15 november 2014

Men hallå alla under människor...

Jag fick många märkliga kommentarer igår eller också är det kanske något allvarligt fel på mig, för 1:a advent är ju den 30 november  eller hur??? Innan dess har jag åtta kopplade fönster att tvätta och putsa. Kopplade fönster innebär att fönstren måste tas isär och putsas även emellan...det tar tid! Jag har två dagar att göra detta på, den 16:de och 23 november. Så min fråga är hur ni orkar och hinner på mindre än två dagar...för gardiner ska ju också strykas och hängas upp och ljusstakar och annan belysning ska sättas på plats..Så hur i all sin dar bär ni undermänniskor er åt för att bara kunna knäppa på det hela den 30 november? Dela med er!

15 kommentarer:

Gerd ♥ sa...

Gomorron!
Mina fönster tvättade jag relativt nyss, en månad sedan, eller så, det får vara så. Och inga nya gardiner, jag tar lätt på det hela.
Var och en gör väl som den vill? Finns inget rätt eller fel.
Ha en skön lördag, fina Mona.
Kram <3

siitawelamsson sa...

Go´morron. Vintertid tvättas fönstren bara på insidan. Gardinerna byts ej på alla ställen. 2 ljusstakar o en stjärna tar ej så lång tid. Har ju pension så tid har jag. Ska även stå på julmarknad den 29. Kram

Anonym sa...

Mors..En ljusslinga på balkongen,är på plats men ej tänd,en stjärna i ett av fönstren,julgardin i ett fönster,,sen är det klart..
Ja för tusan,det viste jag ju,Kanariehomarna,blir säkert bra..Haé Kram.

Jenfan75 sa...

Här blir det att putsa fönstrena i veckan.. Dock blir det svårt på utsidan nu när det har blivit kallt..

yvonne sa...

Godmorgon!Har fönsterputsare !! ................ Siita berättar att en tjej hade över 50000 i BHn . Det kan man kalla storbystad. Kram!

Pia F sa...

Inga problem alls. Mannen i huset putsar fönster, sen hjälps vi åt med att sätta slingan på balkongen och att sätta upp övrig advents belysning. Sen vi sålde huset (tio år sedan) har vi inga gardiner mer än i sovrummet. Det blir jul ändå. Men ingen stress! :-)

Chintoh sa...

Bästa Mona!
Jag lider med alla dina fönster.
Har nämligen såna,nästan lika,idiot fönster.Så därför låter jag naturen sköta detta.
Och ett tipps om gardinerna,häng dom så att du slipper stryka.
Bamsekramar,Inger
Ditt pyssel där ser elegant ut!

znogge sa...

Allt tar tid så viss måste man börja i tid för att hinna för inte går det på röda!

Kram

Ezter sa...

Fönster kan man ju putsa innan! Gardiner byter jag inte, inte till julgardiner iaf. Bara i köket, det gör jag samtidigt som ljusstaken sätts upp. Sätter bara ljusstakar och stjärnor i fönster, sen de få julsaker som ska fram tar jag närmare jul!

Gilla sa...

Hej! Jag tänker inte ha julstädat innan den 30 november, för jag ska fly till Stockholm på barndop. Det är viktigare för mej att övervara dopet av mitt sjätte barnbarns barn. Julen hinner jag bli trött på i alla fall.

Sv: Tråkigt att läsa att din pappa inte mår riktigt bra. Ni är väl redan iväg nu kan jag tänka mej. Du ska se att det bara är nåt tillfälligt.

Kram/Gilla

Mita sa...

Jag tar hjälp av mannen till fönsterputsning i rummet i alla fall. Putsning emellan blir det här också. Det tar sin tid för det är ju inte bara. Precis som du säger ska gardiner strykas och jag brukar duscha alla blommor också.Så ett pysslande blir det.
Men det måste vara gjort till första advent då ljusstakar och stjärnor ska vara uppställda.
Alla gör väl olika vad det gäller att ha fönstren putsade och byta gardiner.
Hur är det med din pappa? Jag läste att han är dålig...
Kram vännen♥

Veiken sa...

Det gäller att dra ner på mycket. Jag är inte 25 längre och julen kommer och går i alla fall! Jag äger inga julgardiner, så det slipper jag. Fönstren ska putsas. Det tar en timma eller två.
En julduk på bordet, några tomtar och annat krafs plus adventsstakar i fönstren. Det går på en dag sammanlagt, men tar det lite då och då! Om du tycker det blir jobbigt, så kolla vad du kan stryka på måstegöralistan! Kramar

Sara sa...

Själv blir det bara lite adventsljusstakar, men är mammaledig så har all tid i världen :) Men förstår dig, det tar sådan tid, bra med framförhållning :)

Anonym sa...

Vad är det med svenskar och fönsterputsning? Läser bloggar om detta flera ggr om året. Varför putsas fönster på vintern, när det är mörkt ute? En del fläckar på köksfönstret kan ju tas bort, men dubbla fönster!
Jag hyr fönsterputsare varannat år, och lyckas "se bra ut" trots det. Och gardiner behöver jag varken tvätta el
stryka, för jag har inga.

Men som sagt, var och en blir lycklig på sitt vis. För mej låter det som man tröttar ut sej totalt långt före jul.

Ruth i Virginia

Fenixmonas sa...

Hej, hej Ruth i Virginia! inte putsar jag några fönster i mörkret, nej i dagsljus ska det vara och putsningen görs med bilvax så det håller riktigt länge! Kram på dig!