11 januari 2012

Korsord är gympa för hjärnan...

I vårt bostadsområde har vi både träningslokal, bastu och solarium. Det sistnämnda har jag använt några gånger nu efter helgerna. Jag vill gärna ha lite färg innan jag åker på semester...  
men ärligt och uppriktigt så är jag livrädd för denna stora, lysande apparat...så jag tar med mig gubben! Skulle absolut inte vilja låsa in mig ensam och ligga där...Nej, han får allt följa med! Sen är det mördande tråkigt att bara ligga där i 24 minuter, så då blir det korsordslösning. Han sitter på golvet och ger frågorna, jag kan ibland svaren och tiden går fort! 

Så egentligen så ägnar vi 24 minuter varje gång åt hjärngympa...Inte dumt alls...



39 kommentarer:

Petra sa...

God Morgon!
Jag somnar alltid i solariet, så min tid brukar gå fort ;)

Kram

Stattinskan sa...

Jag har bara solat solarium några få gånger i mitt liv och de gångerna poppar samma tanke upp i huvudet "Är det så här det känns att vara död" ;-) Tycker också det är obehagligt, snudd på panikkänsla - och inte har jag någon korsordsgubbe att ta med mig heller :-)
Gid morgon

biggan sa...

jag har aldrig gjort det, och kommer troligvis aldrig göra det heller, nej klämma in mig i en sån, nej dö kan jag göra en då :) ha en fin dag kram biggan

Sand mellan tårna sa...

Roligt och smart sätt att fördriva tiden=)
God morgon!

Yvonne :-) sa...

Godmorgon! Smart sätt att fördriva tiden,men jag hade inte varit rädd för att lägga mej i grillen men däremot för strålarna! .....Ja killarna är duktiga.Ska bli intressant att se hur det blir till våren Morgonkram!

Maria sa...

Yes!
vår och varmt tycker jag det ska bli nu.
Vill dock inte lämna min klass som jag måste till sommaren :(

Jag tycker solarium är läskigt!

Kram // Maria

Aurora sa...

Jag solar ngn gång i månaden. Häromdagen somnade jag med ansiktsboostern på. Vilken tur att jag satt tiden till 15 minuter. Kram

Ellis sa...

Hej!
Inte illa med sånt teamwork, bra jobbat! =)
Här har vi -7 och snön är kvar, skönt! =)
Ha en fin dag!
Kram Elenor

Anonym sa...

Mors,,Då gör flera flugor på smällen,sätter lite färg på ytan och ger tanken en omgång samtidigt..
Denna fisk var väldigt lös i köttet men smakade bra..Haé Kram.

Camilla sa...

Nytta med nöje,alltså ;)
Kram!

Anonym sa...

Låg i en sådan pruddelutt i Kbh en gång, blev helt sönderbränd vid ljumskarna! :o(
Lika farligt som min systers sol lampa på 70-talet, då brände jag ögonlocken, såg ut som om jag hade ögonskugga i flera veckor! :o(

Men ha en bra Onsdag!

Kram
Stevie

Gilla sa...

Vi har slutat att gå på solarium. Man har ju läst ändå att det inte hjälper med den brännan, när man reser till soligare trakter. Men då kan jag förstå varför du är så brun jämt.

Sv: Man vet ju aldrig om vovvarna hade börjat slåss eller lekt med varandfa.

Så kallt har vi aldrig haft i Puerto de la Cruz, trots att vi har varit där ett tjugotal gånger. Konstigt att det blev så kallt i los Christianos, som ändå ligger i solbältet.

Kram/Gilla

Gunilla sa...

Jag tycker det är avkoppling att sola, dom nya solarierna behöver man bara sola 15-20 min i det tycker jag är skönt !

Jag ska också ta några solningar innan vi drar senare !

eva sa...

Praktisk lösning:)Det låter himla mysigt och själv gillar jag att mellan varven slappa i solariet men nu var det ett bra tag sedan.
kramiz

paloma sa...

Förr solade jag mkt! Det var riktig avkoppling för mig då jag jobbade mkt då gick jag alltid och simmade och sedan bastade och solade jag det var så skönt! Men jag var ju mest utarbetad då så då passade jag på att somna! Men korsord gÖr jag mer än gärna! men det gör jag då jag har en stund över till mig själv! KRAM

Roffe sa...

Igår var det vinter med snö,idag är det sol och grön gräsmatta regnat hela natten.Ha en fin dag.kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Vilket smart sätt att fördriva tiden på :)

Veiken sa...

Du har allt en go' gubbe som hjälper dig med hjärngympa!
Ha det så gott! Många kramar till Solbruden.....

Sladdertackan sa...

Jag går inte längre på solarium, jag har fått så många åldersfläckar så jag har blivit lite skraj. Korsord är roligt, jag prenumerarar både på Allers och Hemmets Journal bara för korsorden.

