7 april 2013

En härligt fin lördagseftermiddag med pappa!

 Till min stora glädje så fick vi med oss pappa ut på en promenad.

 Vi gick inte så långt för han har inte varit ute på hela vintern.

 Det var precis vad pappa orkade med igår och med facit i hand så förstod jag efteråt att han borde ha vilat lite innan vi gick tillbaka.
Fast vi tog oss hem och efter en stunds vila piggnade pappa till igen, så jag fick klippt till honom och vi kunde dricka kaffe ihop.

Vintern har tagit hårt på pappa, men nu kommer han att få hjälp av hemtjänsten så han kommer ut ett par gånger i veckan för det behöver han! Sen tar vi en promenad på lördagarna, fast inte så långt som igår...

23 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas hemtjänst hinner ta ut din pappa.
Nu för tiden verkar de inte ha tid för det mest viktiga - promenader, omsorg, och prat - de springer som skållade råttor.

mvh

Anonym sa...

Mors,,Det blir bra att hemtjänsten tar en prommis med din far..Bosse ser frusen ut på bilden..
Här kom det lite snö i går kväll,usch o fy..Haé Kram.

Aurora sa...

Gott att din pappa fick lite frisk luft. Något han antagligen längtat efter. Kram

Siita sa...

God morgon. Kallt här igen men solen skiner. Många fick snö igår kväll, men jag klarade mej. Hoppas snart på lite regn så snön smälter. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon ! Lite lite bättre idag. Ska snart träna det gör hiskeligt ont ,men ett måste .snällt av dej att vara ute och gå med din pappa .. Ha en bra dag. .. Kram

Yvonne sa...

Godmorgon ! Lite lite bättre idag. Ska snart träna det gör hiskeligt ont ,men ett måste .snällt av dej att vara ute och gå med din pappa .. Ha en bra dag. .. Kram

Jenfan75 sa...

Ja jag hoppas verkligen att han få komma ut nu när våren är på intågande. Ja iallafall i södra sverige för här snöar det idag..

Gilla sa...

Det är ju bra, att ni kan ta hand om din Pappa och till och med få med honom ut. Men man måste ju tänka på hur mycket han orkar.

Vi är nog inte i hans ålder, men orkar inte lika mycket som förr. Det blir oftast korta promenader.

Bra att hemtjänsten kan ta hand om honom också. Då kan han ju bibehålla sin ork, om han kommer ut mera.

Sv: Helsingör är verkligen ett fint ställe att åka till. Det är ju så att man blir "hemmablind" och inte tar sig dit så ofta ändå. Jag hoppas att det blir bättre med det i sommar.

Kram/Gilla

Anonym sa...

Så skönt att ni fått hemtjänst till er pappa, även om dom inte får så mycket tid till varje brukare så är det ju en trygghet att någon kommer till honom på dagarna.Förstår att det var skönt om än lite jobbigt att komma ut och få lite frisk luft.Bosse såg lite frusen ut, men han tinade väl upp när han fick kaffe. Hos oss så har vi haft plusgrader hela natten det verkar att gå åt rätt håll även om vi har snö kvar, man kan ju alltid hoppas. Nenne

Znogge sa...

Min mamma behöver också få hjälp med att komma ut. Denna vinter har tagit hårt även på henne. Men nu hoppas vi det ska ske små framsteg...

Kram

|| mannen som kan prata om hundar || sa...

Härligt att han fick komma ut lite! :)

Chintoh sa...

Hej denna dag
det är svårt att se sin pappa som äldre person.
Alla behöver komma ut,och har hemtjänsten,blivit tillsagda att ta ut pappa måste dom väl för katten göra det.Kram,Inger

ansepanse sa...

det är inte lätt att bli äldre och inte orka, men han har ju er, vilken tur, alla har ju inte anhöriga som ställer upp
kramar vännen

Mita sa...

Din pappa måste vara otroligt glad för era besök på helgerna.Sånt betyder väldigt mycket för dom gamla.
Tiden som hemtjänsten har är då inte mycket att hurra för. Många gamla som aldrig kommer ut nästan om dom inte har anhöriga som kan ta ut dom.
Jag minns när min mamma jobbade som "hemsamarit" som det hette på den tiden. Hon hade tid gott och väl att laga mat,handla,och då fick pensionären följa med om det gick bra. Ett sätt att komma ut och se folk. Hon hade tid att sitta med och fika och samtala med den gamle.
Otroligt vad allting ändrar sig,och inte till det bättre. All denna stress som finns inom hemvården,vart ska det sluta? Och faen vet om man vill bli gammal och beroende av hjälp som kan ta flera timmar innan den kommer....
Hoppas ni får en skön söndag
Kramar♥♥

Åse sa...

Så härligt för din pappa att komma ut på en promenad, ha en fortsatt fin söndag

Carina Sjölund sa...

Vilken tur att papsen har en sådan go dotter som du♥
Här är det en hujedamej väder :(
Kramen♥

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ sa...

Vad underbart för han att komma ut på en liten promenad. Frisk luft behöver alla:)

Kramar

Ellis sa...

Skönt att ni kunde gå ut en sväng med honom! =) Fint väder också!
Vi fick ca 20 cm snö under natten och snöat av och till under dagen!
Kram Elenor

Ma sa...

Låter som om Du haft en bra dag med Din far. Han behövde säkert komma ut i friska luften om han inte hade varit ute på länge. Hoppas han piggnar till efter denna utestund...

Yvonne Johansson sa...

Om jag finge bestämma så skulle det inte finnas några vintrar :) Jag önskar jag kunde flytta med flyttfåglarna till varmare länder. Vintrarna blir bara jobbigare och jobbigare tycker jag. Din pappa får börja försiktigt att promenera. Han kommer må bättre och bättre tillslut av att få frisk luft i lungorna. Obs! Jag såg att ni har ju likadan tvättmaskiner som vi har i våra tvättstugor :) Kul! Hoppas dom funkar bra. Än så länge så funkar våra.
Obs igen. Tugga V6 med flour ocm du har dåligt med saliv. Jag måste tugga det hela tiden, annars mår jag illa och kräks. Jag till och med sover med tuggumi instoppat mellan kinden och tänderna för att få saliv. jag har även en dålig mage som kan bero på Sjögrens. Jag ska ta ett biopsi prov i munnen som ett sista test om jag har Sjögrens, men då måste magen vara såpass ok så jag kan lita på den, för jag måste åka till Skövde. Jag har diareér och när magen sätter igång så får jag springa. Inte kul.
Obs! När du besöker min blogg nästa gång, ha överseénde med hur jag har skrivit.Jag var trött och det blev hur som helst :) Du får nog ett gott skratt åtminstonde. Ha det så gott.

paloma sa...

Skönt han har hemtjänst som kommer och tar ut honom. Är de bra hos er? kram

paloma sa...

Skönt han har hemtjänst som kommer och tar ut honom. Är de bra hos er? kram

eva sa...

Vilken härlig dag med din far. Nu får vi hoppas på att sommaren blir fin då de varit kallt hela mars månad! Vilka fina vår bilder på svanen och nu längtar man verkligen till att det ska bli varmare ute!
kramiz