21 juni 2015

Hemma hela helgen...

Denna helg, midsommarhelgen, har vi inte varit hos pappa. Vi försäkrade oss om att han mådde bra och sen stannade vi hemma. 

 Veckan som gick har varit helt bedrövlig, nej...jag vet att man inte ska klaga, men nu berättar jag i alla fall. När jag kom hem från jobbet i torsdags kunde jag nästan inte gå. Min höft har spökat länge, ända sen jag ramlade i trappan på jobbet för några år sen, men nu brände hela benet och knät värkte som tandvärk.

I början av veckan hittade jag en hel förpackning med Diklofenak 50 mg stolpiller och till min stora glädje så hjälpte dessa...men glädjen blev inte långvarig. Redan andra dagens morgon vaknade jag med våldsam diarrè. Jag var helkass och tog mig inte till jobbet förrän 8.30. Trodde ett tag att jag inte skulle tagit mig dit alls. Jag förstod direkt att det var medicinen som ställde till det. 

Vågade inte ta något den morgonen och värken var direkt tillbaka. Väl hemma igen så tänkte jag att jag får ta halva stolpiller, 25 mg, så kanske jag klarar magen, men det var meningslöst för det hjälpte inte mot det onda. Så på torsdagen kunde jag alltså knappt gå. 

Det får bära eller brista tänkte jag och tog stolpiller 50 mg igen, men med samma bedrövliga resultat. Det hjälpte mot värken men magen klarade inte av det. Då kom dotter Werona på lösningen! Jag inhandlade Voltaren 25 mg och syrahämmande medel, Novaluzid. Tog två Voltaren ihop med detta och det fungerar! Jag kan hantera det onda och magen är bara lite påverkad, men det var inte läge att åka någonstans denna helg som gick. 

 Jag har i stället kurerat mig efter bästa förmåga och med hjälp av Bosse fått ordning på mitt hem, både inne och ute. För veckan som gick var helt bedrövlig, jag fixade mig till jobbet men inget mer...Nu är jag fit for fight igen och idag ska vi tvätta...men jag klarar fortfarande inte att gå uppför trappor men...vi har hiss! Nu ser jag fram emot en ny vecka med ett bättre utgångsläge...

25 kommentarer:

Gilla sa...

Det låter inte bra med din onda höft. Jag känner av båda mina, men inte SÅ illa. Jag har antagligen artros. DVS förslitningar i lederna, så brosket har slitits. Men det är ju inte så konstigt. Man för skylla på åldern.

Hoppas att du kommer att känna mindre av dina höfter.

Sv: Vi har alltid trevligt tillsammans och brukar träffas rätt ofta på dagstid också, men himmel så mycket vi har att prata om.

Visst var buketten ovanlig.

Kram/Gilla

Anonym sa...

Oj fy för den lede,,då har du haft det skitjobbigt då ett antal dagar,inte kul,,hoppas du får ett mycket bättre mående,fort nog..
Själv är jag i Uppsala med min familj,blir hela nästa vecka,,då ska barnen o jag ha sommarlov..Haé Kram.

yvonne sa...

Fy så jobbigt du har det! Går det inte att operera?+ Ny höft kanske?+ Jag har flera vänner som bytat höft och är pigga efter tre veckor! .........Tack för söndagskramar . Skickar tillbaka söndagskramar till er båda :-)

attis sa...

Fy så jobbigt. Har själv en skrotmage. Tål inte ens att äta en magnecyl. Jag äter en magtablett som heter omaprazol varje dag. Det är för att klara av de mediciner jag äter var dag och den tabletten funkar jättebra. Får du inte operera din höft? Så där ska du ju inte behöva ha det. Var rädd om dej och ta det lugnt vännen. Kramiz

znogge sa...

Men vilken otur med din höft. Hoppas att värken ska ge med sig.

Kram

Chintoh sa...

Hej!
Stackars Mona!Inget bra med verk.Tur att Voltaren hjälpte.
Och så fin Cesare är!Så söt.
Jag tror också att i augusti får vi sommar.
Kram,Inger

Ezter sa...

Det låter ju inget vidare! Omeprazol ihop med värktabletter brukar funka bra. Och fil eller yoghurt. Borde du inte kolla upp höften istället för att självmedicinera?

Henrik Olsson sa...

Hoppas att knät känns bättre! :)

fialia sa...

Ajaj, d låter inte bra, gå o undersök dig, piller tar bort symtom men inte orsak.Hände det på jobbet så har du väl försäkring där som täcker om du blir borta ett tag o får fixat till dig.
ha de Fia

Mita sa...

Jag säger som en del andra, du måste undersöka höften. Orsaken är viktig att ta reda på,och sen kan du få den rätta hjälpen.
Kramar♥

Aurora sa...

Aj aj aj, Voltaren finns även på tub. Testa nästa gång (hoppas du slipper) Kram

Ma sa...

Låter inte kul alls med en ond fot. Skulle rekommendera något i ett sådant fall så är det att ringa Vårdguiden och fråga vad de rekommenderar för tabletter. De brukar alltid ha bra svar på sådant och jag har blivit hjälpt många gånger där. Skönt att Du har blivit bättre nu. Får hoppas tillfrisknandet fortsätter.

Ellis sa...

Hej vännen!
Hoppas du kan få hjälp med din höft, jobbigt med så pass mycket värk.
Trist att du inte orkade med så mycket firande men skönt att du är piggare i alla fall.
Vi fick kors i taket fint i helgen med sol och äntligen lite värme, så har grillat och varit på promenader. =)
Sköt om dig!
Kram Elenor

Jenny sa...

Usch ja Höften är ju inte att leka med. Hoppas du får ordning på den

Veiken sa...

Aj så himla tråkigt med din höft! Jag hoppas verkligen att den här veckan har börjat mycket bättre och att din höft inte ställer till problem frö dig! Kramar

TantGlad sa...

Du måste kolla upp detta. Undersök höften och hoppas på att det blir och känns bättre.

Måndagskram.

yvonne sa...

Hoppas att du får en bra vecka.. Kram!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Åååå, vad jobbigt.
Varför ska man ha såna motgångar? Det tar ju bara på krafterna. Skönt att det lugnat sig i allafall.

Vad fin han är där han ligger lille Cesare. Jag hade halsband på jägaren här hemma som heter Sixten. Just det, jag Hade ett halsband med extra bjällra på ...

Life of Johanna sa...

Låter inte alls så skönt. Det finns ingen annan tablett du kan få mot smärtan?

ja det skall bli kul med bloggträff

attis sa...

Hejsan. Hoppas din höft känns bättre. Fin sommardag har vi haft idag. Jag njuter av varje sekund. Ha det bäst. Kramen

Veiken sa...

Hoppas att din vecka är mycket bättre än den förra! Kramar

Chintoh sa...

Hej!
Så tråkigt och synd om dig med det onda.Kramar.Inger

Chintoh sa...

Hej!
Och då hoppas jag att denna helg varit bra.Och nu ska jag säga godnatt!Dagen är slut.Kram,Inger

Chintoh sa...

Hej o hå!
Läste på facebook,att du blev illa däran och hemskickad1Tänk att du tänkte jobba med den hemska värken?Hoppas att du träffade på en riktig läkare nu när alla har semester.
Tat lugnt!Kram,Inger

Henrik Olsson sa...

Hoppas innerligt att du vinner över värken!!