26 november 2013

Bländverk.

 Igår skänkte vi bort vår skinnsoffa. Den var snygg att se på, men en soffa är precis som en människa, det fina sitter inte i hur den ser ut.
 Soffan var ingenting för slitna knän, det var helt bedrövligt att ta sig upp ur den. Vi skaffade tjocka sittdynor för att komma upp en bit, men resultatet av det blev ont i ryggen och nacken.
Nu är den som sagt var borta och just nu har vi våran tresitsiga bäddsoffa i vardagsrummet. Det blir lite trångt för Cesare sträcker gärna ut sig ordentligt i soffan, så det blir bara var sitt hörn kvar för gubben och mig. Så nu ska vi ge oss själva en soffa i julklapp...men det ska både provsittas och provliggas innan vi köper den nya.


20 kommentarer:

yvonne sa...

Godmorgon!Hoppas att ni hittar en bra soffa!!!! Det finns ingen som är vinnare i krig!! Ha en bra dag! Morgonkram!

Veiken sa...

Jag får också knäppen på dessa vackra soffor som låter mig sjunka ner till golvet när jag sätter mig! Det är ett helsike att ta sig ur dom sedan! Numera är det viktigt med lite stummare kuddar som står emot trycket! Kram

znogge sa...

Vi har en precis likadan men nej. Jag byter gärna ut den. Ju fortare desto bättre...

Kram och god morgon!

Herr Nilssons Fru sa...

Soffor är ju viktigt, faktiskt köpte vi en ny för någon månad sedan o den är helt underbar, vi är helnöjda. Hoppas ni också finner just Er favorit :)

Kramiz o go tisdag

Ezter sa...

Godmorgon! Vi skänkte bort vår skinnsoffa för 3½ år sen, när vi flyttade hit. Efter det hade vi vår slitna, men sköna bäddsoffa, plus mammas, lite mindre slitna, likadana bäddsoffa. Fula, men sköna. I våras köpte vi ny. Den är jättesnygg, men lösa ryggkuddar är inte bra!

Siita sa...

God morgon. Har gjort samma tabbe en gång. Då tänkte jag att en bäddsoffa vore bra så trångt som vi har. Men vad hände jo den var inte alls bra att sitta i. Kram

Aurora sa...

Vi bytte vår soffa för några år sedan, köpte en som våra föräldrar kunde ta sig i och ur. Lite eftertanke att rätt som det är är vi där också. Kram

ansepanse sa...

vad tråkigt, för den ser verkligen fin ut
mm, testa soffan ordentligt :) det är ju lite problem med vår nya också, alltså för mig som inte riktigt når ner med benen
kramar

Chintoh sa...

Hej!
Ja du,soffor köper man inte bara så där!En,person i min bekantskapskrets köpte soffa på netet.Visade sig att hon inte nådde ned med benen till golvet när hon satt i soffan.Hi hi.
Kram,Inger

Chintoh sa...

tipps bara.Låt Cesare provsitta!

Ama de casa sa...

Oj vad jobbigt att leta soffa. Vi letade lääänge och runt halva Spanien som det kändes. Till slut hittade vi den vi slog till på. I den möbelaffär som finns i bottenvåningen på vårt hus... Haha! Snacka om att gå över ån efter vatten :-D

Lycka till och hoppas ni hittar en som både ni och Cesare trivs i och med :-)

Ellis sa...

Hej!
Lycka till med soffjakten, det är verkligen viktigt att de funkar bra. Någon gång ska jag investera i en bra bäddsoffa, den jag har nu är begagnad och fjädringen släpper lite här och var. =)
Ha en fin dag!
Kram Elenor

Anonym sa...

Vi har samma elände här hos oss. Vi är på jakt efter nya sängar så soffan får vi tyvärr stå ut med ett tag till. Det är inte kul när man skall ta sig upp. Nenne

trollet sa...

Ha ha, det är nog en god ide att prova soffan innan köp;)
Kunskap... hmm... älska google=))

Carina Sjölund sa...

Hoppas ni hittar en bra och bekväm soffa. Och en som söta misse trivs att ligga i :)
Kramen♥

Mita sa...

Den ser ju toppenfin och skön ut,men som sagt. Skenet kan minsann bedra..
Det låter ju perfekt att ni ger er en ny soffa i julklapp, en som är väl utprovad,inte det lättaste alla gånger med en soffa.
Kramar♥

Anonym sa...

Hejsan,,ja för böveln var noga med utprovning av den nya soffan,,jag gick länge och väl innan jag köpte min för ett antal år sedan,just med tanken i huvudet att man blir ju inte smidigare med åldern,så jag kommer än så länge lätt upp ur den..Haé Kram.

Smörblomma sa...

Klokt tänkt, det är komforten som är det viktiga :) Kramiz

Henrik Olsson sa...

Ja, det är ju viktigt att den nya soffan inte ger ont i knän eller rygg!!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Det är ju viktigt att man sitter bra. Snygg soffa.