5 mars 2019

Förenkla tillvaron på alla plan.


Förr i tiden så gjordes det vårrent, höstrent, julrent och det fanns även en massa andra speciella städa-rent-dagar. Då åkte allting ut och det skurades och fejades, ofta i flera dagar.


 Det var inte enkelt för min generation att axla detta städande som många av oss hade i ryggmärgen. Så en av mina största utmaningar har blivit att frigöra mig från detta ok.


För att underlätta och förenkla så har jag systematiskt rensat bort här hemma under de sista åren och det är en helt underbar frigörelse. Här behövs inte längre några speciella städdagar. Städningen går snabbt och någon extra städning inför olika årstider och helger behövs inte.




3 kommentarer:

znogge sa...

Precis så gör vi också och jag tycker det är extremt förlegat med denna sortens storstädningar. Jag föredrar att lägga tiden på viktigare saker!

eval8 sa...

Jag har inte sådana städdagar, dock tror jag att de hade det betydligt renare i skåp och sådant förr!

Marita L Carlsson sa...

Ja förr höll man på med storstädningar i alla fall två gånger om året. Det kändes ju gott i alla fall efteråt,haha.... nu tar jag inte så allvarligt på städningen längre och det känns så bra tycker jag.
Kram vännen♥

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...