23 oktober 2012

Information till alla vänner som inte är med på FACEBOK!!

Idag har det skrivits spaltmetrar med kommentarer på FB! Detta brev från LG till Biggan inledde dagen.

"Hej Birgitta,

Susanne Persson heter jag och arbetar på LG som anordnar Drömstipendiet. Nu har ju röstningen avslutats som du säkert vet, och vi har tittat på de bidrag som ligger i topp på röstningen. Där leder du ju stort, men tyvärr måste jag 
meddela att rösterna som kommit in på ditt bidrag inte kommit in på ett korrekt sätt. Under två dagar, den 26-27 september, kom det in 5710 respektive 10491 röster på ditt bidrag. Men det var bara cirka 1000 personer som besökte sajten under dessa dagar.
Därför kommer vi i enlighet med våra regler (LG äger rätten att villkorslöst radera röster alternativt diskvalificera bidrag där fusk kan misstänkas.) att dra bort 16000 röster från ditt bidrag innan juryn börjar sin bedömning.

Med dina kvarvarande 1665 röster så är du fortfarande kvar bland de 10 finalister som går vidare till juryns bedömning, så egentligen blir det inte någon större skillnad för din del. Men nu vet du vad som har hänt om du går in på Drömstipendiet.se om några dagar och ser du har tappat många röster.

Årets drömstipendiat kommer att presenteras någon gång under november. Jag önskar dig lycka till med din dröm!

Vänliga hälsningar,
Susanne Persson
PR Manager Nordics"

Biggan svarade på LG:s mail:


"Hej Susanne
Det hela har kanske en förklaring, var nog bara synd att LG inte skrev i reglerna att röstare skulle gå genom hemsidan med. Sorgligt. 
När jag hade skrivit i uppgifterna till er. Så lade jag in, direktlänken på min sida på facebook. Sen tog det inte lång tid förrän det började trilla in röster, till min stora glädje naturligtvis. Sen helt plötsligt, så vart det en sida om min önskan på facebook. https://www.facebook.com/events/384954594906653/?fref=ts . Jisses, var jag än kikade på facebook, så var det min mobilbild jag hade lagt ut. Alltså direktlänken till röstningen på mig. Överallt var den. Då hamnar dom här. http://www.dromstipendiet.se/183
Radio gällivare tog opp det under helgen dom använde den länken här ovanför också. Denna länken är till Aimo som gjorde massa reklam under sina program då dom dagarna https://www.facebook.com/aimo.liukku.3?fref=ts . 
Så det är ju lite synd att det inte framkom att dom skulle ha gått en annan väg, än själva direktlänken, för dom dagarna stog det ingenting annat än LGs tävling på facebook.
Men givetvis är jag tacksam för att jag får vara kvar i tävlingen. Men blir ju lite ledsen att det skulle vara fusk, när så många människor har engagerat sig i detta.
Med Vänlig Hälsning Birgitta"


Som svar kom det här:



"Hej Birgitta och tack för din förklaring. Jag ska ta detta med min webbyrå så får de kika på vad som kan ha hänt med besökarantalet. Kul att du har fått så många supporters till din dröm om en permobil. Oavsett vad som händer med Drömstipendiet så hoppas jag att du på något sätt kommer att kunna uppfylla din dröm.

Stort lycka till!

Vänliga hälsningar,
Susanne Persson"







25 kommentarer:

paloma sa...

Detta bara MÅSTE LÖSA SIG!! Annars blir det rama skri! från oss alla som engagerat sig i Biggans fall. jAG HAR JU lg här nedan för oss! Och jag kan gå ner dit personligen om vi behöver! Och nu är jag på krigs stigen! Biggan skall ha sin permobil!!! kram

Augusta sa...

Oj då, men Biggan är ju med fortfarande i möjligheten att vinna.
Förstår att hon tycker det är tråkigt. Håller på henne.

Du är en bra vän till Biggan :)

Kram

Mita sa...

Men att det ska behöva bli så där,och så många som verkligen engagerat sig för Biggan. Jag hoppas att det löser sig på något vis och att hon har chans på permobilen ändå,
Kramar**

Herr Nilssons Fru sa...

Nä men, hur är de ens möjligt att de kan bli fel - alla gör rätt o så kommer de sånt här på slutet, dåligt av dom, väldigt dåligt. Hur som hoppas jag på vinst ändå.

Kramiz

Anonym sa...

Mors,,Oj nu blev jag nästan arg,,Hur kan det vara fel när mäniskor engagerar sig för en sådan sak,,speciellt om informationen varit bristfällig om hur röstningen skulle gå till..Måtte LG inse att en röst är en röst,oavsett hur den kom in..

Men annars så mår jag bra..Haé Kram.

Anonym sa...

Mors,,Jag tycker nog att utsidan är en aning förändrad jag oxå,,det är bara insidan som är lika som då..Kramen.

Yvonne sa...

