20 augusti 2012

Pearl River Bridges äkta kinesisk soya är bra till mycket

Jag tog med mig min provflaska till jobbet, där den fanns med ända fram till i fredags. Många kände till denna soya och hade den redan hemma. 

För mig och ett par andra kollegor var den emellertid okänd. Första gången hällde jag på alldeles för mycket, så det ska sägas att häll försiktigt och smaka dig fram. Soyan är mycket smakfull och som alla vet så är smaken olika hos folk...så ta det försiktigt och prova dig fram. I och med att den är så koncentrerad är den också väldigt dryg. 

Idag hade jag Mushroom soy som smakförstärkare i min chaminjonsås och det blev jättegott och färgen blev helt perfekt!

Som du ser så har den äkta kinesiska soyan väldigt många användningsområden.


16 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Jag har även en skvätt i min kallops det blir så gott. Mulet väder här idag med, men uppehåll just nu. Kram

Anonym sa...

Go morron
från ett grått Stockholm

Suck, man kan nog säga att hösten är här. I år har vi haft någon konstig hopslagning av vår och sommar.

Önskar dig i alla fall en bra måndag

kram

Yvonne sa...

Godmorgon! Jag har den soyan .Det var fint hela dan här.Och det ser ut att bli samma väder idag.Ha en bra dag! Morgonkram!

Gunilla sa...

Verkar vara en användbar soya det då !!

Camilla sa...

Den där soyan använder jag till mycket.
Men som sagt...man får testa sig fram en lagom mängd.
Kram!

Gilla sa...

Jag har använt den här soyan, sen jag vet inte när. Det är den enda soyan vi använder.

Sv: Som jag svarade Skåningen: Jag har ju inte ens satt på ugnen. Inbakad fläta eller ej.

Kram/Gilla

Mita sa...

Den soyan säger även jag att den är toppen som smak förhöjare..
Kramen och ha en fin dag♥

Carina Sjölund sa...

Soya sätter så mycket piff på maten, i måttliga mängder :)
Kramen rara du♥

ansepanse sa...

jo soya passar till mycket :)
Sv: vad roligt att din pappa och hans Margareta får träffas under så trevliga begivenheter ibland :) det är så ledsamt det där med demens
ha en bra dag - kramar

paloma sa...

Som jag nog berättade innan lärde min mormor mig att med soya blir allt så mycket godare! Speciellt i såser hon redde! Det är skillnad på soya dennna och en svart liten plast flaska e de godaste! Tycker jag! Nu är jag så nyfiken så jag spricker snart på tävlingen! Tror du kom 3a! Jag och lillan kom nog ev bland de 10 främsta! 8-9 TYP! hoppas hoppas! KRAM

Veiken sa...

Jag använder den soyan till det mesta i matlagningen. Använder ingen annan än just den. Kramar

Ellis sa...

Hej!
Roligt att höra att du har haft mycket nytta av soyan, jag ska ta och testa några av recepten jag hittade under veckan! =)
Kram Elenor

Ninja sa...

Det vet jag :)

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hejsan!
Godeftermiddag!
Igår trodde jag att Dallas började klockan 290.Men jag fick vänta till 21
och ikväll med!
O.så roligt.JR spelar "frånvarand",och det mina vänner,kommer jag att ta efter,när dom tror att man inte hör!
Så får man veta sanningen.Fniss!
Jag vet vad som händer i kvällens avsnitt,men säger ingenting!
Kram,Inger

Inger Rozèn_Chintoh sa...

klockan 20,skall det stå.Solen skiner in på datorn!
Inger

Inger Rozèn_Chintoh sa...

Hej!
Ja den soyan kom jag ihåg att köpa idag.Brukar ha den i såsen.Perfekt.
Ha en trevlig dag.Och nu får vi vänta till nästa onsdag på Dallas!
Men jag har ingen koll på John Ross.Tycker det verkar vara en strulig kille.Men såklart.Sådan far!He he.Vi får se,vad John Ross hittar på att snoka om Christophers fru.
Kram,Inger