruset på igen, efter  helgens växlande väder med snö, storm och regn. Flera avåkningar har rapporterats denna måndagsmorgon. Nu stiger emellertid temperaturen igen och i skrivandets stund har vi drygt fyra plusgrader här i Uddevalla.
 


16 kommentarer:

siitawelamsson sa...

God morron. Tråkigt med magont. Här är det vinter. Fick 2 dm snö i lördags o nu snöar det i skrivande stund har jag -9.5 grader. Ha en fin måndag. Kram

Gerd ♥ sa...

Godmorgon! I skrivande stund 2 plus och lätt regn på snön.
Synd om dig med magbesvären!
Kram!

znogge sa...

Usch din stackare, Husse här har problem med tarmfickor och har hamnat på sjukhus ett par gånger av den anledningen. Skönt att det känns bättre i dag.

Krya på dig och kram!

Chintoh sa...

Hej!
Lilla Mona,när man är sjuk ska man inte jobba!
Det kommer att straffa sig senare.Krya på dig!
Kram,Inger

Mita sa...

Ont av tarmfickor är inte roligt. Jag har fått antibiotika när det varit för besvärligt med inflammationerna.
Hoppas du inte gick iväg och jobbade för tidigt nu.Du måste tänka på dig själv...
Idag blir det inte många steg ute pga,ishalkan,livsfarligt.
Kramar♥

Ezter sa...

Hoppas magen är bättre!
Ja, vilket jäkla väder det varit i helgen! Usch!

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Jag skulle verkligen behöva putsa mina fönster. Stormen har gjort dem helt bruna och man ser knappast ut. Men eftersom det fortfarande är busväder så får jag nog låta det vara så ett tag till. För vem orkar putsa fönster var och varannan dag?!.

sv: Ja det är verkligen hemskt det som hände i Paris. Tur att jag hann komma hem och inte var mitt i det.
Vad skönt att du ska resa iväg snart. Ljus och värme behöver vi alla.
kramar

Veiken sa...

Som barn minns jag att Uddevalla ofta var översvämmat och man fick gå på plankor när man skulle över gatorna.
Särskilt på Södra Drottninggatan nära Bäveån! Hoppas att du mår bra nu! Kram

Ma sa...

Krya på Dig och hoppas Du blir av med magvärken. Det räcker mer än väl med
Översvämningen i Uddevalla med omnejd tycker jag.

Anonym sa...

Mors,,Hoppas du piggar på dig,fort nog.Ojdet var mycket vatten på stan,hoppas det blir + grader tills dess vattnet går undan,annars lär stan bli halkig..
Ja tur att barnen har hjälm på sig i backen,Moa är en liten tuff tjej,och det läker säkert fort tror jag..Haé Kram.

Kistinachatillon sa...

God morgon kära Mona. Vad trist att du är sjuk. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du blir frisk innan din resa till Härliga Grand Canaria. Hoppas ni får en skön semester med sol och VÄRME. Jag börjar känna av mitt artros knä + höft vä sida nu Spänner mig i snömodd kyla mm Inte haft någon smärta sen 15 maj förra året Då jag började mitt tillfriskande i ett varmt och skönt Antalya-Side och sommaren var ju varm här hemma och hösten har jag ju mest varit borta i varma länder Så det är nu det börjar igen. Känner dock inget i protes benet...Synd vi inte träffas i Side men jag älskar White Garden i Antalya och staden Antalya ger mig nya upplevelser varje gång. Så Turkiskt så billigt roligt att shoppa men sen kommer jag hem till "min" kära turkiska familj Sari på Delphin Blev ledsen då jag fick meddelande att Ahmed farfar är död......Ha nu så gott käraste Mona och än en gång TACK för fina blomman till min F-dag men oj vad fort åren går nu 71 år jag fattar det inte men såg du Jerkas farväl show på SVT1 i går 75 år och still going strong. Hoppas vid Gud jag håller länge än så jag kan resa och jobba Stor jättekram till dig och KRYA på dig Kram

|| henrik olsson || mannen som kan prata om hundar || sa...

Hoppas att du mår bättre!

yvonne sa...

Godmorgon! Du får ta det så lugnt ,och KRYA på dej!!.............Egon hann ställa till en hel del innan han försvann.. Morgonkram!

Ama de casa sa...

Ajdå... Hoppas att du mår bättre nu!

Jösses vad med vatten ni fick där hos er. Läskigt när naturen ryter till...
Kram

Gilla sa...

Jag önskar dej god bättring också. Det är ju många som tänker goda tankar om dej.

Stormen gick hårt åt i Helsingborg också. Men vi var inte utomhus alls och jag hade plockat in allt löst från balkongen. Men jag kunde inte somna ändå på natten, för det dånade och hade sej utomhus.

Sv: Visst var sommaren händelserik, men jag glömde ju att skriva att det var väldigt varmt ute. Jag hade gärna sluppit att bli sjuk förstås. Det blev ju en missad resa till Kos.

Kram/Gilla

Ellis sa...

Hej!
Förstår att det kommer att ta tid att få ordning på allt, hoppas du tar det lugnt i halkan.
Håller på att plocka bort julen lite smått här nu, mellan allt annat!
Kram Elenor