18 september 2017

Nu sänker sig mörkret över oss igen

Dagarna blir allt kortare och på något sätt så känns det som tiden därmed också blir allt knappare. Fast jag tror att många människor gillar mörkret.

För nu ska det "mysas" med fladdrande stearinljus och mörkret skall göras mer och mer kompakt. Jag har aldrig förstått vitsen med detta. 
Årstidsbundna depressioner slår till hos många, kommer som ett brev på posten. Synskadade har svårt att delta i olika saker då de behöver ljus.
Det är många år sen jag satt bland kollegorna och "myste" för jag som inte ser så bra hamnar obönhörligt utanför. Sämst är det när det ska "mysas" även på en del arbetsmöten...

10 kommentarer:

KRISTINA sa...

Kära Mona.Du har så rätt. Den mörka årstiden som nu närmare sig har för meningen mörk inverkan blir lätt deprimerad jag är som du en sommar människa där fr jag sen ungdomen flytt till varma solliga länder
Vi har även kylan som gör att vi sätter p oss lager på lager av kläder vi spänner våra leder och vips är värken där. Oj Mona s deppigt detta blev.Stor KRAM från en lite vissen vän trots härliga Side
Reser till Vänner i Antalya.på lördag De har bättre av i ett större rum blir säkert bra där. Kram kära Mona tänker skriva ett privat PM till dig angående en svår händelse. Ha nu en bra början på veckan��

Eva-Lotta sa...

Jag jobbar på ljusfabrik, men det finns nog inte många som använder så få ljus som jag på ett år. Glömmer det, för vari ligger det mysiga? Har försökt ibland med att tända ett ljus vid frukostbordet eller så, men bara stress att man inte får glömma släcka... Nej, det är inte min grej, inte årstiden, inte ljusen.

znogge sa...

Jag vet att många älskar när mörkret faller med dit hör inte jag. Nej tvärtom så älskar jag ljusa sommarkvällar!

Kram

Henrik Olsson - Föreläsningar sa...

Ja, nu blir det allt mörkare och mer välkommet med tända ljus :)

Yvonne sa...

Jag tillhör dom som glömmer att tända mysljus .Och då slipper jag att extra kolla om jag släckt ljuset när jag går ut!
S... massage gör gott för kroppen .Massage efter buggkursen hade också varit bra.
ha en bra dag vännen!
Kram!

Inger Rozén sa...

Hej!Ja du,håller nog med.Svårt nog att ha dålig syn.Man måste kunna se!
Kram,Inger

Anonym sa...

Ja inte är väl mörkret något man längtar efter,min syster är en stearintok,,de ljus hon gör av på en månad skulle räcka ett år hos mig..
Ja en whiskypinne sitter bra ibland,,denna var den 3:e Irländska som sonen kommit hem med från sina 3 resor till Cork på Irland,den första han kom med var en "Paddys" den kände jag till,men sen kom han med 2 okända,kul att testa..Haé Kram.

jennifer sa...

Jag gillar inte mörkret då jag ofta blir deprimerad under hösten och vintern :(

Din länk funkar inte som du skrev i min blogg :(

Anonym sa...

Mörker kan det väl inte finnas någon som gillar??! Men att det blir mörkare och mörkare är inget vi ( tyvärr) kan görs något åt. Att då tända ljus och besvärja mörkret en aning kan kännas lugnande ( för en del). " Bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret".
Kram, Paula Å

Gerd ♥ sa...

Jag gillar ljuset bäst, väntar inte alls på mörkret och stearinljusen.
Håller med dig om synen och även hörseln. Dessa saker är inte perfekta på mig längre, tyvärr.
Men, man gör det bästa. Kramkram <3