28 februari 2012

Påminner mig mycket om min barndom

Det senaste halvåret påminner mycket om hur det var under min uppväxt...jag var en riktig olycksfågel. Brutna armar, hopsydda ben och alltid massor av blåmärken.

Jag var alltid den som ramlade utför berget, missade isflaken och hamnade i vattnet. Förmodligen beroende på att jag inte såg...jag tror att detta ställer till en del även idag. Synen ställer till en del, men även hörseln tror jag inverkar, åtminstone vad som gäller balansen.

De sista dagarna före vi åkte hem från Puerto Rico kunde jag i alla fall följa med ut i solen och behövde inte sitta vid hotellet så mycket. Medan Bosse fick avnjuta en kaffe med konjak på eftermiddagen så fick jag avnjuta annat gott! Glass är aldrig fel!27 kommentarer:

Siita sa...

God morgon. Jag har aldrig brutit ett enda ben i min kropp. Så benskör är jag då inte. Efter den smällen i somras så vet jag. Hoppas du blir bra så du kan jobba snart. +2 o blåst här. Kram

HosPetra sa...

God Morgon!
peppar peppar har jag aldrig brutit något.
Men det är ju så att vissa ska bara råka ut för allt.

Kram

Janne sa...

Hejsan! Ja blåmärken och rispor av alla de slag fick man som barn men jag har inte brutit något vad jag minns. Ha en fin dag !

Yvonne sa...

Godmorgon! Det är skrämmande när man ändrar språket så att man inte förstår vsd de säger eller skriver.Ha en bra dag Hoppas att armen är bättre! Morgonkram!

Sand mellan tårna sa...

Hahaha du har gjort en beskrivning av MIN SON. Han är aldrig sjuk *peppar peppar* men så olycksdrabbad. Han är 7,5 år men har snart mer är än en veteran inom nhl ;-) Som jag och mamma sa igår, olyckan surrar runt honom och bara finns där. Det liksom bara händer. Det är inte det att han är oförsiktig och vårdslös på nåt sätt i sina aktiviteter, tvärtom men det liksom bara blir.
God morgon på dig!

Anonym sa...

Mors,,Jasså du var en olycksfågel som barn.då har du blivit ung på nytt nu...Plommonspäckad carré,det har jag inte ätit sen jag flyttade hemifrån,mamma gjorde det ibland som helgmat..Haé Kram.

biggan sa...

ja det påverkar säkerligen. inte roligt vara olycksbarn så där. hoppas det vänder nu i alla fall. här är det regn för hela slanten, ska så förbli hela veckan typ. så inte blir det några fönster denna vecka, rätt skönt slippa :) ha det fint mona, kramar biggan

Aurora sa...

Lite blåmärken och benbrott hör väl till barndomen. Då vet man att man inte suttit på en stol och haft tråkigt. Kam

zoega59 sa...

Har endast brutit ett ben i foten, och det tog 10 år innan foten var ok. Man fick ju skylla sig själv att man inte satt stilla när foten var nyskadad.

Men som barn var jag mycket sjuk, har haft alla barnsjukdomar. Och öroninflammationer stup i kvarten

Nu är det min ischias som spökar igen. Efter gårdagens fina väder har vi åter snö i Stockholm. Så det blir en innedag idag.

Ha det gott'kram

Inger Rozén sa...

Godmorgon!Tack för kommentarerna hos mig!
Nä glass sitter bra i Kanariöarna.Särskilt,som de lägger upp det så tjusigt!Minns,,,med jordgubbar o vispgrädde.Kram,Inger

Gilla sa...

Då har du varit en riktig olycksfågel hela ditt liv. Hoppas i alla fall att du snart är läkt i ansiktet och att handen blir OK igen.

Sv: Du har helt rätt hälsan har ett högt pris.

Sessan liknar mest Vickan tycker jag, men har lite drag av kungen också.

Kram/Gilla

Ellis sa...

Hej!
Glass är aldrig fel! =)
Det blåste ordentligt när jag gick och lade mig, när jag vaknade hade det kommit en massa snö så blev promenad till jobbet! Nu är det sol och någon plusgrad ute!
Ha en fin dag!
Kram Elenor

ansepanse sa...

wow vilken mumsig skål med glass :)
önskar dig en fin dag
kramar

Augusta sa...

Välkommen tillbaka!


Men stackars du, det var inte roligt att bruta armen under semestern. Men hoppas att ni hade trevligt iallafall.

Vi funderar på att åka till Turkiet i slutet av nästa månad. Har du något förslag. Jag vill inte till Alanya. Har varit där. Min kusin vill till Istanbul och bada. Vet du någon chater som har både delarna.

Kram

Ama de casa sa...

Skönt att du kunde komma ut lite i alla fall.

Jag var också en sån där olycksfågel (läs klumpig). Det var akuten minst en gång varje sommar. Ibland på vintern med. Man ska nog inte låta sjuåringar köra snöskoter själva...
:-)

Gunilla sa...

Ibland hamnar man i ett sådant otursskimmer !!!

Maria sa...

Nä nu får du tänka i andra banor,
blir inga mer olyckor nu.
Glassen ser då jätte god ut å så fick du sitta där i solen å njuta en stund. Kanske du kan boka en ny resa snart.
Ha en fin dag/kram

Nett sa...

Uscha då.. Men nu skall det vara slut på alla olyckor skall du se. Kram

Ma sa...

Låter inte kul att vara olycksfågel. Men Du har alldeles rätt i att hörseln kan spela in i det. För hörseln har förbindelse med balansnerven som också sitter i örat. Det kan vara därför. Människan är komplicerad. Det räcker med att något lite är fel, så blir det mycket trassel. Hoppas det reder upp sig och att olyckorna slutar komma runt Dig...

Carina Sjölund sa...

Det låter precis som min son, han har oxå lyckats med det mesta.

Men det var väl inte så tokigt att få en god glass heller :)
Kramen kära du♥

Yvonne Johansson sa...

Vilken härlig glass :) Den gick nog inte av för hackor. När man har råkat ut för en olycka och har riktigt ont, då kan man verkligen trösta sig med en stor banana glass. Skönt att du mår bättre och att vädret är på topp. Kram Yvonne.

Ninja sa...

Hoppas inte ungdomen återupprepar sig på den fronten.....annars får du gärna vara ungdomlig och pigg.

Veiken sa...

Du har nog rätt, när du tror att synen ställer till det. Jag har svårt med avståndsbedömningen sedan jag fick glasögon. Hoppas verkligen att du klarar dig från och med nu. Kramar

Simply Lifestyle sa...

Ja, ett ben bryts så lätt... Själv fick jag dra ut en tand ifjol som hade spruckit då jag halkade och föll handlöst bakåt. Nåja, hellre tanden än bakhuvudet då. Kramiz

Mita sa...

Oj, ja då har du råkat ut för mycket under dina dar..vi får väl hoppas du klarar dig nu framöver.
Ser riktigt härligt ut med glassen där i solen.
Jag avnjöt ju en semla ute idag,i solen var det riktigt skönt,
Kram vännen!

Roffe sa...

Jag kommer inte blogga varje dag.så du vet det.orka inte.tappat glöden.men ibland kommer jag in.kram

Nillas Trädgård sa...

Näe, glass är aldrig fel :-)
Jag har aldrig brutit någonting, peppar, peppar ta i trä.
*Tar mig på huvudet*