Carina Sjölund sa...

Perfekt tidsfördriv :)
Korsord är roligt och underhållande :)
Kramen & god förmiddag pepparkaksgumma♥

Maria sa...

Har aldrig legat i en sån där apparat kommer inte heller att göra de, skulle inte våga. Korsord de e inte dumt för tankeverksamheten.
Ha de fint/kram

ansepanse sa...

:) hjärngympa är bra :)
kramar

Kajsa sa...

Jag brukar också unna mig den lyxen att gå och sola, jag tycker det är underbart. Jag brukar lyssna på musik när jag solar.
Kramis

Mita sa...

Vad han är snäll och go din gubbe som ställer upp med hjärngympan, och får sitta på golvet..*L*..
Jag gillar inte att ligga i solarium.Får sån där olustkänsla att inte kunna komma därifrån. Därför skippar jag det,
Kram vännen♥

Emma sa...

Man kan ju hoppas att den blir lättare då :)
Åhh vad varmt och skönt det skulle vara med att sola men jag får nöja mig med att bada varmt istället.
Kram

Melissa Lavali - Foto ¤ Vikt sa...

Hej!
Tänkte tipsa om en tävling jag skapat, man kan vinna en valfri bok (deckare, dokumentärthriller, roman) eller en bloggdesign som jag skapar efter dina egna önskemål.
Allt du behöver göra är står mer på min sida.
Lycka till!

Ama de casa sa...

Smart!
Jag har aldrig testat solarium, däremot såg jag ut som en indian när jag som liten olovandes hade testat mammas kvartslampa :-)

Siita sa...

Korsord är bästa hjärnjympan. Ha det gott. Kram

Smörblomma sa...

Nej men så fiffigt sätt att tillbringa tiden i solariet med! Skulle jag aldrig ha kommit på själv :) Kramiz

Ma sa...

Förr i tiden solade jag mycket i solarium. Nu gör jag det aldrig eftersom jag fick två födelsemärken som började växa var det slutsolat där för min del. Så se upp lite med solandet där. Det är inte helt riskfritt. Fast även i mitt bostadsområde har vi solarium och bastu. Träningscykel tror jag också finns där...

Nillas Trädgård sa...

Det var många år sedan jag solade solarie sist. De bytte sort och gick från 30 minuterspass till SEX minuter!! Då försvann tjusningen med att ligga där och filosofera i värmen.
nu solar jag genom att jobba i trädgården, sommartid. Fast jag inbillade mig att jag blev lite röd om nosen i fredags då det var så soligt och härligt ute...

Nina sa...

Gumman vad gulli ru é, tar mé sig gubben in, det var det sötaste jag har hört på länge & sen göra hjärngympa samtidigt, det är ännu bättre :)
Kramen, glöm inte fisen :D

Yvonne Johansson sa...

Det var länge sedan jag solade i solarium :) Ja jag minns att det var lite otäckt att fälla över det där locket över sig. Jag är inte mycket för att sola utan låter solen bränna på dom delar som jag inga kläder har på :) Jag blir tillräcklig svettig ändå, och jag har mycket leverfläckar som jag är rädd om. Jag läste på löpsedlarna i dag att 2012 skulle bli ett varmt år. Ska bli spännande att se om det slår in. Bara det inte blir tropiskt varmt, med mycket fukt. Det är inte skönt då. Kram Yvonne :)

Sussi sa...

Ja, lite klastroufobikänsla får man allt när man ligger i ett solarium. Fast jag brukar somna ändå ;)
Har ett solarium ståendes bakom sovrumsdörren. Använder nästan aldrig det. Ändå gnäller man att man är blek!! Kanske ska lägga sig en stund imorgon :)

Kramisar

Karpstryparn sa...

Hjärngympa är bra det.

Svar: Ja, det finns ju ingenting som bevisar motsatsen.
Kramiz!

Ruth i Virginia sa...

24 minuter! Det låter som en lång tid att absorbera strålarna.
Rädd för sånt där, måste jag säja.

Fenixmonas sa...

Finns så mycket farligt Ruth i Virginia, jag blev påkörd av en cyklist en dag men går ändå på samma gata dag efter dag och fördärvade mig rejält i trappan på jobbet men springer idag i den trappan precis likadant som jag gjorde innan...kramiz!

vickan sa...

Ha ha ni är roliga ni. Jag solar inte så ofta solarium men idag gjorde jag faktiskt det. Vi har sånt här super effektivt solarium där man bara behöver ligga 12 minuter för riktigt bra resultat. Det passar mig perfekt för jag har inte heller ro att ligga still särskilt länge.

Jenfan75 sa...

I en sån apparat har inte jag legat i på länge.. Vi har ju en här på samhället också..

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...