25 februari 2014

Crassula, pengaträd

Blommande pengaträd har jag inte sett förut, det såg jag på Gran Canaria. 
 Det kanske är vanligt i dessa varma länder, men säkert inte här hemma på fönsterbrädan. Tog med några skott hem från en av mina resor och konstigt nog så verkar de trivas här i min mörka lägenhet...kanske för att jag pratar snällt med dem ibland. Det beror i alla fall inte på att de blir vattnade, för det glömmer jag av för det mesta.
Jag kom ihåg när vi närmade oss Landvetters flygplats att jag glömt att vattna, men det gick bra! De växter jag har finns kvar, trots att de var mer än snustorra när vi kom hem...de har till och med växt...

17 kommentarer:

znogge sa...

I det fria så föregås blomningen många gånger av uttorkning så det är nog större risk att vattna ihjäl dem! I alla fall hemma hos mig ;-)

Kram och god morgon!

Herr Nilssons Fru sa...

Jo - jag har ett gammalt pengarträd som faktiskt blommat men nu är de många år sedan. Har haft de där med mig i säkert 25 år :)
vem vågar slänga ett pengaträd.
Kramiz o ha en härlig dag

Siita sa...

God morgon. Nog har jag en sådan blomma, men trodde det var en grön växt. Kul att se den blomma. Nollan här hos mej nu. Kram

Gerd ♥ sa...

Jodå, har man tur, så! Det är å andra sidan inte bra att förvattna heller.
Kul att testa och experimentera lite!
Ha en go morgon och dag, kram!

farfar0hebbe sa...

Mors..De små cellerna kanske njuter av att vara på alerten efter att piggat på sig på kanarieöarna,dom bryr sig inte om rebusar än...
Vattna blömmor,då tar vi varandra i handen,,jag har bara en levande blomma,ingen idé att skaffa fler..Haé Kram.

yvonne sa...

Aka!! Man ska åka bort och glömma vattna blommorna för att de ska klara sig!!!!Ja......Enligt Dej så ska det ju vara kallt i mars för att få sommar.Så vi får hoppas att det blir kallt i mars!!Kram!

Aurora sa...

Morn. Den här slarvpottan får ofta sina kaktusliknande blommor att blomma. Orsaken är väl troligtvis att ajg vattnar sällan. Krm

Ezter sa...

Jag är urkass på att vattna mina blommor... Så de brukar inte må sämre än vanligt när jag är bortrest ;)

Ellis sa...

Härligt att de växer fint hos dig också! =) Tror inte jag sett några som blommat här hemma heller.
Hoppas du får en fin tisdag!
Kram Elenor

Gilla sa...

Det hade jag ingen aning om att de heter pengaträd. Det är väl en sån sort som tål torka rätt bra? För de är ju tjockbladiga och är vana vid att växa i varmt område. Blommorna liknar ju porslinsblommornas.

Sv: Det blev ju faktiskt lite mer spänning, än vad jag berättade om. För jag visste inte exakt var det brann, utan trodde att det kunde vara hos Baloos Matte Jessicas hus. De bor mittemot brandplatsen.

Jag har faktiskt en grej till, som Bert använde, när han jobbade som gravör bland annat. Men den var lite jobbig att fästa framför näsan.

Kram/Gilla

Chintoh sa...

Hej
En vacker blomma.Kanske är av den sorten som inte behöver vattnas så ofta.
Ibland övervattnar man.
Jag har iallafall krokus i rabatten.Kram,INGER

ansepanse sa...

lycka till med den :) roligt om den klarar sig och frodas i ditt fönster
kramar

Henrik Olsson sa...

Jag hade velat ha ett riktigt pengaträd nu - när man är hemma och sjuk hittar man lätt mycket saker på nätet som man vill köpa! :P

Mita sa...

Pengaträd var längesen jag hade,men dom är perfekta behöver knappt inget vatten.
Fina små blommor dom kan få,lycka till med dina blommor..
Kramar♥

fialia sa...

De blommade på terrassen där vi bodde oxå, men så synd att du inte var kry på semestern, men du måste ha varit utarbetad, du får stanna längre nästa gång.
ha de Fia

Yvonne Johansson sa...

Det kan bero på att du inte vattnar dom så ofta. Oftast så sköter vi ihjäl våra växter och vattnar dom mycket. Dom påminner om vår och hösteld.

badtant.bloggo.nu sa...

Vad roligt att de klarade flygresan. Det är nog mer vanligt att vi vattnar ihjäl blommorna än att de dör av torka. Har heller aldrig sett dem blomma tror jag.
Kramen