29 september 2013

Nej, det går inte att klyva på sig...tiden räcker inte till!

 I fredags sattes det in ventiler hos oss, som ett led i att få ner de höga radonvärden som har uppmätts i vår bostad. Så fredagskvällen gick åt till städning. Passade också på att sätta upp höstgardiner i köket.
 Lördagen startade med tvätt. Sen var det vardagsrummet som fick en storrengöring med fönsterputs och nya gardiner. 
 Lördag middag for vi ut till pappa och fick installerat en ny mikro...vi räknade ut att den gamla mikron troligtvis har ca 30 år på nacken. 
 Pappa var inte riktigt i form, så något besök hos Margareta blev det inte så som vi tänkt. Pappa har ingen matlust, men han fick ändå ner lite kokt fisk och potatis. Han äter dåligt och det blir allt mindre att handla hem till honom.
Det gör så ont i mig att se min pappa bli allt skröpligare, att se honom förändras. Det är så lite jag kan göra för honom... 

18 kommentarer:

yvonne sa...

Godmorgon! Det är inte lätt att få tiden att räcka till. Vi har också mätt radonhalten i vårt hus ,och allt var perfekt. Jag förstår att det känns att se sin älskade pappa bli äldre och inte ha matlust... Kram!

Aurora sa...

Morn. Jag förstår dig, Hade ju det samma med min far när han satt hemma inom husets 4 väggar. Man känner sig maktlös. Jag vet ju att du verkligen ställer upp på din far och är hos honom ofta. Men tiden räcker inte till. Kram

yvonne sa...

Fodral till stordatorn hade varit svårt att få.Jag har plånboksfodral till min mobil ett sånt som man har kontokortet i,praktiskt när man ska handla.jag skriver i handlingslista i mobilen,där kan du koppla in hörlurar så att du hör vad du ska handla..Kram!

Nett sa...

Förstår det att det måste kännas jobbigt att se sin pappa bli äldre och sämre. Kram

Snawitz sa...

Ju äldre man blir, ju fortare går tiden.

SV: Jag fixar högst 2.5 timmes stickning, sen ömmar händerna. Men vad gör man är AF har anvisat mig detta? Det är i alla fall bättre än att sorter kläder på Myrorna, som jag gjorde 7 v i somras

mvh

Helen sa...

Tror jag vet hur du känner det. Kommer ihåg hur jag själv kände mej maktlös när mina egna föräldrar var gamla. Kram <3

Britt-Inger Söderberg sa...

Ååååh...fullt upp och VET hur det är med gamla skröpliga föräldrar.Stor KRAM och hoppas allt reder sig till det bästa!

ansepanse sa...

usch, det är inte bra med radon i bostaden, hoppas att halten går ner nu med ventilernas hjälp, vi gjorde en undersökning för några år sedan och vi hade inga halter alls
underbara bilder, helt underbara :)
visst känner man sig ledsen när man ingenting kan göra för ens kära pappa, min pappa är ju borta sedan ett par år men mamma är pigg och kry och det tackar jag för varje dag, jag pratar med henne i telefon två gånger varje dag
kramar

Gilla sa...

Radon!!! Usch och fy! Bra att man har sanerat i alla fall.

Det är inte roligt att läsa att din Pappa börjar tyna bort och inte vill äta som vanligt. Han är väl inte så gammal ändå?

Men han har ju tur att han har dej, som kan hjälpa till med mat och omvårdnad.

Sv: Jag är på bättringsvägen, men nu är det visst färdig för Sibbe att bli förkyld, Stackarn! Män mår ju alltid sämst! Haha!

Kram/Gilla

znogge sa...

Jag ser samma sak när det gäller min mamma. Hon äter en bråkdel av vad hon gjorde förr. Men mina hembakade kakor uppskattas så snart är det dags att fylla hennes frys igen.

Kram

Siita sa...

Ja det är tråkigt att se dom tacklas av. Men dom finns ju inte för evigt. Nu kom solen en liten stund igen. Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Ja, nog gör det ont att se någon nära åldras - men samtidigt finns det fortfarande mycket fint att få uppleva tillsammans :)

Mita sa...

radon är ingen höjdare,men det är bra att dom mäter nu för tiden och i dom flesta fall kan få ner radonhalten väldigt bra.
Så tråkigt med din pappa,åldern tar ut sin rätt och kroppen förändras,inte mycket man kan göra åt det har jag lärt mig.
Du gör så mycket fint för din pappa,och vilken glädje för honom...
Kram vännen och sköt om er♥

Ma sa...

Vackra bilder. Men det måste vara trist för Dig att se Din far tyna bort på det viset. Lider med Dig. Här var det länge sedan de mätte radonhalten och minns inte vad den hamnade på....

Ellis sa...

Hej!
Hoppas de nya ventilerna hjälper till nu!
Tråkigt att din pappa inte är kry, hoppas han känner sig bättre nästa gång ni ses!
Vackra bilder du har lagt ut på bloggen!
Kram Elenor

Chintoh sa...

hej!
Säger god natt kära vän!
Höst va det idag med vinterjackan på.Kram,Inger

kaffehörnan sa...

Hej hopp kära du
Fy vad jobbigt att höra att han mår så där. Kram o var rädd om dig

kaffehörnan sa...

Tack så mycket, jättedin header
kram