17 april 2015

Ett slag på käften för pendlande arbetare!


 Höjd bensinskatt, ännu en spik i kistan för pendlare! Sossarna kallar sig för ett arbetarparti, men det var länge, länge sen de kunde kalla sig det! De gör det allt svårare för folk att arbeta! 
Numera går de dessutom i koppel, ett koppel som hålls av Miljöpartiet, ett parti som vanliga arbetare inte har råd med!!

I tidningen läste jag idag att förlorarna i år är de bilkörande höginkomsttagarna!!! Var i hundan har de fått sådana dumheter ifrån! 
Nej, förlorarna är som vanligt de svaga och i detta fallet de redan hårt tyngda pendlarna, som i de flesta fall definitivt inte är några höginkomsttagare! 
En pendlare får först och främst betala en "straffavgift" på 10 000 kronor, har han sedan kostnader som överstiger detta belopp får han göra avdrag med 1/3-del av den kostnaden som överstiger dessa 10 000 kronor. Det är alltså bara en bråkdel av de kostnader som en pendlare har!  
Trots redan höga bensinpriser så höjer nu regeringen priset ytterligare på bensin!  Folk som pendlar har snart inte råd att ta sig till jobbet! Ska de sluta jobba och leva på den höjda a-kassan kanske????

18 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de slår mot pendlar och oss på landsbygden. Vi får enorma höjningar. Både för resorna till jobbet, bilen är enda alternativet, här går inga bussar, 3 mil till närmaste affär.
Snart får de starta enorma byggprojekt i städerna o flytta in alla landsbygdsbor dit, snart är hela landsbygden död. De är för j䤤¤ rent ut sagt.
O vad är de de börjat med här på blogger. Bildhistorier som man ska sitta och para ihop för att kunna kommentera :) ja jösses.
Ha en fin dag.
Kramiz

znogge sa...

Kan bara hålla med. Sossarna går från klarhet till klarhet och inte i positiv bemärkelse. Suck.

Kram

Kristina sa...

Vi fick den regering svenska folket röstade fram....Nu ser vi resultatet. Sverige var det land som klarade sig bäst igenom ekonomikrisen med dåvarande regering och som tack fick de "sparken", nu håller vår fd Finansminister och hjälper Finland med sin usla ekonomi. Nu får vi skylla oss själva. bensin priser höjs och även SL kortet för oss pendlare.

Anonym sa...

Mors..Ja det är för jävligt,detta slår oerhört hårt mot pendlare som inte har några andra möjligheter..Miljöpartiet blir jävligt kostsamma för den stora allmänheten,,skit att dom finns med i regeringen..

yvonne sa...

Godmorgon!Det är alltid de svaga som det slår emot! ............................SVAR:Det stämmer man kan ha sårat någon utan att mena det. Viktigt då är att vara snabb att säga förlåt!! Ha en bra dag Morgonkram!

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Dom är inte kloka. Men det har jag tyckt hela tiden. Blev rasande när jag såg det.
Det har blivit en lyx att arbeta. Det är dyrt att åka bil och det är ännu dyrare för den enskilde att åka kommunalt.

Är det inte kommunalt dom vill man ska åka? Men det går ju inte det heller!

Västtrafik har ju dragit in bussarna upp till mig på helgerna också. Kommunen har inget att säga till om. Nu tror jag att jag kommer att få beställa taxi för att komma hem. Och det är på speciella tiden som man ringer ända till Litauen för att beställa en taxi. Missar man då med fem minuter får man vänta ytterligare 2 timmar.


Det ska ju inte vara så lätt att leva.

Gerd ♥ sa...

Gomorron, snart förmidda!
Håller med dig fullständigt. Det var längesen jag röstade på sossarna.
De som skulle värna om de svaga, pytt, så det har blivit!
Tacksam för det lilla jag har ändå...
Kram ♥

Anonym sa...

Det dom håller på med är rent ut sagt för jäv....
Nenne

Gilla sa...

Du har helt rätt när det gäller pendlarna.

Men de, som drabbas värst, är nog barnfamiljerna, som bor långt bort från barnpassningen. Ofta har man kanske två bilar, för att kunna komma till respektive arbeten. Lämna hämta barnen osv. Respektlöst!

Sossarna som ska vara arbetarpartiet! Usch! Jag är opolitiskt bunden, men jag tycker att sossarna har svikit sina väljare.

Kram/Gilla

Chintoh sa...

Hej!
Livet är orättvist.Somliga tar flyget för några mil,när det finns arlanda tåget.kram,Inger

Mita sa...

Något arbetarparti är sossarna definitivt inte längre. Vart ska det ta vägen med allting,man bara undrar??
Det spelar ingen roll snart vem man röstar på, det är alldeles för likartat och slätstruket...
Kraam♥

Veiken sa...

Vi fick det parlamentariska läget som vi röstade fram. Inget parti idag kan föra sin egen politik. Det sitter för många partier i riksdagen som är beroende av varandra. Jag tycker att det är för många partier i riksdagen. Höj 4% spärren till 5 eller 6% så kanske det inte blir så många småpartier som vill vara med och leka i riksdagen. Skatten på bensin är absurd. Kram

Ellis sa...

Hej!
Tråkigt när sånt händer, ersättningen har väl blivit mindre för de som kör bil med vad jag har hört.
Hoppas ni får en fin helg!
Kram Elenor

Ma sa...

Inget vidare läge för regeringen att vara beroende av miljöpartiet och detta är väl bara en av de saker som detta besväliga paramentaliska läge ställde till. Hur kunde folk rösta så detta kunde bli resultatet.

Camilla sa...

Fan..det där lät inte bra. Jag bilar ju till mitt jobb. 6 mil tur och retur.
Och jag tar mig inte på jobbet på annat sätt.
Jo, om jag går tre kilometer till tåget som går en och halv timme innan jag börjar. Och hem...det vet i katten...Det blir i alla fall typ tre timmars resväg fram och tillbaka istället för 40 minuter...
Kram!

Andra året i Hjo sa...

Dessutom har Sjöstedt tummen i ögat på Löfven. Inte kul alls.
Märkligt läge i politiken, en majoritet av svenska folket röstade ju icke socialistiskt. SD:s väljare är ju till stor del besvikna moderater.

Chintoh sa...

Gokväll
Men en vacker banner ,med mangolia.Kram,Inger
Chintohs.blogspot se

Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Ja de är så dumt det där.. Inte nog med att det är dyrt med att äga bil, det är dyrt att köra den . Sen här i Gbg har vi de där löjliga trängselskatterna. Helt idiotiskt:(