26 september 2013

En tragedi och många ungdomar mår idag mycket dåligt över det som hände Jonas i Hokksund i Norge.

Det började som en lugn fest med bara de närmaste vännerna. Sen kom alla de som inte var bjudna till denna fest...Detta är allt mer vanligt idag och polisen i Norge varnar nu för dessa hemmafester som går över styr, då det ofta kan dyka upp både 70, 80 och ibland 100 ungdomar.
"– Vi var bare rundt ti stykker der i starten. Så begynte det å komme folk, ti og ti i slengen. Det ble flere og flere hele tida. Så begynte de to å krangle, forteller Kristian.
Han forteller at 17-åringen ble stukket i halsen med ei knekt flaske, og at han gikk rundt og ropte på hjelp fordi han blødde.""- Jeg sto bare to-tre meter unna da kameraten min slo til Jonas Bråten med det jeg mener var et vinglass. 
(Bygdeposten) Det forteller en 19-åring Bygdeposten har snakket med. Også ett annet vitne er med for å fortelle sin versjon av det som skjedde i eneboligen i Hokksund sent lørdag kveld. 
De to er sterkt preget av hendelsen og de tenker på 17 år gamle Jonas Bråten som søndag døde på Ullevål sykehus. Skadene i halsen var for omfattende og livet sto ikke til å redde." 
Det är precis likadant med dessa ungdomsfester i Sverige, det sprids på nätet och massor av ungdomar som inte är inbjudna kommer till sådana fester. Vad kan vi göra för att det inte ska ske fler fruktansvärda tragedier? 

15 kommentarer:

znogge sa...

Man blir verkligen ledsen, frustrerad och maktlös när man läser sådant här. Borde aldrig behöva hända.

Kanske måste alla vuxna sluta upp mer kring ungdomarna. Finnas där... Nu handlade de här delvis om myndiga personer men jag tror att vi vuxna är viktigare än vad vi inser.

Kram

Gunilla sa...

En förälder måste ha koll på vad som händer när man inte är hemma, ha någon som kan kolla till .. hört fler på jobbet som råkat ut för detta, och nån vuxen har fått köra ut folk. vet jag vi blev man gång i unga år, när man hade fest olovligt. man blev arg då, men förstår nu...

Janne sa...

Morron ! Mycket tragiskt !! Jag gillar inte detta förbannade facebook där många lägger ut både det ena och det andra. Tyvärr så har denna Facebook genom åren bidragit till många brott och händelser. Här har vi haft två frostnätter i rad nu. Ha det bra !

yvonne sa...

godmorgon! Jag blir så ledsen av att det förekommer så mycket våld!!Såna fester är en av nackdelarna med sms och att snabbt kolla på nätet.Viktigt att kanske vuxna finns i närheten....Svar:Det är skönt att slippa fixa bilen själv.Och grabbarna gjorde det utan betalning! Kram!

Mita sa...

Det har hänt förr och kommer att hända igen att "hemmafester" går över styr. Inte med tragiska dödsfall förhoppningsvis,men nog så hemska ändå med fylla,misshandel och skadegörelse.Vad kan man göra? Det måst vara upp till föräldrarna eller andra vuxna att inte lämna ungdomarna helt utan tillsyn.På krogen finns det ju vakter som kan ingripa.
Det är bara att inse att vuxna behövs och dom har oftast en lugnande inverkan.
Kram vännen♥

Camilla sa...

Vuxna behövs. Även då föräldrarna åker bort...
Kram!

Gilla sa...

Det är förfärligt vad ungdomarna kan ställa till med. Varför ha med sej en kniv på en fest? Var det förberett?

Sv: Jag tror också att det kommer att bli finfint, när vi är klara med att sätta tillbaka alla grejer. Jag har för mej att måla hyllan i vitt också. Sen kommer det att hänga kopparbrytor från den. Precis som förut.

Idag blir det först och främst strykning av gårdagens tvätt.

Kram/Gilla

Snawitz sa...

Nu är jag åter lite aktiv när det gäller att blogga.

Det är inte alltid bra att lämna ungdomarna helt på egen hand

Siita sa...

Säga åt våra unga att inte skriva på Fejan att det är fest. Och att finnas nära dom. Kramar om alla inblandade sörjande. Kram

ansepanse sa...

ungdomarna ska inte skriva vitt och brett om allt vad de sysslar med på nätet, det är ju så det sprids var och när hemmafester sker
kramar

Chintoh sa...

Hej!
Jag tycker att det var så tråkigt att se.Säger,Stackars ungdomen och föräldrar,släkt o vänner.
Kram,Inger

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Det är så fel! :(

Veiken sa...

Jag får ont i magen när jag läser dina två senaste inlägg! Så otroligt meningslöst! Kramar

Ellis sa...

Skrämmande vad ungdomar gör mot varandra.
Här snöade det idag, men försvann som tur lika snabbt som det kom!
Kram Elenor

Yvonne Johansson sa...

Usch va hemskt! Man finner inga ord för sådant här. Jag hade en granne ovanför som hade en invigningsfest som gick överstyr. Som tur var blev ingen skadad men den natten blev det inte mycket sömn. Jag bor precis under och grannens gäster verkade tro att dom var på en fotbollsarena och stampade i golvet i takt med musiken. Jag trodde minst att att dom skulle braka ner till mig och dom höll på hela natten. Jag hörde henne börja gråta emellanåt. Jag tänkte att snart måste någon granne bredvid börja klaga. Trotts allt oväsen så lyckades jag somna. Dagen efter så var fönsterutorna på ytterdörren i trappan utslagna och grannen gick och delade ut stora chocklad kartonger till alla grannar och bad om ursäkt. Jag vet inte hur hennes lägenhet såg ut, men jag hörde henne städa hela dagen och röja omkring. Ungdomar som tittar för djupt i flaskan släpper på hämningarna och tar inte ansvar längre för vad dom gör. Både föräldrar och lärare borde ha undervisa barn och ungdomar vad sådana fester kan förstöra deras framtid för alltid.