Godmorgon!Oj nu blev jag arg.Hur kan det vara fel när människor engagerar sig för en sådan sak,speciellt om informationen varit bristfällig om hur röstningen skulle gå till.Måtte LG inse att en röst är en röst,oavsett hur den kom in..

Morgonkram!

Jenfan75 sa...

Då är det deras fel om hon förlorar.. Dom meddelade inte ordentligt att det skulle gå via direktlänk..Men det är för att dom vill ha så många besökare som möjligt till sin sajt.

Hanna sa...

Hoppas att det löser sig.

Camilla sa...

Hoppas hoppas hoppas att det löser sig!
Kram!

Anonym sa...

Tittar in och önskar alla en bra dag

MICKAN from QUEENS FIELD¸.•°`♥✿⊱╮ sa...

Herregud ..... det måste ju lösa sig detta. Varför skulle det vara fusk när det är så många röster som trillat in.

Internet är ju stort.

Ha en bra onsdag och tack för att vi fick veta vad som hänt!

attis sa...

Gomorron vännen. Detta är ju så fult gjort av Lg. Jag har suttit och lusläst men intet kunnat hitta någonstans där det står att man måste besöka deras hemsida. Usch säger jag bara. Ha en bra dag.
Kramen

Susanne Persson sa...

Hej på er alla som engagerat sig i Biggans ansökan till LG Drömstipendium. Det här är Susanne på LG, som skrivit mailet som är inklistrat ovan.

Vår webbyrå har kollat upp detta och det har inte blivit fel med antalet röster för att ni gått in via en specifik länk, utan det är faktiskt så att någon har lyckats rösta ett stort antal gånger på bidraget. Totalt antal unika besökare räknas in oavsett om man kommer från en direktlänk på Facebook eller direkt till Drömstipendiet.se.

Så tyvärr är det så att någon har lagt in tusentals röster på ett felaktigt sätt. Detta ska dock naturligtvis inte drabba Biggan, som fortfarande kommer att vara med bland de 15 bidrag som går vidare till juryöverläggningen. Ingen skugga kommer att falla över Biggan på grund av detta och hon har fortfarande lika stor chans att vinna.

Roligt att se att så många engagerar sig i Biggans sak och jag hoppas att hennes dröm kan gå i uppfyllelse oavsett om hon blir årets Drömstipendiat eller ej!

Med vänliga hälsningar,
Susanne Persson,
LG Electronics

Gunilla sa...

När dom nu fått sin förklaring ... och att dom fått så mycket reklam via Birgitta, så skulle väl en URSÄKT var på sin plats....

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hej o hå!
Tur man är dum och var inn på den riktiga röstningen!
Men det är fel av ledningen att inte registrera alla röster oavsett.Blev riktigt förbannad!
Kramen Inger

Maria sa...

Det ordnar sig nog till slut, tur jag inte har fb utan röstade på rätt sida.
kramen

ansepanse sa...

alltid är det något, först vill de att folk ska rösta och sedan kommer det in en massa röster, ja, då hittar de på ett svepskäl att radera en del av dem, fy skam
håller tummarna för Biggan
kramar

Gilla sa...

Jag tror inte mina ögon, när jag läser det här. Varför i hela fridens namn har man inte sagt detta förut, att man skulle rösta direkt på deras sida.

Jag undrar just, hur många som i fortsättningen kommer att tacka nej till LGs varor. Man kunde ju i alla fall inte rösta mer än en gång och så många som har engagerat sig är ju i alla fall ett bevis på att man vill att Biggan skulle ha möjlighet till en permobil.

Sen kan man undra vad de andra utvalda kommer att tänka om den här orättvisan.

Svar på din kommentar hos mig:

Tack för att du tyckte att både jag och "halsduken" är fina.

Då var det ansträngande i den höga backen ändå.

Kram/Gilla

Nett sa...

Hoppas verkligen att Biggan kan få sin dröm uppfylld. Det vill vi alla :) Kram

Ama de casa sa...

Jag håller fortfarande tummarna HÅRT för Biggan, som ju ändå är kvar i tävlingen. Kul!
:-)

syren sa...

Hoppas att det går vägen för Biggan!Datorer är tydligen inte att lita på. Själv har jag ett stort problem med min nya data så nu får jag nollställa den.Trots skydd så blev det svart.Får hjälp senare idag! kram

paloma sa...

klart hon skall ha sin permobil! KRAM

Ma sa...

Hoppas verkligen att Biggan får sin permobil. Hon är värd att vinna den, så mycket röster som hon har fått och jag tror inte på det där om röstfusk...

Veiken sa...

Jag hoppas innerligen att Biggan går segrande ur den här striden, men det finns faktiskt folk som använder sig av sk röstrobotar. OM det är någon som har manipulerat röstandet, hoppas jag att sanningen kommer i fatt! Kramar

SOMMARPROGNOS 2023

Min sommarprognos för 2023 Sommaren 2018 kommer att leva kvar i folks minne länge...den blev LÅNG och mycket varm, precis som min prognos v...