26 april 2014

Ett fint farväl till vår Margareta.

 Begravningen för Margareta i Betel Hunnebostrand var en mycket fin begravning. Överlåtelsen med tre vita liljor var underbart vackert, mycket finare än kyrkans ritual med skovlarna med jord.
Alla vi barn och barnbarn till pappa, gav varsin ros när vi tog farväl. Margareta tyckte om det enkla och fina. Två av Margaretas barnbarn sjöng och efter begravningen sjöng även systern Mirjam som kände att hon inte klarade av att sjunga under själva begravningen.
Pappa höll ett litet tal för sin Margareta vilket vi inte trott att han skulle klara av, men Mirjam och jag stod bredvid honom och försökte ge honom stöd och styrka och han behövde hjälp att sätta sig ner efteråt. 
Svärdottern Solle hade ordnat med kaffe efter begravningen och dotter Jeanette hade hjälpt till att baka. Espen och Werona kom ner från Norge vilket också min bror gjorde. Det var härligt att se att så många fanns med och stöttade pappa denna dag.
Tack alla mina fina bloggvänner för alla kommentarer och värmande kramar under min bloggpaus. 

11 kommentarer:

Helen sa...

Så vackert det lät med liljorna. Har aldrig tyckt om ritualen med jorden. Kramar med solsken och värme <3

Gilla sa...

Jag har heller aldrig hört talas om liljorna. Det verkar ju vara en vacker sed. Jag kan förstå, att det har varit svårt för er alla och speciellt för din Pappa. Styrkekramar till honom. Tänk att han orkade hålla tal. Starkt gjort!

Du har själv varit efterlängtad i din blogg. Så jag hoppas att du orkar med den lite också i fortsättningen.

Kram/Gilla

yvonne sa...

Så fin begravning för er Margareta! Kramar!

Herr Nilssons Fru sa...

En vacker begravning o fint av din pappa att prata med henne o ta farväl, de e kärlek.

Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

En vacker begravning o fint av din pappa att prata med henne o ta farväl, de e kärlek.

Kramiz

Anonym sa...

Så fint det lät med dom vita liljorna, har aldrig hört talas om detta förut. Så otroligt starkt av din pappa att orka hålla tal vid kistan, måtte han nu orka gå vidare och glädjas åt sitt nya boende samt över sina fina barn och barnbarn. Han verkar så go din pappa och jag önskar honom verkligen några fina år tillsammans med sin familj.Skönt att höra att du börjar komma ikapp dej själv det tar alltid så hårt när man mister en kär anhörig, nu hoppas jag att ni får en härlig resa till Side och verkligen kan koppla av det tror jag att ni båda behöver. Kramar från oss.

Anonym sa...

Glömde skriva under med Nenne men det kanske du förstod ändå. Nenne

Ezter sa...

Det lät fint med liljorna! Annars föredrar jag begravning enbart med närmast anhöriga, men det viktiga är att det är som den döda ville ha det! Kram på er!

Aurora sa...

Vi hade inte heller ngr skovlar med jord på mina föräldrars begravning. Det var 3 rosor i stället. kram

Chintoh sa...

Godafton.
Det med blommor är en fin åtgärd.Ska lägga det på minnet.
Mina tankar går till er alla och särskilt pappa.
Kram,Inger

Jenfan75 sa...

Detta visar hur omtyckt Margareta var :). mycket fina bilder