8 januari 2016

Pinnekött och rotmos

 Trettondagsmiddagen blev helt superb. 

 Det blötlagda, torkade lammköttet ångkokades med hjälp av detta galler av björkpinnar.

Efter ca 3 timmar var köttet helt perfekt och så gott! Perfekt till rotmos, inte alls lika fett som vår fläsklägg.

8 kommentarer:

Veiken sa...

Mmmmm,....rotmos! Underbart! Det kan jag sakna ibland! Kram

Anonym sa...

Mors,Hade aldrig hört talas om pinnkött förr,kan säkert tro att det smakade bra..Ja nu räcker det med både snö och kyla,,mildare på G hör jag på lokalradion,skönt..Jag tycker som Cesare,graderna ska var max 12..Haé Kram.

yvonne sa...

Har aldrig hört talas om pinnekött.Smakade det inte björk av pinnarna??Får lita på dej att det smakade gott!! ............SVAR.Jag tycker inte att Thaimat är fett! ha en bra dag! Kram!

Ezter sa...

Det var länge sen jag åt rotmos! Pinnekött har jag aldrig smakat!

Mita sa...

Rotmos ska jag ha nästa vecka, fast inte med Pinnekött till, det blir nog värmlandskorv och rödkål.
Kramar♥

Gilla sa...

Det låter verkligen gott med er middag. Jag har fortfarande lite svårt att äta med god aptit. Tyvärr.

Kram/Gilla

TantGlad sa...

Mmm......det ser gott ut.

Ha en fin helg nu.
Kram från mig.

fialia sa...

Pinnekött har vi ätit till jul då vi har ingifta norrmän i släkten, men vi har även en från Japan o två från Spanien så julborden har varit intressanta de senaste åren. Väldigt goda saker ska tilläggas.
ha de Fia.